reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

Ale fajnie miec rodzicow w domku. Musialam dzisiaj do gina jechac wiec mama zajela sie mala a ja w spokoju moglam pojechac.
Jako ze dzisiaj u nas pogoda nawet nawet to zaliczylismy 2x spacer. Jeden przed obiadem a drugi po poludniu.

Kruszonka dobrze ze nic im sie nie stalo i skonczylo sie tylko na strachu.

Elak trzymam kciuki aby to nie bylo nic powaznego.

Noukie juz 20 go marca do pracy? Ile u was jest maciezynskiego? Maly do zlobka pojdzie?

reklama
eni - to co by doba ci się zwiększyła - i miał czas na BB

4madlen - chciałaś dobrze, po prostu Antoś jest rozpieszczony twoim mleczkiem,

cinamona - ja mam własnie mamę, fajnie bawię się z małym a obiad się robi:)
dobij nas i powiedz jaka jest u was temperatura.

Kruszonka - no to miałas niezlego stresa, moze nalezy prześwietlić twojego meża

Fiołka ale wy macie przejścia - pomyśl sobie , że kiedyś musi byc lepiej.
a co pediatry - to skoro stwierdza , ze jest neidojrzały układ nerwowy to
powinien może zobaczyć go specjalista od ukladu nerwowego evhh

adgama85 - wyniki powinny być do 3 tygodni, ale i tak biopsja cienkoigłowa
nie jest do konca miarodajna, ale spoko 3 lekarzy mówiło , że to nic powaznego
powinnam usunąćx to wczesniej bo teraz utrudnia karmienie.
zdrowia dla malutkiej

saRKA - czemu tak wczęsnie chcesz jej zabrać smoczek? bo ja chcwilowo
nie wyobrażam sobie uspokojenia małego bez smoczka

U nas byla KUPA dziś i to nie taka zwykład KUPA tylko taka WIELKA KUPA,

wiolka zdrówka dla nastki ;-)
noukie wam również zdrówka ;-)
muffy co to suchej skórki to nie pomogę. jeśli chodzi o jedzenie to moja mała też ostatnio w nocy budzi się co 3 godziny na cyca a w dzień tak jak i u ciebie nawet częściej się domaga :baffled:
fiolka super, że osłuchowo czysto :tak: a i zazdroszczę pozwolenia na spacer - też bym z chęcią wyszła :-p, zobaczymy co jutro lekarka powie, bo jutro po południu mamy wizytę kontrolną

kruszonka to mieliście stracha... dobrze że się dobrze skończyło :)
elak nasza służba zdrowia... - pozostawię bez komentarza i mam nadzieję że nic powaznego się do Ciebie nie doczepiło. Co do kupek to zapomniałam napisac ze w sumie ten debridat pomógł i na wzdęcia espumisan tez pomaga ale uregulował kupki dopiero jak zaczęłam pić rumianek, jeden kubek dziennie z jednej saszetki, czasem sobie robiłam rumianek z miętą w kubku 0,5 litra. bo np te herbatki rozpuszczalne z koperku i rumianku na mojego Antosia nie działają mimo iż pije ich dużo...

a dziś skutki mojej wczorajszej głupoty: Antoni dostał biegunki (chyba) bo zrobił 5 kupek rzadkich (na niego to duuuużo skoro ledwo robi 1 na 2-3 dni). Wyglądało to tak jakby jedzenie przez niego przelatywało bo tylko zaczynał jeść, ściągnął kilka łyków zaczynał się prężyć, płakać i wylatywało z niego.... dodatkowo zwymiotował 3 razy. ale poza tym miał dobry humor. wieczorem zadzwoniłam do pediatry kazała dac probiotyk lacido enter i przepajać marchiwanką. dodatkowow 1/4 saszetki smecty na dobę. Ze smecty zrezygnowałam. jak go karmiłam na noc to też się złościł przy cycu i prężył le już kupki nie było i teraz to się zastanawiam dlaczego się tak denerwuje... leciało mu na pewno. obstawiam że mogło mu niesmakować po zupie krem z pomidorów bo tam dużo cebuli było i kwaśna, albo leciało za wolno lub rzeczywiscie bolał go brzuszek jak mleko doplywało do żołądka... tylko jak mu zabrałąm cyca i dałam butelkę z marchwianką to przestał sie pręzyc... wyciągnęłam lakator żeby mu dać może w butelce ale po 2 razy na cyca ciągnęłam i nawet dna nie zakryło... nie rozumiem tych moich cycków... jakoś zasnął a ja padam..

