reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Noukie jak widać z Alan niezły leniuszek jest, i tam mu zostało do dzisiaj ehehhe, mam dużo nadzieję że Oleńka będzie inna pod względem cyca i jedzenia, bo jeżeli chodzi o charakterek to mogła by się wdać w brata, bo to aniołek do 1,5 roku był

reklama
Viv to Twoje będzie odwrotnością Ciebie zobaczysz :-)
Aurelka ja kupuje tańsze pieluchy bo mój starszak nie miał żadnej alergii a był teoretycznie przez większość czasu pieluchowany na dadzie. Na samym początku tzn. z 8-9m-cy obawijąc się alergii pieluchowałam głównie pampersami i huggisami , a kasa była to nie mała. Ja zobaczyłam że Młody na dadach i na babydream też ok to takie kupowałam , potem przez jakiś czas pieluchowałam wielorazowo ( bo dość późno odkryłam pieluchy wielorazowe ) i tym razem też zamierzam. Także Młoda przez ok. pierwszy miesiąc będzie na jednorazówkach a potem będzie wielorazowo pieluchowana poza środkiem nocy i wyjściami do lekarza :-)
Mam nadzieję że Młoda nie będzie alergikiem także nie martwię się za wczasu. Planuje jeszcze kupić babydream 2 ( takie zielone ) bo są w promocji za 24,99 zł 66 sztuki ( są też 43 sztuki za 17,99zł) a jako że mam tylko jedno opakowanie (30sztuk) pieluch to w domu też by się jakieś przydały biorąc pod uwagę że zapewne będę rodzić tuż przed samymi świętami.

Liwuś a zdecydowałaś się już na jakieś wielorazówki, zakupiłaś coś?
Ja chyba po Nowym Roku dopiero, choć może wcześniej uda mi się kupić chociaż część pieluch, najgorsze to, że to tyle kosztuje i jakby się chciało cały komplet od razu to kilka stówek :no:

Lili no wlasnie z tym cycem to troche od maluszkow zalezy;-) nie zawsze sa takie ochotne:sorry:, moj maly pil tylko cyca do roku pozniej od razu kubeczek ze slomka, butelki nigdy w ustach nie mial;-) zobaczymy jak bedzie tym razem chcialabym karmic, ale i musze ze wzgledu na prace do butli przyzwyczaic;-)

Oby Olus miala charakter brata:-)

Lili to sami zostaliście narazie ja na szczęście nie siedze sama bo m na miejscu pracuje i codziennie w domu a z dziećmi to różnie okaże sie jak urodzimy ale jak bardzo sie chce karmić to czasem determinacja i upartość przynosi efekt bo nie marzeczy niemożliwych:-) Noukie ja mam nadzieje że sie uda jutro sie dowiem siedze z małą i pije mleko z czosnkiem i masełkiem średnio mi smakuje ale ona nie chce pić więc musze ją zachęcić :sorry: długo jeszcze bedzie pracowala? Ja to chyle czoła przed wami które jeszcze pracujecie w ciąży ja sie zasapuje jak buty ubieram a co dopiero jagbym miala codziennie do pracy chodzić i pracować :eek:podziwiam naprawde zaraz wskakuje do łóżeczka i do spania mam nadzieje i zamiar sie dziś wyspać;-)

Ja do szpitala mam wziąć tylko rzeczy dla siebie, dla maluszka wszystko dają, tylko ubranka na wyjście ale to przygotuję i mąż mi przywiezie ;-) W ogóle właśnie mi powiedział że już w środę przyjedzie :szok::happy: a miał być za dwa tygodnie :-) więc jednak ciasto będzie wcześniej hihi Też bym bardzo chciała piersią karmić ale zobaczymy jak to będzie, moja mama mówi że ja byłam taki uparciuch że nie chciałam i koniec i na butelce się wychowałam. Smoczek biorę ze sobą bo może się przydać, butelkę jak coś mi przywiozą, laktatora w ogóle nie kupowałam, jak będzie trzeba to dokupię ;-) Także tego...w przyszłym tygodniu będę miała już złożone łóżeczko, pościel nawlekę jak wrócę ze szpitala już, wszystko jest już przygotowane w komodzie więc żaden problem.
Strasznie nie mogę się już doczekać porodu, w ogóle mam jakies takie przeczucie że będę wcześniej rodzić, daję sobie jeszcze ze 4 tygodnie :-p no, może być różnie i torbę mam już prawie spakowaną niech czeka (czekam za koszulami bo zamówiłam na allegro)
Zajadam jabłka, lecę na Kuchenne Rewolucje
Dobrej nocy bez koszmarów Buziaki kochane:-p

Wiola takie mleczko przed snem super na infekcje;-), ale rzeczywiscie kiepsko smakuje:sorry: Co do pracy u nas nie ma zmiluj sie i trzeba pracowac az do 38 tygodnia:-:)-:)-( mozna zglosic odpoczynek juz od 34 tygodnia, ale pozniej ten czas zabieraja Ci z macierzynskiego i krocej jestes z malenstwem, a tego nie chce:sorry: ciezko jest, ale nie mam innego wyjscia pracuje az po ok 9 godz, ale za to 4 dni w tygodniu, praca jest w sumie ok moge sie nawet polozyc, ale z checia posiedzialabym juz w domku:-:)-:)-(

Ale mnie zmuliło, nie miałam siły wstawać. Córka z mężem wypucowali auto na wyjazd, torby prawie spakowane i tylko doczekac do soboty i w drogę:tak:
Ja do szpitala musze brac wszystko ale jeszcze nie mam nic naszykowane, zrobie to dopiero po powrocie z urlopu. Własnie tak sobie uświadomiłam, że ja nie mam nawet torby:szok:
Uciekam spać bo nie mam siły, dobranoc...

reklama
Do góry