reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Cze dziewczynki,

Ciril- wielkie gratulacje!!! :-) Wracajcie szybko do domku. :tak:

Fiolka- rozbawilas mnie tym grupowym porodem :-D Ja wczoraj gnalam meza i porobil mi juz prawie wszystko, ale zawsze cos nowego sie znajdzie hehe

Betiks- grzeczny twoj synus :) a mam pytanko odnosnie hemoroidow, czy przeszly Ci, czy uzywasz jakis czopkow? Ja mam masakre, bo mam zaparcia i az siedziec nie moge. Kupilam jakis plyn na L do picia, ale juz nie daje rady...

reklama
Adgama85 puder sypki 30g Loose powder Inglot, Loose Powder (Puder sypki) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) ;) Spróbuj z tym kremem clean&clear, kupiłam go za jakieś grosze na promocji w rossie, mi pomaga :) a jak nie to pozostają bibułki matujące, w rossie są tanie te z wibo ;) I jeszcze polecam peeling z Perfecty dla cery tłustej (albo mieszanej, nie pamiętam co tam napisane jest na opak., ale i grubo i drobnoziasrnisty jest super), ja zawsze kupuję w saszetkach za 1,50 chyba, też w rossie ;)

Muffy mi proktolog przepisał posterisan h i tabletki Cyklo3fort, ponadto kazał robić kilka razy dziennie nasiadówki w zimnej wodzie, żeby zmniejszyć obrzmienie i wpychać sobie jak najczęściej do środka wypadnięte hemoroidy.

Ostatnia edycja:
witam sie mikolajkowo również.

Gratuluję dziewczyny waszych pociech!

Viv bardzo grzeczne dziecko masz. Naprawdę. nie budzi się sama nawet na jedzenie. Szok.

Jak mam dziś 39 tydzień i trzeci dzień.

I podobne objawy jak fiolka. Niby skurcz to twardnieje brzuch i c..zuję tak jak bym się rozlazila w kroku.

Ciekawe kiedy u mnie nastąpi akcja. Z jednej strony już się nie mogel doczekać.a z drugiej boję się ze to już

Ale już ledwo się turlam. Więc niech się dzieje...

Pozdrawiam was serdecznie i dziękuje za wszystkie rady które mogłam u was podpatrzeć

zaglądam popoludniowo my z mała przedtem pospalyśmy później spacer i zakupy teraz czekam na Nastke dziś wcześniej z przedszkola wróci i będziemy siedzialy :-) Ciril-gratulacje i szybkiego powrotu do kondycji buziaczek dla małej :tak:u nas już temperatura spada coś mi sie wydaje że na dniach zaczną sie akcje porodowe coraz więcej z was skarży sie na skurcze jak poleci to jedna za drugą będziecie na porodówki gonić:-D Julita tak łapczywie je że sie dławi powietrza złapać nie moze strasznie mnie to stresuje i wczoraj raz po takim obżarstwie łapczywym zwymiotowała a dziś jej sie ulało nie wiem kompletnie jak ją tego oduczyć:sorry2:wczoraj wymiotowała ale piersi puscic nie chciała:dry:

dzieki RoziSzu :-) juz wysiadam z tym cholerstwem, az boje sie isc do toalety ;-)

wiolka- ale masz malego glodomorka hehe, ja juz nie moge sie doczekac kiedy przystawie mego synka do piersi, to musi byc niesamowiite uczucie :)

Czy ten ból jak na @ to tak cały czas ma być? Do tego leci mi biała wydzielina, tzn mam ja cały czas od kilku tygodni ale dzisiaj wyjatkowo dużo ale nie jest podbarwiona krwią.:szok: Obiad zrobiłam ledwo i jeszcze nawet się nie ubrałam a zaraz musze wyjść, ehh...
Fiolka
kapiel gorąca, posiedzieć w waniie około 10 minut i ananasy surowe:-)
Viv super, że nie musisz Manii szeroko pieluchować.

