reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ciril GRATULACJE:-) Prosze jak pięknie Ci poszło :)))

bulkasia cos sie byc moze szykuje ;) wkurzył się młody na tą nowa datę chyba:-D

Zgadnijcie co jadłam własnie na obiad.....frytki!:-D musiałam je zrobić hehe jeszcze chwila i trzeba będzie zapomnieć o takich smakach...A ja tam nic nie czuję, wczoraj mnie krzyże bolały, noce mam spokojne (tfu tfu) bez żadnych skurczy i twardnień. Ale ja sobie ciagle jeszcze łykam magnez i nospę. Ktoś jeszcze tez łyka mg i nospę. A i tak do mnie nie dociera że za max 3,4 tyg. będę mieć maleństwo w domu:-p

Wiolka ja tez myślę że to może byc przyczyna. Odciagaj ciut przed karmieniem wtedy malutka nie bedzie sie krztusić:tak:

mummy ciagle mam pytac a zapomnę....jak ma wyglądac wasz poród domowy? czy dzieci i teściowa też będa w tym uczestniczyć? czy gdzieś wybędą na ten czas? czy jak? w ogóle to podziwiam naprawdę za odwagę:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Vivienne super ta Twoja córa, każda by chciała żeby jej dziecko było takie grzeczne :-) I gratuluję dobrych wyników na usg bioderek :-)
Ciril o której Cię stawiają na nogi? Jak się czujecie?
Myśmy dzisiaj ktg zaliczyli, skurczów brak, mam się pokazać znowu w niedzielę. Potem skoczyliśmy jeszcze do Rossmanna dokupić pieluch, ostatnia paczka była na półce. Innych rozmiarów to pełno, a 1 i 2 po paczce.

muffy mnie lekarz w szpitalu polecił kupić Hemorectal - czopki i aplikować sobie rano i wieczorem, dodatkowo maść Aesculan i smarować na zewnątrz parę x dziennie. A no i też wciskam te pierony z powrotem :sorry2:Mój też był pokaźny niestety :baffled: Po 3 dniach przestało boleć i przeszkadzać :tak: Ja dodatkowo jem bułki z ciemnego pieczywa z pestkami dyni, żeby trawienie poprawić.

Ostatnia edycja:
No Laski jestescie nie mozliwe... Tyle naskrobac.
Ciril gratulujemy. Sonia niech rosnie zdrowo a mama niech bedzie dumna :-p
Hahaha, mam nadzieje, ze jak sie bezczebelnie wepchne to sie nie pogniewacie:-p
Asiu mnie tez od dwoch dni nie dobrze...
Dzis wyrzucilismy wozek :-p Laury :-D. Napadalo nam tyle sniegu, ze pchac sie juz nie dalo a ze byl juz wysluzony, to stwierdzilismy ze nie ma co sie meczyc. "zaraz" i tak gleboki pojdzie w ruch :-p. A tamten i tak sluzyl bardziej na zakupy :-p.
Dzis tez brzuch boli.. Ale zganiam na duza ilosc chodzenia i stania dzis... Jak wyszlismy kolo 10 to wrocilicmy po15..

U mnie tez dzis ciezko, wlasnie zaleglam na kanapie :-D Bola mnie posladki od siedzenia na krzesle :szok:
Zjadlam barszczyku, a teraz czekam na herbatke. W nocy o dziwo jest ok. Maly mi sie wwierca w pecherz , ała :dry:

Ale u nas pięknie sypie:-)

Muffy ja czekam aż mój skończy prace i będzie miał wolne, wtedy go zagonie do roboty :-p
choć zostało tylko sprzątanie

Wiola może częściej ją przystawiać żeby sie tak na cyca nie rzucała?
a i za dużo pokarmu masz, oj to nie wiem jak pomóc

Asiu ja gorące kąpiele biorę bardzo często :sorry2: kiedyś nie lubiłam a jakoś mi się tak odmieniło teraz
Ja czytałam że ból jak na @ to może coś się zbliżać :tak:

sarka ja mam magnez + wit.B6 zalecenie gin ale to na skurcze łydek

Gardło mnie boli na dodatek :baffled:

Ja nie mogę Ci z góry to się chyba nigdy nie urządzą :no: zaś młotkiem walą czy coś, w weekend jest to samo.
Maluchy są wrażliwe na takie hałasy?

Fiolka to zalezy. Jak wychowacie tak bedziecie mieli :-p
Mnie sie wydaje ze im szybciej sie przyzwyczai brzdaca do chalasu tym pozniej bedziemial mniej problemow z zasypianiem, gdy np. bedzie latem otwarte okno czy cos w ten desen

reklama
Fiolka No tak tez pomyslalam ze to jednak wydzielina bo pewnie by się cos dzialo w ciagu dnia ;)
No i niezle porzadki Was czekaja. U mnie tesciowa pomyla okna (uparla się ze ja tego nie mogę robic), co bardzo mnie cieszy ;) A co do gardla to może weź sobie cos do ssania, żeby się nie rozwinęło. U mnie chorobsko się wlasnie od gardla zaczęło. :/
didor Tylko się Cieszyc ze to już lada dzien ;)
Wiolka W koncu na pewno się od uczy :)
mummy Znakiem tego ze lada dzien urodzisz ;)
Basia one to ciesz się ze w nocy masz spokoj. Ja mam regularne pobudki i czasem ciezko po nich zasnąć. A maleństwo czasem tak kopie ze az boli…

Do góry