reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry miałam was wczorakj poczytac ale w końcu poszłam spać:sorry2: Elak kochana trzymam mocno &&&&&&&&& za to żeby badania wyszły ci dobrze ;-) 4Madlen dobrze ze czujnik macie lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć:tak: Kruszonka dobrze ze cała sytuacja sie tak skończyła czuwa aniołek stróż nad córcią:-) Basia mam nadzieje że probiotyk troszke pomoze:happy2: Adgama chciałabym żeby nasze rozliczdenie tez tak szybko przyszło my w piatek składaliśmy,zdrówka i buziak dla córci:-p Fiolka dla twojego syneczka te zdrówka niech wam te dzieciatka kochane nie chorują:blink: Moja Julita odpukać od urodzenia jeszcze ani razu nie chorowała ale katar mamy często miejmy nadzeieje ze bez chorób zostanie Nastke mi troszke kaszle ale daje jej syrop i miejmy nadzieje ze jej minie,mała ostatnio mało co śpi w ciągu dnia wczoraj spała za cały dzień 3 godzinki domaga sie zainteresowania gaworzy śmieje sie a ślini sie niemiłosiernie.Nastka mi sie tak nie sliniła a Julicie z buzi ciaglekapie musze jej sliniak zakładać bo nienastartczam wycierac,zaraz poszukam przepisu na zupke która jej ugotuje i zamroze w słoiczkach a troszke moze dzis spróbuje jej podać.Milego dnia:-)

reklama
Hejka;-)

Nathani dzieki za nazwe ja przeciez moge sobie w polskim sklepie kupic:-) dopiero teraz na to wpadlam:-D:-D:-D

4Madlen a ja chcialam wlasnie to mleko kupic u nas tak polecane:baffled:

Kruszonka
ja chyba bym jednak pojechala z mala na IP zeby sprawdzic, no i M przeciez tez sie wylozyl:sorry2:ja sama jakis czas temu wylozylam sie na lodzie nie pojechalam do szpitala wtedy, a teraz co mnie cos tam zaboli to zaraz sie boje czemu wtedy nie pojechalam:sorry2::sorry2::sorry2:

Wiolka szybko wprowadzasz te zupki;-)moj Milo tez sie trzyma, ale czasem ma katar i nie wychodzi mu na zewnatrz tylko slysze jak mu gdzies tam po gardle splywa, wkurza sie bo jesc wtedy nie moze:sorry2: za to straszak od soboty z goraczka walczy:sorry2: no i nie poszedl do przedszkola tylko siedzi w domu i marudzi:-D:-D

Sarka &&&&&& kciuki za pozegnanie smoka:-)

Cze Kobietki,

mam pytanie do Was, mam nadzieje, ze pomozecie, bo te matoly angielskie nie widza problemu! Moj maly ma chyba ciemieniuche- smaruje mu ja kremem AA, ale ma tez czerwona sucha skore na policzkach, tak od skroni w dol do brody, takie pasy. Nie wiem, czy to alergia jakas, czy cos innego? Jak byla polozna, to jej pokazalam, a ona mowi, zeby tylko to smarowac olejem slonecznikowym... Juz glupieje, bo Franus sie podrapal po buzi az slady z krwi sa... :-(
Wogole zaczal znow jesc w nocy co 3h, a w dzien czasem co 2h. A wczesniej spal w nocy po 5-6h. Ech nie wiem, czy to go swedzi i niespokojny sie robi?!

Kruszonka- wspolczuje, ja pewnie zawalu bym dostala, dobrze, ze oboje cali i zdrowi :tak: ladnie wazy twoja mala :)

elak- trzymam kciuki, by byl to tylko zwykly wlokniak. A co do sluzby zdrowia, to brak slow, moj tato mial podejrzenie raka prostaty i na biopsje czekal 4 tygodnie, a na wynik 6tygodni!!!! przez ten czas naprawde z nerwow mozna oszalec, na szczescie z tata Ok! u Ciebie tez musi byc dobrze. &&&&&&&

adgama- zdrowka dla ksiezniczki :-)

wiolka- moze zabki sie szykuja? :) choc moj maly tez sie slini, az kapie mu na podloge jak moj maz go na malpke nosi.