Wiolka23 wyczytałam w "pierwszy rok życia dziecka" Murkoff (polecam wszystkim, świetna książka! :) , że wiele kobiet w pierwszych tyg. karmienia ma za dużo pokarmu i dziecko się zachłystuje, parska i krztusi. Prawdopodobnie w pierwszym mcu wszystko się ustabilizuje, a póki co autorka radzi jak spowalniać napływanie pokarmu:
  • jeśli dziecko przełyka łapczywie i zachłystuje się, gdy tylko pokarm napłynie, odstaw je na chwilkę od piersi, przeczekaj pierwsze wytrysnięcie mleka. Gdy zacznie wypływać wolniejszym strumieniem, przystaw go z powrotem.
  • podczas jednego karmienia podawaj dziecku tylko jedną pierś. Dzięki temu zostanie ona lepiej opróżniona, a dziecko jedynie raz będzie musiało sobie poradzić z silnym strumieniem pokarmu, zamiast dwa razy.
  • w trakcie karmienia lekko uciskaj obwódki brodawki, aby powstrzymać intensywne wypływanie pokarmu
  • karm dziecko w pozycji półsiedzącej. Niektóre dzieci radzą sobie w ten sposób, że pozwalają by nadmiar pokarmu wypływał im z buzi
  • spróbuj karmić wbrew sile ciążenia, siedząc prosto, a nawet leżać płasko na plecach z dzieckiem na klatce piersiowej
  • odciągaj pokarm przed karmieniem, aż pokarm zacznie wypływać wolniej. Potem przyłóż dziecko do piersi, wiedząc, że nie zostanie zalane pokarmem
  • nie daj się skusić i nie ograniczaj ilości przyjmowanych płynów. ani zwiększenie ani zmniejszenie nie wpływa na ilość wytwarzanego pokarmu

Mam nadzieję, że pomogłam ;) mnie też przeraża krztuszenie się dziecka i mam nadzieję, że uda mi się jakoś temu zaradzić ;)

Muffy
doskonale Cię rozumiem, ja wypróżniam się max raz w tyg., a jak mi się już uda, to nie wiem czy się cieszyć czy płakać z bólu.. :/

betiks najfajniejsze w tego typu bajkach jest to że twórcy robią je i dla dzieci i dla dorosłych:tak: tylko najczęściej w jednych momentach śmieją się dzieci a w innych dorośli :-D
Fiolka fajnie że będziesz miała już nowy narożnik :-)
wiolka może z czasem się ureguluje:baffled: trudno mi doradzić ci coś bo ani ja ani moje koleżanki nie miałyśmy takich problemów przy karmieniu:baffled: trzymam kciuki :-)

Muffy-uczucie niesamowite chociaż mnie troszke boli ale jak patrze że moge córcie własną piersia wykarmić to taka dumna jestem z siebie że nie czuje bólu:-)już niedługo sie przekonasz:tak: Bulkasia-u mnie zaczęło sie tempym bólem jednostajnym jak na okres a później zrobiły sie z tego skurcze jagby coś to jedź do szpitala bo ja sie w domu wysiedziałam i cierpiałam a mogłam odrazu jechać oszczędzić sobie bólu:sorry2: RoziSzu-bardzo ci dziękuje tylko ja to wszystko robie a fakt że pokarmu mam bardzo dużo odstawiam ją na bok jak widze że nie może nadążyć przełykać żeby oddychła i karmie w takich poozycjach i czekam az nawał pokarmu ustapi zeby jej melko nie zalewało ale średnio to dziala moze faktycznie sie unormuje niedługo mam nadzieje kasia_s-ja po pierwszym porodzie też miałam tak dużo pokarmu że lało sie ze mnie ale Nastke nie karmilam długo piersią a druga rzecz ze ona taka łapczywa nie była

reklama
Hej :-):-)
Ciril ogromne gratulacje kochana
kasia, wiolka zdrowka dla coreczek :)
mikaa zdrowka :)
goko, Bakusiowa powodzenia na ktg :)
Ania kciuki za wizyte :)
Noukie kciuki za wizyte i ktg :)
bulkaasia powodzenia dla corci :), moze rzeczywiscie cos sie u Ciebie rozkreci i jeszcze Ty mnie wyprzedzisz ehhh :)
Viv super, ze przynosisz takie piekne wiesci :)
betiks pieknie, ze synus dal Ci pospac, kochany maluszek :)

Wszystkiego najlepszego kochane z okazji Mikolajek, oby nasze porody byly szybkie, w miare bezbolesne i oby byly dla nas najpiekniejszymi przezyciami. Wszystkiego naj naj dla naszych dzieci, mezow i rodzin :).

mikolaj+i+renifery.gif

W US mikolajek sie nie obchodzi, ale my obchodzimy symbolicznie :). Dzieciaczkom prezenciki wlozylismy do skarpet, jak sie obudza bedziemy z nimi wycigac, ja prezencik od mezusia dostalam, a on ode mnie, wiec wszyscy szczesliwi.
Nocka ciezka, brzuszek sie spinal, twardy jak skala, bole jak na okres, przez pewien czas byly takie, ze hej, ale przeszly, malutki bardzo niespokojny w brzuszku, wypychal sie, ale jak brzuszek glaskalam to byl spokojniejszy, udalo mi sie na troche usnac. Obudzilam sie po 5 i nie moglam usnac, teraz brzuch jak skala, pobolewa, ide pod prysznic. Mam dzis plan- maz pojedzie do pracy, a ja chcialam razem z dziecmi i tesciowa pojechac do sali zabaw, aby nasze skarby sie wybawily, zobaczymy jak bedzie, bo narazie jakos tego nie widze :).

Do góry