reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Pogoda cudna, az się czuję jak nowo narodzona. Byłam na zakupach i zamast koszulek kupiłam sobie w H&M sukienkę i spodnie lniane po 7 funcików za sztukę z przeceny. Wieczorkiem jeszcze mam 2 sklepy do luknięcia i mam nadzieję trafic na jakąś tunikę.
Morze,ciepły piasek, rybka smażona, lody ręcone, gofry...rozmarzyłam się... Ja pochodzę z Koszalina czyli do Mielna mam 15km a niestety jestem w deszczowym uk:zawstydzona/y: Może w przyszłym roku pojedziemy.

reklama
4madlen dam znać tylko nie wiem na którą dobije do chaty:-)siostrzenica już poszła. ja zaraz ubiorę młode. siebie muszę "obmyć" i ubrać i za dwie godziny będę już w poczekalni

Cześć mamuśki :-)
Nathani powodzenia na wizycie :tak:
Neska generalnie badanie z obciążeniem glukozą zaleca się robić między 23 a 27 tygodniem ciąży, ale robią i wcześniej i później. Lepiej chyba późno niż wcale, bo po co żyć w nieświadomości i dziecku szkodzić, gdyby się okazało, że jednak się ma cukrzycę ciążową, którą wystarczy trzymać w ryzach odpowiednią dietą.
Ja miałam cukrzycę ciążową i trzy razy dziennie się kułam. Jedynie raz mi przekroczyło normę po duuużej porcji pizzy, bo byłam tak głodna, że dużo wsunęłam. A tak to się jadło co 2-3 godziny i cukier nie skakał powyżej normy.

dzieki Aniu :) ja bede leciala do Polski w 28 tygodniu ciazy, mam nadzieje ze mi ta glukoze zrobia :)
nathani- trzymamy kciuki za wizyte :)

Morze ehh. W ogole ja bym sobie poplywala- ja wodnik ehh, ale tak sie jakos boje na basen isc zeby jakiegos dziadostwa nie zlapac. Czy ktoras z Was chodzi na basen. Ale w czwartek moj ma wolne to chyba go wyciagne nad morze, pociagiem mamy jakas godzine drogi do Southand. Ktos chce sie przylaczyc :)

Ostatnia edycja:
neska ja będę miałla robiona glukozę własnie w 28tc:-)
Strasznie boli mnie w prawym boku, nie wiem co to ,nie moge sie nawet przecylić.

bulkaasia- a czy Ty masz miec badanie krwi w 28 tygodniu ciazy? Szkoda ze nie zapytalam swojej poloznej ostatnio o ta glukoze, zapomnialam nosz kurcze :/

neska nic mi o tym nie wiadomo, jeszcze nie mam tak daleko rozpisanych wizyt.Teraz scan,potem lekarz i położna razem i glukoza ale zapytam jak będę za tydzień co i jak.

bulkaasia ja tez mam takie bóle z prawej strony ;/ nie mam pojęcia od czego, może maluch uciska mi na jakieś narządy ;/

Hejka no to kolejny dzien pracy do odkreslenia:tak::tak:

U nas dzis bardzo goraco u mnie w domku chlodno ale w pracy okropnie goraco i duszno:sorry2::sorry2:

Neska a czemu robisz glukoze w PL nie robia w NL?????

Nathani
powodzenia na wizycie:tak::tak:

reklama
Fiolka-wiadomo że każdy pije jak mu lepiej ja wole z kwaskiem bo bez kwasku mogloby mi poprostu nie przejść tyle słodyczy na raz:happy: a niestety gbybym to zwrócila musialabym wypić jeszcze jeden kubek a tego to bym już nie zniosla:errr::-D Nathani czekamy na wieści:-)

Do góry