reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

witam się z rana.... jakoś dzisiaj znów nie mam weny... jakaś taka ostatnio do d... jestem.... zazdroszczę (pozytywnie) rozpakowanym dziewczynom...

reklama
goko my mamy spadek formy, ja dziś muszę jechać do alergologa ze sobą i z Sarą jak mi się nie chce. Ale kochana jeszcze trochę i urodzimy nie martw się . Damy radę
mummy 2 sprawdź kulinaria, przepraszam że tak późno

Znam Zakrzów - mieszkałam tam, moi rodzice teraz tam mieszkają ;PP
Co do położnej to nie wiem skąd takie dziwne rady (m.in dlatego sądzę że należy omijać szkoły rodzenia szerokim łukiem)??? Myslę że to nie Ona Ci powinna radzić a kobiety które rodziły tu czy tam...ja rodziłam w trzebnicy pierwsze dziecko i nawet nie chcę patrzeć w strone tego szpitala - opieka koszmar!!! o Kamińskiego chodzą różne opinie, osobiście mam tam swojego lekarza ale zamierzam rodzic na Klinikach gdzie rodziłam drugie dziecko i złego słowa powiedziec nie mogę. A dzieciątko będzie trzecie:happy2:

nathani ano tak sobie myślę, syna urodziłam 6 dni po terminie córcię 1 dzień, więc wystarczy kilka dni obsuwy i Świeta mam w szpitalu:sorry2: Ja tam bym właśnie wolała mieć termin na po Świętach tak jak z córką miałam na 26 a urodziła się 27 - dała mi pojeść jeszcze bałam się że w jakąs Wigilię zacznę rodzić a Ona pieknie się urodziła bo się wbiłam między Świętami a Sylwestrem:tak:

RoziSzu a do lekarza gdzie chodzisz? Do Formici może?:happy2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sarka to Ty podobnie jak ja, jedna tydzień druga 5 dni zwlekała ...ciekawa jestem jak będzie tym razem. Ja mam termin na 26 grudzień według om , ale zdaje sobie sprawę że nie ma się co trzymać kurczowo terminów ;-)

Do lek. chodzę do Medicoveru - w Globisie k. Arkad. Do Formici ost. się też zapisałam, żeby później córę tam zapisać móc i szczepienia wszystkie mieć za free, no i oczywiście środowiskową. Masz Sarcia jakieś info o którymś z lek. tamtejszych? Jak już zacznę tam chodzić przydałoby się wybrać najlepszego pediatrę/internistę ;)
Opinie o szpitalach akurat nie położna ze szkoły rodzenia mi mówiła, tylko położna z medicoveru. A kiedy rodziłaś? Może się już coś pozmieniało w szpitalach do tej pory :) Tak czy siak, przekonam się na własnej skórze ;) Kamieńskiego mam najbliżej i w razie W ponoć mają tam najlepszy oddział neonatologiczny, więc chciałabym, żeby się znalazło dla mnie tam miejsce. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Dzień dobry:-) A co Wy tyle naprodukowałyście co? Wyspałam się super dzisiaj, pobudka na siku tylko 3 razu;-) Strasznie boli mnie żołądek i juz popijam miętę,ehhh...Dzsiaj na 15:15 mam wizytę z położną czyli pomierzymy i sprwdzimy siusiu. Mały od rana wbija mi się po dlewe żebro ale jest cudnie. Wczoraj moja kuzyneczka pierwszy raz zobaczyła jak jej zafalował brzucho (jest 22tc):-)
RoziSzu witam, ja mam termin cc na 12.12.2012r.:happy2:
mummy3 ależ pyszności naszykowałaś, wpraszam sie na jedzonko wirtualnie;-)
goko lepszego humorku życzę.

Bulkaasia to termin mamy taki sam :) Też miałam mieć planowane cc, dopiero 3 tyg. temu się dowiedziałam, że będę rodziała naturalnie i to był dla mnie szok :p ale jakoś się już oswoiłam z tą myślą i z niecierpliwością wypatruję oznak porodu... :)

reklama
Bulkaasia nie rozumiem. Skoro jest ułożony główką w dół to prawidłowo przecież. Czy wtedy w Londynie się nie podaje żelu z prostaglandyną, ewent. oksytocyny na wywołanie porodu? Nawet jeśli zamiast wywoływania u Ciebie robi się cc, to już 12.12.2012, a nie po terminie? W sumie to w Polsce też by tak mogło być, było by super.. :)

Do góry