dobrej nocki :)

a i zazdroszczę pozwolenia na spacer - też bym z chęcią wyszła :-p,
no nie wiem. kochana my na palcach jednej ręki możemy zliczyć nasze spacery :-(głównie do lekarza .
Mały śpi ładnie zasnął uff
a my z mężem powspominaliśmy stare czasy spotykania się. Wczoraj stuknęło 7 lat :O

Witajcie znalazlam wreszcie chwilke zeby do was zajrzec. Jestem wykonczona, 3 dni nie wyspana mimo ze nie musialam wstawac do synka za czesto. Moja mala juz chyba lepiej, dzis zrobila tylko dwie kupki, lekarka kazala podawac probiotyk dwa razy dziennie i obserwowac. Powiedziala, ze najprawdopodobniej zbieglo sie zabkowanie z rozszerzaniem diety i klaps.
Synek dzis spokojny, zreszta jak zawsze:tak: modlilam sie jeszcze o to jak w ciazy bylam by nie przechodzic traumy jak z corka i zostalam wysluchana.

4madlen moze te dolegliwosci brzuszkowe spowodowane sa wymieszaniem mlek? Bo tak chlopsko ujmujac twoje mleko z piersi to jak zwykle mm a to HA jednak jest inne ma rozbite bialka krowie zeby sie lepiej trawilo.
Ja tez popelnialam ten blad na poczatku, karmilam piersia i dokarmialam wlasnie Nanem pro HA. Moj maly zaczal robic kupy ze sluzem. Moja mama powiedziala mi wlasnie, ze skoro karmie piersia i jem wszystko to powinnam go ewentualnie dokarmiac zwyklym mm no i wszystko wrocilo do normy, a teraz jestesmu juz tylko na mm i skazy nie ma.

Przepraszam, ze wszystkim nie odpisze, bo nie pamietam. Jutro moze znajde wiecej czasu i nadgonie.

a u nas znów choróbska do dzieciaczkó się przypałętały:sorry2: weekend spędziliśmy u rodziców bo mój tata miał imieniny
a dzis Julka juz w domu, byliśmy u lekarza bo w środę miałą mieć szczepienie no ale przełożone na później:-( i bierzemy leki, na szczęście nic poważniejszego ale już gardło od kataru zawalone, Wojtuś tez katar wzmożony i pokasłuje ale biała wydzilina więc tylko woda i frida, na szczeście dobrze radzi sobie z odetkaniem noska więc noce mamy przespane

od kilku dni stał się amrudny i nie wiadomo o co mu chodzi:nerd: ale pomyślałąm o tym co pisałyście o wit DiK - ja od kilku dni zaczęłam podawać mu rano i może to własnie to - jak dostawał na noc to przesypiał ten trudny czas a teraz jak rano to cały dzień zrzędzi:baffled: od jutra wracam do popołudniowej godziny, mam nadzieję że będzie lepiej:-)
no i mnie katar też dopadł no i gardło coś drapie:wściekła/y:

liwus super że po USG wszytsko ok:tak:
Aurelka gratuluję zdanych egazminów, mam nadzieję że dziś tez poszło dobrze:-)
naty fajnie że trafiłaś do innej fizjoterapeutki :tak: przynajmniej jesteś spokojniejsza:-)
my mamy masaż Shantala robić w domu i efekty są ale na tyle małe ze w marcu idziemy na Vojtę właśnie-narazie 5 zabiegów a jak będzie trzeba to dalsze skierowanie i nikt nie zabronił bujać Wojtka ani dawać mu zabawki, ani tym podobnych rzeczy:szok: i mam koleżanki których dzieci były w gorszym stanie to owszem bujać zbyt szybko się jeden nie mógł ale on wręcz przelewał się przez ręce
Wojtek ma dopiero 2,5mies. a już niektóre bodziaki które nosi to rozmiar 74:sorry2:
Vivienne ale suepraśne te przedłuzki:-)

