reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry miałam was wczorakj poczytac ale w końcu poszłam spać:sorry2: Elak kochana trzymam mocno &&&&&&&&& za to żeby badania wyszły ci dobrze ;-) 4Madlen dobrze ze czujnik macie lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć:tak: Kruszonka dobrze ze cała sytuacja sie tak skończyła czuwa aniołek stróż nad córcią:-) Basia mam nadzieje że probiotyk troszke pomoze:happy2: Adgama chciałabym żeby nasze rozliczdenie tez tak szybko przyszło my w piatek składaliśmy,zdrówka i buziak dla córci:-p Fiolka dla twojego syneczka te zdrówka niech wam te dzieciatka kochane nie chorują:blink: Moja Julita odpukać od urodzenia jeszcze ani razu nie chorowała ale katar mamy często miejmy nadzeieje ze bez chorób zostanie Nastke mi troszke kaszle ale daje jej syrop i miejmy nadzieje ze jej minie,mała ostatnio mało co śpi w ciągu dnia wczoraj spała za cały dzień 3 godzinki domaga sie zainteresowania gaworzy śmieje sie a ślini sie niemiłosiernie.Nastka mi sie tak nie sliniła a Julicie z buzi ciaglekapie musze jej sliniak zakładać bo nienastartczam wycierac,zaraz poszukam przepisu na zupke która jej ugotuje i zamroze w słoiczkach a troszke moze dzis spróbuje jej podać.Milego dnia:-)

reklama
Hejka;-)

Nathani dzieki za nazwe ja przeciez moge sobie w polskim sklepie kupic:-) dopiero teraz na to wpadlam:-D:-D:-D

4Madlen a ja chcialam wlasnie to mleko kupic u nas tak polecane:baffled:

Kruszonka
ja chyba bym jednak pojechala z mala na IP zeby sprawdzic, no i M przeciez tez sie wylozyl:sorry2:ja sama jakis czas temu wylozylam sie na lodzie nie pojechalam do szpitala wtedy, a teraz co mnie cos tam zaboli to zaraz sie boje czemu wtedy nie pojechalam:sorry2::sorry2::sorry2:

Wiolka szybko wprowadzasz te zupki;-)moj Milo tez sie trzyma, ale czasem ma katar i nie wychodzi mu na zewnatrz tylko slysze jak mu gdzies tam po gardle splywa, wkurza sie bo jesc wtedy nie moze:sorry2: za to straszak od soboty z goraczka walczy:sorry2: no i nie poszedl do przedszkola tylko siedzi w domu i marudzi:-D:-D

Sarka &&&&&& kciuki za pozegnanie smoka:-)

Cze Kobietki,

mam pytanie do Was, mam nadzieje, ze pomozecie, bo te matoly angielskie nie widza problemu! Moj maly ma chyba ciemieniuche- smaruje mu ja kremem AA, ale ma tez czerwona sucha skore na policzkach, tak od skroni w dol do brody, takie pasy. Nie wiem, czy to alergia jakas, czy cos innego? Jak byla polozna, to jej pokazalam, a ona mowi, zeby tylko to smarowac olejem slonecznikowym... Juz glupieje, bo Franus sie podrapal po buzi az slady z krwi sa... :-(
Wogole zaczal znow jesc w nocy co 3h, a w dzien czasem co 2h. A wczesniej spal w nocy po 5-6h. Ech nie wiem, czy to go swedzi i niespokojny sie robi?!

Kruszonka- wspolczuje, ja pewnie zawalu bym dostala, dobrze, ze oboje cali i zdrowi :tak: ladnie wazy twoja mala :)

elak- trzymam kciuki, by byl to tylko zwykly wlokniak. A co do sluzby zdrowia, to brak slow, moj tato mial podejrzenie raka prostaty i na biopsje czekal 4 tygodnie, a na wynik 6tygodni!!!! przez ten czas naprawde z nerwow mozna oszalec, na szczescie z tata Ok! u Ciebie tez musi byc dobrze. &&&&&&&

adgama- zdrowka dla ksiezniczki :-)

wiolka- moze zabki sie szykuja? :) choc moj maly tez sie slini, az kapie mu na podloge jak moj maz go na malpke nosi.

