reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy lipiec 2013

Justyna3003 wlasciwie to delation bo to bylo po angielsku,ale nasza neurolog tez nazwala to delacje, znajde te wyniki to napisze co dokladnie pisalo

reklama
malgosiaaaa hej, też nie pomogę odnośnie kaszlu bo mała nie miała.

Tuśka88 kciuki za wyniki.

Co do karmienia, to ja na noc daje małej 150 ml mm + cycki i śpi do 3-4, później trochę pocyca i dalej śpimy do 7.
Laura już śpi, ja was nadrabiam i dalej idę sprzątać.
A i jeszcze mam pytanie o kaszki, bo u nas oprócz glutenowej 1 łyżeczki do obiadku nic więcej nie podaję.
Nie wiem czy to dobrze czy nie?

Ewelina245 Mikołaj dostaje kaszkę pełnoziarnistą orkiszową , jaglaną lub 3 lub 8 zbóż( w zależności od producenta) ,a do tych bez dodatków smakowych wrzucam owoce i bardzo mu smakują. A do obiadku czasami kaszkę manna dostanie.

Justyna masz racje delecje, tyle lat bylam przekonana ze to delacje, ale i tak nie wiem o co chodzi wiec dla mnie nie ma to znaczenia jesli te wyniki sa dobre. Dokladni pisze tak: "small (186kb) 4 p 16.3p16.2 deletion (4,360,385-4,544,455)

Malgosiaaa witaj
Dziewczyny jestem w szoku że wasze dzieciaczki wypijają tyle mleka, mój mały wypije 150 czasami ale rzadko 180 ml bebiko i to tyle jeszcze miesiąc temu wypijał 90 ml.

Zajrzałam jeszcze żeby powiedzieć wam "Dobranoc już czas na sen" - słowa mojej córki
:tak:

Malgosia witaj. Co do kaszlu to najlepsze są inhalacje. Na początek z soli fizjologicznej, a w miarę potrzeby może być mucosolvan- gdy potrzeba odkaszlnąć, lub pulmicort gdy potrzeba poprawić oddychanie i rozszerzyć oskrzela, ale te leki to tylko lekarz przepisuje. Oprócz tego chłodne powietrze w pokoju, dobre nawilżenie i uniesienie łóżeczka w miejscu główki.

Co do kaszek to moja Jagoda nie je wcale, bo nie lubi i pluje na wszystkie strony. Ja dodaję do obiadku troszkę kaszy manny i czasami zagęszczam dodając sinlac. Waga dobra więc nie ma obowiązku wprowadzać do diety tak kalorycznego posiłku.

Jejku Dziewczyny ja Was nie zdążę nigdy nadrobić jak Wy w takim tempie piszecie:-) po pierwsze bardzo dziękuję za info o kaszlu jutro zrobimy inhalacje.
Co do karmienia to moja je kaszke zbozowa, a pozniej popija 125ml mm i spi do 3-4 popije mm i spi do 6.
Moja pediatra powiedziala, ze po 6 m-cu mozna juz normalnie zwiekszajac sukcesywnie ilość podac pelna porcję kaszy manny. Dlatego też z tego korzystam. Po obiadku zje deserek w postaci kaszki z jablkiem tartym lub innymi owockami. Dobrej nocy!

Ostatnia edycja:
reklama
Justyna starszemu robilismy badania genetyczne bo urodzil sie z przepuklina pepowinowa (ogromna) i wyszlo ze ma wlasnie ta delecje i maz tez to ma, ale to nie ma zwiazku z choroba z ktora sie synek urodzil, po prostu taka jego natura (tak nam powiedziala neurolog)

Jesli chodzi o kaszki to ja daje do mleka pare lyzeczek kaszki ryzowej, i ladnie pije z troj przeplywowego smoczka.

Do góry