reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witajcie :-).
My po bioderkach wsiio ok. Kontrola za 2m-ce.
Liwus przepraszam ale usmialam sie z tej szesnastki :-D.
A ja sie ddzis skusilam i Lena zjadla troszku serka truskawkowego z lyzeczki :-) z dwie malutkie lyzeczki pelne zjadla. A jak sie cieszyla przy tym :-D. Wczoraj jeszcze wzielam jej deserek z gerbera z jablkiem i marchewka. Ale sie teraz zastanawiam czy dac jej dzis jak jadla serek, zeby ew. wiedziec co jej nie pasi. Ale tak mnie sie wydaje, ze jak Dziecko je bezposrednio to brzusio by bolal chyba od razu? A u nas juz nie ma kupek przy kazdym karmieniu :-D. Teraz sa raz dziennie :-)

reklama
witam, u nas dzisiaj pochmurno i mżawka:-( starszak w przedszkolu, chałupka względnie ogarnięta i mam chwilke dla was:)
Gabrysia pobiła dziś własny rekord! wczoraj jak zjadła butle o 18:30, po 19stej kąpiel i zasnęła na noc. Myślałam że obudzi się na jedzonko koło 23-24 a ona obudziła się dopiero po 5-tej:szok: tyle godzin bez jedzenia przespała że jestem w szoku. O piątej zjadła, beknęła dwa razy i spała dalej do ósmej!! Pojadła, pośmiała się, strzeliła kupsko i po 10 poszła dalej spać!! Takie mam spokojniutkie to dziecko (po mega nieśpiącym starszaku) że aż nie wierze że tak można mieć.

Ania-789 jestem w szoku że małej smakuje:) ponoć niema nic smaczniejszego od mleka mamy
aurelka-jak dziś wysypka małej?
liwus- tak to już jest z tymi lekarzami, mnie też ortopeda rozczarował:/
fiolka- wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
cinamona- zazdroszcze pogody i spacerków, bo ja spaceruje(odbieram starszaka z przedszkola) co dziennie ale niestety pogoda pod psem i żadnej przyjemności z tego nie mam :(

Ostatnia edycja:
Cze kobietki,
ale produkujecie!!! az nie wiem, co komu odpisac ;-) Dzieki za wasze rady, dzis kupie mustelle i bedziemy sie smarowac. przestalam jesc jajka i jakby troszke lepiej jest... juz sama sie gubie, bo jak to alergia, to ciezkie dochodzenie mnie czeka. Ja jestem alergiczka i modle sie by Franek byl od tego cholerstwa wolny.

Fiolka- wspolczuje Wam z calego serca, biedny ten Wasz maly. Fajnie, ze mozecie wychodzic na dwor, tu w UK mowia ze nie wolno wychodzic jak dzidzia ma temperature, a tak to nawet zalecaja. Teraz w domku powietrze przesuszone, co nie za fajnie na katar i kaszel robi. Moze powinnas kupic oczyszczacz powietrza? A moze maly ma katarek od alergii? Masz zwierzaki w domku? Duzo zdrowia dla Wiktorka i cierpliwosci dla Ciebie &&&&&

kruszonka- super ze mala tak ladnie spi :tak: nasz ostatnio co 3h je i w nocy tez :dry: a przesypial mi juz 6h... ech

Aurelka- powodzenia na egzaminach &&&&

Hej dziewczęta,
ja na chwilkę, z Marią w chuście ;-) padła przed 11. Jak wstanie to zje, damy jej pobrykać a potem na spacer, ale chustowy, bo jest ok. 1 stopnia i ćtapa na chodnikach.

U nas dalej kupki kilka razy dziennie, do południa ze 3 i popołudniu min. 2.
Ale w nocy nie ma :cool2: Mała ładnie nocki przesypia ale idzie spać ok. 20 i śpi góra do 8, z tym, że jeśli jest przerwa na pieluchę to króciutka i po niej od razu usypia, a je na śpiocha nad ranem. Bo ostatnio usypia przy/tuż po karmieniu po kąpieli i odkładam ją do łóżeczka, do północy śpi sama, jak zaczyna kwękać na jedzonko to już ląduje u mnie.

