reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Noukie jak widać z Alan niezły leniuszek jest, i tam mu zostało do dzisiaj ehehhe, mam dużo nadzieję że Oleńka będzie inna pod względem cyca i jedzenia, bo jeżeli chodzi o charakterek to mogła by się wdać w brata, bo to aniołek do 1,5 roku był

reklama
Viv to Twoje będzie odwrotnością Ciebie zobaczysz :-)
Aurelka ja kupuje tańsze pieluchy bo mój starszak nie miał żadnej alergii a był teoretycznie przez większość czasu pieluchowany na dadzie. Na samym początku tzn. z 8-9m-cy obawijąc się alergii pieluchowałam głównie pampersami i huggisami , a kasa była to nie mała. Ja zobaczyłam że Młody na dadach i na babydream też ok to takie kupowałam , potem przez jakiś czas pieluchowałam wielorazowo ( bo dość późno odkryłam pieluchy wielorazowe ) i tym razem też zamierzam. Także Młoda przez ok. pierwszy miesiąc będzie na jednorazówkach a potem będzie wielorazowo pieluchowana poza środkiem nocy i wyjściami do lekarza :-)
Mam nadzieję że Młoda nie będzie alergikiem także nie martwię się za wczasu. Planuje jeszcze kupić babydream 2 ( takie zielone ) bo są w promocji za 24,99 zł 66 sztuki ( są też 43 sztuki za 17,99zł) a jako że mam tylko jedno opakowanie (30sztuk) pieluch to w domu też by się jakieś przydały biorąc pod uwagę że zapewne będę rodzić tuż przed samymi świętami.

Liwuś a zdecydowałaś się już na jakieś wielorazówki, zakupiłaś coś?
Ja chyba po Nowym Roku dopiero, choć może wcześniej uda mi się kupić chociaż część pieluch, najgorsze to, że to tyle kosztuje i jakby się chciało cały komplet od razu to kilka stówek :no:

Lili no wlasnie z tym cycem to troche od maluszkow zalezy;-) nie zawsze sa takie ochotne:sorry:, moj maly pil tylko cyca do roku pozniej od razu kubeczek ze slomka, butelki nigdy w ustach nie mial;-) zobaczymy jak bedzie tym razem chcialabym karmic, ale i musze ze wzgledu na prace do butli przyzwyczaic;-)

Oby Olus miala charakter brata:-)

Lili to sami zostaliście narazie ja na szczęście nie siedze sama bo m na miejscu pracuje i codziennie w domu a z dziećmi to różnie okaże sie jak urodzimy ale jak bardzo sie chce karmić to czasem determinacja i upartość przynosi efekt bo nie marzeczy niemożliwych:-) Noukie ja mam nadzieje że sie uda jutro sie dowiem siedze z małą i pije mleko z czosnkiem i masełkiem średnio mi smakuje ale ona nie chce pić więc musze ją zachęcić :sorry: długo jeszcze bedzie pracowala? Ja to chyle czoła przed wami które jeszcze pracujecie w ciąży ja sie zasapuje jak buty ubieram a co dopiero jagbym miala codziennie do pracy chodzić i pracować :eek:podziwiam naprawde zaraz wskakuje do łóżeczka i do spania mam nadzieje i zamiar sie dziś wyspać;-)

Ja do szpitala mam wziąć tylko rzeczy dla siebie, dla maluszka wszystko dają, tylko ubranka na wyjście ale to przygotuję i mąż mi przywiezie ;-) W ogóle właśnie mi powiedział że już w środę przyjedzie :szok::happy: a miał być za dwa tygodnie :-) więc jednak ciasto będzie wcześniej hihi Też bym bardzo chciała piersią karmić ale zobaczymy jak to będzie, moja mama mówi że ja byłam taki uparciuch że nie chciałam i koniec i na butelce się wychowałam. Smoczek biorę ze sobą bo może się przydać, butelkę jak coś mi przywiozą, laktatora w ogóle nie kupowałam, jak będzie trzeba to dokupię ;-) Także tego...w przyszłym tygodniu będę miała już złożone łóżeczko, pościel nawlekę jak wrócę ze szpitala już, wszystko jest już przygotowane w komodzie więc żaden problem.
Strasznie nie mogę się już doczekać porodu, w ogóle mam jakies takie przeczucie że będę wcześniej rodzić, daję sobie jeszcze ze 4 tygodnie :-p no, może być różnie i torbę mam już prawie spakowaną niech czeka (czekam za koszulami bo zamówiłam na allegro)
Zajadam jabłka, lecę na Kuchenne Rewolucje
Dobrej nocy bez koszmarów Buziaki kochane:-p

Wiola takie mleczko przed snem super na infekcje;-), ale rzeczywiscie kiepsko smakuje:sorry: Co do pracy u nas nie ma zmiluj sie i trzeba pracowac az do 38 tygodnia:-:)-:)-( mozna zglosic odpoczynek juz od 34 tygodnia, ale pozniej ten czas zabieraja Ci z macierzynskiego i krocej jestes z malenstwem, a tego nie chce:sorry: ciezko jest, ale nie mam innego wyjscia pracuje az po ok 9 godz, ale za to 4 dni w tygodniu, praca jest w sumie ok moge sie nawet polozyc, ale z checia posiedzialabym juz w domku:-:)-:)-(

Ale mnie zmuliło, nie miałam siły wstawać. Córka z mężem wypucowali auto na wyjazd, torby prawie spakowane i tylko doczekac do soboty i w drogę:tak:
Ja do szpitala musze brac wszystko ale jeszcze nie mam nic naszykowane, zrobie to dopiero po powrocie z urlopu. Własnie tak sobie uświadomiłam, że ja nie mam nawet torby:szok:
Uciekam spać bo nie mam siły, dobranoc...

reklama
Do góry