Noukie zupke dopiero bedziemy próbowały wprowadzać jak na południe podaje jej w butli 120ml kaszki dosc gestej ale do picia i ona potrafi po tym po godzinie byc głodna to widocznie potrzeba jej czego0s wiecej zobaczymy jak pójdzie z zupkami,zdrówka dla starszaka biedny sie meczy:blink: Muffy-nie mozesz kupic płynu do kapieli który zwalcza ciemieniuche?napewno później łatwiej by sie wyczesywała,ja u sttarszej smarowałam główke oliwka i wyczesywałam a dla młodszej mam plyn do mycia z ziaji który ma zapobiegać powstawaniu ciemieniuchy i póki co glówke ma czysciutka:tak:moze poprostu ma sucha skóre?próbuj mu ja natłuszczac jakims dobrym kreme dla dzieci i zobaczysz moze trzeba uzywac do jego skóry produktów HipoAlergicznych dla skóry wrazliwej:sorry2:Wiesz co ona na dolnym dziasle ma dwie kreski biały jagby miały jedynki sie przebijac ale póki co nic sie dalej nie rusza a slini sie pewnie na zeby

muffy mój synek miał coś takiego na twarzy tez podrapany byl strasznie bo skora sie zrobila taka delikatna i sucha ze szok. Byłam u alergologa odstawiłam wszystko co ma w sobie mleko krowie oraz mm ENFAMIL i jest super poprawa z dnia na dzień!! Wydaje mi się że to wszystko przez to mleko ENFAMIL spróbuje za jakiś tydzień zjeść jogurt i zobaczymy jaka będzie reakcja! Spróbuj może ty nie jeść nabiału i innych rzeczy "krowich".

Wiolka ja 20 marca wracam do pracy to i mm pojdzie w ruch i pewnie powoli jakies kaszki;-)

Muffy u nas zalecaja mycie myjka glowki do tego myje malego w Musteli i nic sie nie robi;-)

Ale za to moj maly ma na brodzie kilka malych czerwonych krostek i tez nie wiem czy to wysuszac czy nawilzac:sorry2::confused::dry:

Hej,
nie mam kiedy Was dziś poczytać, przyjechała do nas babcia-niespodzianka, zadzwoniła ok.10 czy już jadłam śniadanie, bo wiezie mi ciepłe bułeczki, myślałam że żartuje i ciągnęłam "zabawę", zapytałam czy już stoi przed drzwiami, a ona, że jeszcze nie, ale za 15 minut będzie :-D
I faktycznie przyjechała, Maryśka się śmiała w głos jak ją zobaczyła :-) Także teraz babcia w 7 niebie z wnusią baraszkuje :-)
A mnie głupio je same zostawiać i siedzę z nimi, ale sobie poodkurzałam i poprasowałam na spokojnie też, bo małż w pracy, a babcie Marysię pilnowała. Zaraz jakiś obiadek i brat mój przybędzie.
Także miłego dnia dziewczonki :-)

muffy ja też synka myje w musteli i skóre ma śliczną, codziennie po kąpieli przeczesuje mu główkę szczotką to podobno pobudza pracę gruczołów i ciemieniucha się nie robi, czasem też się tak podrapie że jest smuga z krwi ale to normalne bo czasem też napewno coś go swędzi a jeszcze ma takie niezdarne i niekontrolowane ruchy, to wcale nie musi być alergia, spróbuj zmienić kosmetyki

muffy na ciemieniuchę kompres z oliwki na 15 minut co najmniej potem delikatnie wyczesać, umyć włoski i krem nawilżający. Co do skóry może alergia na mleko?
jestem dziś zmęczona, Sara w domu bo chora, Lenka marudna, ja bez humoru ;-(

reklama
Muffy ja robiłam oliwką przed kapielą potem myłam szamponem i czesałam. Trzymało się to z 3 tyg ale już prawie nie ma.

Ja na moment. Wiki dziś cały dzień marudził/wrzeszczał owijaliśmy go w kocyk ciasno to choć się nie wydzierał.
No i u D. cięgle na rękach prawie nie spał no ale znów za dużo wrażeń :dry:
Byliśmy u pediatry naszej dziś w końcu (nie było jej tydzień w ogóle trudno ją złapać ale bardzo dobry specjalista).
Więc osłuchowo dalej czysto :) jak usłyszała jego kaszel to była pewna że coś konkretnego a tu jednak czysto. Ponoć dobrze sobie radzi z infekcją bo w sumie przeziębiony już z ponad 2 tyg:dry: ale właśnie nawzajem się zarażaliśmy. Mamy stosować stodal, cembion, nasivin(tylko na noc) ale calcium odstawić aby brzuszka nie obciążać. Do tego maść majerankowa pod nosek i odciągać jak najczęściej. W piątek na wszelki wypadek kontrola w sumie w czwartek dostaliśmy pozwolenie na spacer :p
Wiki waży 4700, lekarka stwierdziła "coś tam przybiera" więc nie wiem czy to mało, no ale w normie się mieści.
Co do jego zachowania mówiła że to norma, co drugie dziecko ma takie napady jakby kolkowe kiedy szumy jedynie uspokajają. Wszystko przez niedojrzały układ nerwowy i miejmy nadzieje że z tego wyrośnie.
Nie widzi potrzeby do neurologa iść.
Chyba tyle.
Kupiłam Katarek i dosłownie rewelacja:tak:nie ma co się zastanawiać

Do góry