Noukie zupke dopiero bedziemy próbowały wprowadzać jak na południe podaje jej w butli 120ml kaszki dosc gestej ale do picia i ona potrafi po tym po godzinie byc głodna to widocznie potrzeba jej czego0s wiecej zobaczymy jak pójdzie z zupkami,zdrówka dla starszaka biedny sie meczy:blink: Muffy-nie mozesz kupic płynu do kapieli który zwalcza ciemieniuche?napewno później łatwiej by sie wyczesywała,ja u sttarszej smarowałam główke oliwka i wyczesywałam a dla młodszej mam plyn do mycia z ziaji który ma zapobiegać powstawaniu ciemieniuchy i póki co glówke ma czysciutka:tak:moze poprostu ma sucha skóre?próbuj mu ja natłuszczac jakims dobrym kreme dla dzieci i zobaczysz moze trzeba uzywac do jego skóry produktów HipoAlergicznych dla skóry wrazliwej:sorry2:Wiesz co ona na dolnym dziasle ma dwie kreski biały jagby miały jedynki sie przebijac ale póki co nic sie dalej nie rusza a slini sie pewnie na zeby

muffy mój synek miał coś takiego na twarzy tez podrapany byl strasznie bo skora sie zrobila taka delikatna i sucha ze szok. Byłam u alergologa odstawiłam wszystko co ma w sobie mleko krowie oraz mm ENFAMIL i jest super poprawa z dnia na dzień!! Wydaje mi się że to wszystko przez to mleko ENFAMIL spróbuje za jakiś tydzień zjeść jogurt i zobaczymy jaka będzie reakcja! Spróbuj może ty nie jeść nabiału i innych rzeczy "krowich".

Wiolka ja 20 marca wracam do pracy to i mm pojdzie w ruch i pewnie powoli jakies kaszki;-)

Muffy u nas zalecaja mycie myjka glowki do tego myje malego w Musteli i nic sie nie robi;-)

Ale za to moj maly ma na brodzie kilka malych czerwonych krostek i tez nie wiem czy to wysuszac czy nawilzac:sorry2::confused::dry:

Hej,
nie mam kiedy Was dziś poczytać, przyjechała do nas babcia-niespodzianka, zadzwoniła ok.10 czy już jadłam śniadanie, bo wiezie mi ciepłe bułeczki, myślałam że żartuje i ciągnęłam "zabawę", zapytałam czy już stoi przed drzwiami, a ona, że jeszcze nie, ale za 15 minut będzie :-D
I faktycznie przyjechała, Maryśka się śmiała w głos jak ją zobaczyła :-) Także teraz babcia w 7 niebie z wnusią baraszkuje :-)
A mnie głupio je same zostawiać i siedzę z nimi, ale sobie poodkurzałam i poprasowałam na spokojnie też, bo małż w pracy, a babcie Marysię pilnowała. Zaraz jakiś obiadek i brat mój przybędzie.
Także miłego dnia dziewczonki :-)

muffy ja też synka myje w musteli i skóre ma śliczną, codziennie po kąpieli przeczesuje mu główkę szczotką to podobno pobudza pracę gruczołów i ciemieniucha się nie robi, czasem też się tak podrapie że jest smuga z krwi ale to normalne bo czasem też napewno coś go swędzi a jeszcze ma takie niezdarne i niekontrolowane ruchy, to wcale nie musi być alergia, spróbuj zmienić kosmetyki

muffy na ciemieniuchę kompres z oliwki na 15 minut co najmniej potem delikatnie wyczesać, umyć włoski i krem nawilżający. Co do skóry może alergia na mleko?
jestem dziś zmęczona, Sara w domu bo chora, Lenka marudna, ja bez humoru ;-(

reklama
Muffy ja robiłam oliwką przed kapielą potem myłam szamponem i czesałam. Trzymało się to z 3 tyg ale już prawie nie ma.

Ja na moment. Wiki dziś cały dzień marudził/wrzeszczał owijaliśmy go w kocyk ciasno to choć się nie wydzierał.
No i u D. cięgle na rękach prawie nie spał no ale znów za dużo wrażeń :dry:
Byliśmy u pediatry naszej dziś w końcu (nie było jej tydzień w ogóle trudno ją złapać ale bardzo dobry specjalista).
Więc osłuchowo dalej czysto :) jak usłyszała jego kaszel to była pewna że coś konkretnego a tu jednak czysto. Ponoć dobrze sobie radzi z infekcją bo w sumie przeziębiony już z ponad 2 tyg:dry: ale właśnie nawzajem się zarażaliśmy. Mamy stosować stodal, cembion, nasivin(tylko na noc) ale calcium odstawić aby brzuszka nie obciążać. Do tego maść majerankowa pod nosek i odciągać jak najczęściej. W piątek na wszelki wypadek kontrola w sumie w czwartek dostaliśmy pozwolenie na spacer :p
Wiki waży 4700, lekarka stwierdziła "coś tam przybiera" więc nie wiem czy to mało, no ale w normie się mieści.
Co do jego zachowania mówiła że to norma, co drugie dziecko ma takie napady jakby kolkowe kiedy szumy jedynie uspokajają. Wszystko przez niedojrzały układ nerwowy i miejmy nadzieje że z tego wyrośnie.
Nie widzi potrzeby do neurologa iść.
Chyba tyle.
Kupiłam Katarek i dosłownie rewelacja:tak:nie ma co się zastanawiać

Do góry