reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

A ja butelke na pewno wezmę, no jak pokarmu od razu nie będe miała albo zbyt mało że dzidzi głodny będzie wolę wziąść.

Ja wróciłam przed chwilą z kościoła są u nas misje i byłam na mszy z odnowieniem przysięgi małżeńskiej, oczywiście stałam całą msze tyle ludzi było. Ale na przysiędze każde małżeństwo miało się złapać za ręce i patrzeć sobie w oczy i powtarzać przysięgę na końcu wszyscy się mieli pocałować no i się popłakałam bo jak by to nie było, na ślubie nie płakałam a tu taki przypał :confused2:

reklama
Witam dziewczynki :)
Dzisiaj mąż wyjechał do Zielonej Góry na szkolenie i wraca dopiero w niedziele. :-( Smutno mi troszkę.:-(

Ja do szpitala biorę paczke pieluch pampers premium care jak dla mnie sa bardziej chłonne niż dada, do tego 3 pieluchy tetrowe i 1 flanelową, pamiętam ze flanelką przykrywałam Alanka bo w szpitalu było bardzo gorąco. Butelke i smoczek też biorę, zastanawiam sie nad kupnem laktatora, ale to pewnie jak urodze to zdecyduje czy bedzie mi potrzebne, no i na wszelki wypadek biorę też mleko modyfikowane.

ja butelki napewno nie biore bo mi potzrebna nie będzie u mnie w szpitalu pielęgniarki dokarmiają dzieci napewno mała głodna nie będzie ale smoczek biore Aurelka myśle że torbe powinnaś spakować pod względem szpitala w którym będziesz rodzila bo każdy szpital ma inne wymogi ja do swojego szpitala mam zabrać wszystko dla malej i dla siebie ale kuzynka mówila że podkłady i podpaski dają ale wezme. Jeśli chodzi o pampersy to ja nepewno teraz zaczne od niefirmowych przy Nascte zrobiliśmy ten błąd że zaczeliśmy od pampera od razu i skóra sie przywyczaila później kupiliśmy zwykle i takie zapalenie akóry dostala że doleczyć nie mogliśmy cala pupa w chrostach i czerwona teraz zaczne od tańszych zeby skóry nie przyzwyczaijać Clodi -hormony kochana:happy:

Fiolka jeżdżę na kurs kwalifikacyjny z pedagogiki leczniczej, zjazdy są mniej więcej w dwa weekendy w miesiącu, między 9ą a 15ą powiedzmy i tak do końca marca :no: biłam się z myślami czy iść na to, czy nie, ale że wymogiem jest być czynnym nauczycielem, to korzystam póki pracuję na to moje zastępstwo. Jeśli będzie kiedyś u nas etat, a jest taka szansa to bez tego kursu nie mam się co ubiegać o miejsce. Właściwie jest to jedyna szansa żeby ten kurs zrobić, tyle, że Maryśka na tym ucierpi, co strasznie strasznie mi nie pasuje :-(

Clodi fajnie tak, odnowienie przysięgi, nie ma się co wstydzić łez :tak:

Aaa rozumiem już ;-)

nam położna mówiła że takiemu maluchowi niewiele trzeba zjeść aby się najadło.
Ja w ogóle nie dopuszczam myśli aby cos miało być nie tak, chce karmić i koniec po co się martwić na zapas ;-)

Ale wystawianie rzeczy na allegro i inne portale jest męczące, masakra. :(
Ale musiałam się w końcu zabrać za to. :p

Ja niebawem będę pakować torby do szpitala, ale najpierw trzeba zrobić zakupy. :D

Ja w ogóle nie dopuszczam myśli aby cos miało być nie tak, chce karmić i koniec po co się martwić na zapas ;-)

Moja mama też chciała :p bo mleka miała nadto. A więc karmiła dodatkowe dzieci, bo jej własne uparte od samego poczęcia - nie dość że wysiedziałam do końca na pupie, to jeszcze cycka nie chciałam, potem jak smoczek to koniecznie niebieski, żeby usnąć to trzeba mnie było autem wozić... masakra nie dziecko :cool2:
Potem było tylko hmmm... gorzej :-p

Mąż mi dzisiaj "zaginął" w castoramie w poszukiwaniu pęset, swoje chyba podczas przeprowadzki zawiózł do rodziców. No ale w końcu wrócił, mogę się brać za dłubaninę :cool2:

Ostatnia edycja:
Fiolka, nie mają innego wyjścia, nowy dać muszą, bo tylko jeden stoi na wystawie (zauważymy jak zniknie:]), pozostałe cztery dostępne w tej chwili w hurtowni mają już swoich właścicieli i czekają na odbiór. Poza tym mój T. zażyczył sobie wózek koniecznie W KARTONIE, tak zapobiegawczo, na przyszłą sprzedaż i wysyłkę ;]

Fiolka ja też chciałam z Alanem karmić a okazało się że mam płaskie brodawki i młody nie mógł złapać cyca, nawet nakładki nie pomagały. Więc wolę być przygotowana, może przy Oleńce bedzie inaczej.

reklama
Wiola, dzieki;-) trzymam kciuki za ten fiolet:-)

Viv bardzo dobrze, zrobilas, ze poszlas na ten kurs, a Marysia w niczym nie traci;-) mama tez musi pamietac o sobie i robic cos dla Siebie tak naprawde wkoncu to przeciez dla Marysi;-)

Lili ja tez mam plaskie brodawki, a i tak karmilam;-)

Ja nie biore nic do szpitala dla maluszka, dopiero ubranka na wyjscie, podklady, pieluszki, butelki czy kosmetyki musza byc u nas ze szpitala, chodzi o sterylnosc;-) jedynie dla siebie, ale to tez rzeczy osobiste bo podpaski podklady wszystko szpitalne;-)

Ostatnia edycja:
Do góry