Fiolka super że w domku :-)

liwus za mną chodzi lampka szampana, albo winka białego no ale...
za mną też:sorry2: szczególnie szampan:sorry2:

A mi sie fajnie ta frida operuje;-) tylko, ze przed najpierw wode fizjologiczna zakraplam, klade malego na brzuszku na chwile potem odkrecam i dalej frida dzialam
dla mnie to też super sprzęt przynajmniej porządnie nosek się oczyszcza, tylko że ja nawilżam najpierw woda morską - ale to prawie to samo co sól fizjol.:-)

Fiolka też mam kateter ale jeszcze nie miałam przyjemności korzystać , ale drogie to cholerstwo :szok:
Kasia tak USG ok - mam tylko za m-c przyjść ostatnio raz do poradni neonatologicznej na sprawdzenie ogólnego stanu ale powtórnego USG nie będzie:-). Byliśmy też w p.preluksacyjnej- bioderka też w sumie ok. Co prawda prawie się tam nie pokłóciłam z ortopedą głąbem no ale ...oczywiście ścięłam się z nim nt.pieluchowania , już nie mówiąc że zrobił wielkei oczy :szok: jak zobaczył wielorazówkę. A wiadomo że każdy lekarz starej daty to jak widzi coś nowego to jest na "NIE" i wyobraźcie sobie że jeszcze na wielorazówkę kazał PROFILAKTYCZNIE pieluchować to mu powiedziałam że nie zamierzam bo już wielo zastępuje pieluchowanie i że jeszcze przy jednorazówce + tetra zrozumiem ale przy wielo nie. Więc się nie dogadaliśmy I powiedział żeby nie kłaść na boku spać bo deformacje stawów się robią :confused: i żeby leżała od 2h wzwyż na brzuchu i tu kolejne ścięcie ... oraz że spać też może na brzuchu ale bez poduszek itd. a materac najlepiej jak śpi żeby był trochę pod ukosem...jak już to powiedział to się załamałam. Kazał za 6 tyg. do sprawdzenia ale nie zamierzam, pójdę jak Mała zacznie chodzić i do innego lekarza, no chyba że M będzie chciał iść bo ja na tego pseudolekarza nie chce patrzeć.. Ze Starszkiem tak zrobiłam że byłam u ortopedy jak miał 6tyg potem po kolejnych 6 tyg nie poszłam i byłam u lekarza jak miał rok i jest ok.
A i jeszcze na pytanie czy mogę chustować dziecko usłyszałam komentarz " a co jest Pani taka aktywna że musi Pani" to ja mu że jak się ma dwójkę dzieci to się jest mimo woli aktywnym a nie tylko dzieci są do ogarnięcia. Wtedy się na mnie popatrzył i powiedział że jak nóżki na żabkę to jak najbardziej. Ale jestem pewna że myślała że mam 16 lat i dlatego takie docinki mi czynił na tej wizycie.

reklama
Aurelka gratuluję zdanych egazminów, mam nadzieję że dziś tez poszło dobrze:-)

Hihi, jak zwykle dopadło mnie lenistwo i nie poszłam. Idę w czwartek ale już na pewno. :-p
Zuzia spała dzisiaj od 1 do 9 rano! :szok: ale u teściowej, nie u mnie w pokoju. :confused: Dzisiaj moja mama ją bierze na noc do siebie i w weekend też. :tak: W końcu się pouczę na ten egzamin. :-p

Do góry