reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy lipiec 2013

Hej,

Tuśka racja że trójka dzieci to taka niezła terapia odchudzająca , ale moje ciało było przyzwyczajone do wiecznego wysiłku i porostu wiotczeje !!
Cat hej !!!

Viv napisz do Pyśki :)

Moja Pola już raczkuje, zasuwa jak perszing ...

reklama
Hej,
wczoraj po sprzątaniu zaniemogłam z małą o 20 i tak do 1 smacznie spałam, wstałam umyłam się i dalej do 7.

Do mamusiek, które ćwiczą- ja też potrzebuję motywacji:-), dzisiaj zaliczyłam Mel B i jestem wykończona.

Odnośnie lekarzy to u nas nawet nie mierzą długości ciała dzieciaczków, a na moje pytanie dlaczego to odpowiedź jest jedna, że nie będą bardziej dziecka stresować. Chociaż jedna pediatra mnie zadziwiła, bo nawet zajrzała w psioszke małej i okazało się, że ma sklejone wargi. Ja w życiu sama bym tego nie stwierdziła. Zapisała maść do smarowania i po 2 dniach się odkleiły.
Mówiła, że czasami potrzebna jest pomoc chirurga, ale na szczęście maść pomogła.

Jagoda a na kiedy mialas termin? U mnie to bylo dziwne. Rodzilam w Irlandii i tam termin porodu wyznacza sie z pierwszego usg. Z miesiaczki mialam na 14 a z usg ktore mi tam robili mialam na 8 lipca, wiec troche przenosilam, a jeszcze mialam wywolywany.

Moim zdaniem kazdy lekarz powinien zajzec dziecku miedzy nogi zeby zobaczyc czy wszystko ok. Jak ja bylam u jednego pediatry to tego nie zrobil to od razu zmienilam lekarza, bo przeciez skad ja mam wiedziec czy wszystko ok z jaderkami.

Dzisiaj ostatni dzien cycania, a od jutra... boje sie troche ze nie dam rady, ale musze podjac to wyzwanie.

Milego i slonecznego dnia Wam zycze. Zmykam na spacer.

Hej,

my po spacerku , obiad zjedzony teraz leniu****emy. Co do karmienia to niewiele mam do powiedzenia bo mały rzucił cycusia jak miał 4 miesiące , ogólnie też był problem bo nie miał odruchu ssania i tak pracuję z laktatorem już od 8 miesięcy :-)

Tuśka88 podziwiam za ściąganie. U nas było tak, że Laura nie umiała się przyssać i przez pierwsze 3 tygodnie ściągałam pokarm laktatorem i było to udręka dla mnie bo dużo czasu mi to zajmowało.
Na szczęście załapała o co chodzi.
My też po spacerku i teraz po obiadku odpoczywamy.

Ewelina245 Teraz to tyle nie trwa bo maksymalnie od 10-20 minut , gorzej z tym ze ręce mi wysiadają i puchną palce, ja próbowałam go dostawiać aż stwierdziłam że moje zdrowie psychiczne jest ważniejsze :-) matka egoistka no ale trudno

Angie będąc w ciaży nie chciałąm karmić piersią ale karmiłam piersią 5 miesięcy i jestem z tego powodu dumna jak paw :-D karmiła bym dłużej ale mój synek z dnia na dzień zrezygnował z piersi.
Miałam jeszcze którejś mamusi coś napisać ale zapomiałam co.
A pisałam do Pyśki odpisała że musi zapytać dziewczyn i smutn mi się zrobiło:hmm:

reklama
Powiedzmy ze odstawiam z dnia na dzien... Juz od jakiegos czasu(ok miesiac) daje malemu mm z kaszka na noc bo balam sie ze nie bedzie umial pic z butelki i czy bedzie mu mleko smakowalo. Poza tym zaczal sie budzic czesciej w nocy, a po tym mleku zaczal znowu przesypiac noce. Mysle ze Olo jest gotowy. Szkoda mi bedzie i boje sie ze nie dam rady na przyklad w nocy czy nad ranem, ale postaram sie. Ja rowniez jestem dumna ze karmie juz 7 miesiecy, ale nie jest tak ze potepiam matki ktore nie karmily w ogole bez wzgledu na powody. To kazdego indywidualna sprawa i nie powinno sie oceniac jak ktos nie karmi, a spotkalam wiele mam ktore nie karmily bo nie mogly, nie chcialy badz dzieci nie chcialy i mowily ze czuly sie jak wyrodne matki bo tak inni je traktowali. Kazda matka powinna sama decydowac o swoim ciele a nie spoleczenstwo.

Do góry