reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wczesna ciąża

reklama
A moge juz wykonac bete? 4 dni do @ .
BO zrobilam dzisiaj test ale nie poranny mocz i straszny bladzioch wyszedl... lekarz kazal w razie czego ostawic narazie leki.. , jakie testy polecacie? Te z rossman dobre sa? Bo ten moj co kupilam to slabe opinoe ma teraz czytam ;( piersi noe sa jaKos specjalnoe wieksze ale te sutkiii wrrr.. masakra ehh
U mnie było tak ze pierwszy dzień miesiączki miałam 5.02 a pierwszy pozytywny test z bardzo blada , ledwo ledwo widoczna kreska, naprawdę musiałam się dobrze przyjrzeć żeby ja zobaczyć wyszedł 8 marca rano. Z tym ze moje cykle po braniu tabletek antykoncepcyjnych nie mogły unormować się przez rok i miałam okres co 50-70 dni. Dopiero w grudniu zaczęło to jakoś normalnie funkcjonować także nie mam pojęcia jak długi był ten cykl ani kiedy miałam owulacje . Po południu zrobiłam drugi test , o dziwo kreska była wyraźniejsza. Kolejne testy 9 marca - wyraźniejsza kreska i 10 marca - całkowicie wyraźna . Do ginekologa poszłam 10 marca , na usg nie było nic widać wiec zrobił betę. Wyszła pozytywna wiec znowu zrobił żeby zobaczyć czy rośnie i czy ciąża nie jest pozamaciczna. 17 marca było widać pęcherzyk i lekki zarys zarodka. Wydał mi zaświadczenie ze jestem w 6 tydogniu ciąży (5+5).

Do góry