Tak piszecie o tych kaszkach czy słoiczkach i aż mnie korci żeby spróbować z Marysią :-p ale jak na razie przyzwyczajam do łyżeczki z witaminkami, potem zobaczymy.

Cześć dziewczyny

Tyle sie u Was dzieje że za każdym razem jak siadam do kompa to coraz więcej informacji że już wszystko mi się wymieszało, utkwiło mi jedynie w pamięci że Aurelka ma lenia i odwleka egzamin :rofl2:.
Kasjanek dzisiaj 8 godzin spał i teraz znowu śpi, wczoraj za to jak nigdy cały dzień przehulał tylko by chciał byc noszony, chce oglądać televizor i w kompa patrzeć. I już wiem z czego ma zieloną kupke :tak:, z herbatki koperkowej, odstawiłam na 2 dni i kupka od razu żółciutka

pokazuje sie ,ale nadrobic was nie dam rady :zawstydzona/y::sorry:
u mnie ostatnio albo brak czasu albo weny na bb ...........
Vicky w ciagu dnia coraz mniej spi,wiec jak tylko nie pada to jestesmy duzo na dworzu ;-),a do ogarniecia mam jeszcze dwojke dzieci,meza i caly dom :-D
clodi myslisz ,ze to od herbatki koperkowej ?? moja tez pije i fakt czasami sa zielone,ale nie zawsze ,a herbatki pije duzooo..hmmm musze poobserwowac ;-)
pozdrawiam mamsuki :-)

Witam :-) My juz po pseudo-obiedzie. Na szybko hot-dogi robilismy :-)
Mnie cus mleko zalewa :/...
Kruszonka tez jestem w szoku, ze jej smakowalo az w koncu stwierdzila ze juz nie chce i wyplula :-) Ale lyzeczke mamy opanowana :-D. Nawet nie spodziewalam sie, ze tak gladko pojdzie :-)
Clodi a moze Kasjan za duzo pije tej herbatki? Dlatego sa zielone? Bo raczej od samej herbatki to watpie.
Viv sama zdecydujesz kiedy bedzie wlasciwy czas :-) A jak Marysi na samym cycku dobrze to dobrze :-) nic na sile :-)

aurelka-jak dziś wysypka małej?

Lepiej, już leży na pleckach więc chyba jej nie boli.. Zaprowadziłam dzisiaj małą do mojej mamy i tam będzie na noc. Byłam u sąsiadki, napatrzyłam się na jej córeczkę i aż mi smutno że Zuzi nie ma w domu. :-:)-( Na weekend już na pewno jej nie oddam..

utkwiło mi jedynie w pamięci że Aurelka ma lenia i odwleka egzamin :rofl2:.

Hihi, takie rzeczy zawsze w pamięci pozostają. :-) Ale do 28 ego lutego muszę zdać egzamin, więc w czwartek muszę iść na pewno. :-p

Hejka
Czy którejś z was też dzieci nie chcą spać w ciągu dnia? Moja maruda prześpi góra godzinę, a potem ze zmęczenia chyba wrzeszczy, czasami tak padnie, czasami tylko noszenie pomaga :cool: W dodatku jak ostatnio spała fajnie, tak wczoraj zafundowała ciężką nockę :confused2:
Fiolka czytam ostatnio o skazie białkowej i nietolerancji laktozy i mamy pisały, że niektóre dzieci z tym właśnie ciągle są niespokojne, wyglądają jakby miały kolkę, ciągle wrzeszczą. Może to u was jest problemem?

reklama
Witajcie, u nas szaro i ponuro, ale wczoraj Majcia bawila sie na dworzez dwoma kolegami w podobnym wieku, ale buszowali po osiedlu hehehh.
Mati dzis tez spokojny, troche wiecej plakal, ale kupke zrobil i jest ok.

A my z mezem dzis bedziemy eksperymentowac, bo ma zamiar obciac mi wlosy hehehehe. Jak mu nie wyjdzie to bedzie musial sie ze mna prowadzac z takimi wlosami jakie mi zrobi :-D

Do góry