reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z Łodzi

Ja bym polecała Kołobrzeg, nie byłam tam sama z małym, ale w sierpniu zamierzamy się właśnie tam wybrać. Wiele znajomych właśnie to miejsce mi poleca. Najlepiej chyba poszperać w necie i na forach.

reklama
Zmartwiłaś mnie trochę tą Inowrocławską, jest tam możliwość przebywania z dziećmi na początku i zobaczę jak to będzie. Mikołaj nigdy nie miał żadnych problemów z brzuszkiem, ani kolek, biegunek, wymiotów, a i ja podczas karmienia i w ciąży i teraz on je wszystko. Smoczka też nie myje po każdym wylądowaniu na dywanie,bo lekarze nie zalecają sterylnej czystości (ale z piachem, włosem, albo paprochem mu nie daję). W najbliższej okolicy jeszcze mam Zachodnią 55, Pawią(jestem 14 na liście rezerwowych) i Wapienną, może któryś z tych jest lepszy, wiecie coś o tym?
Jadę na wakację (w sierpniu) nad jeziora, ale jestam tam dużo lasów, chciałabym zapytać jescze, czy szczepiłyście bobasów przeciwko kleszczowemu zapaleniu mózgu i kiedy się powinno szczepić, a i najlepiej jeszcze ile to kosztuje?? :)

Jeszcze pytanie natury technicznej, jak się wkleja suwaczki do profilu?? :)

Wejdź w ustawienia i w "Ustawieniach" Edycja sygnaturki. Tam musisz wkleić kod z suwaczka.

Dziękuję bardzo!! Chyba sie udało, tzn na podglądzie mi się normalnie wyświetlił suwaczek, a teraz przy okazji sprawdzę, czy też pod postem się pojawia;)

Witajcie Mamusie z Łodzi

Urodziłam moją córeczkę 5 stycznia w Sz. im.Rydygiera. Nie spodziewałam się, że spotkam aż tak miły personel...jeśli ktoś szuka szpitala, z całego serca polecam właśnie ten.

hej kasiulinkar ja tez tam rodziłam tyle ze w czerwcu 2007 .Faktycznie personel super...tylko za 7 msc zdecyduje sie na madurowicza.Blizej mam.Tylko nie wiem jak tam wyglada sprawa z opieka i wogole.Rodziła ktoras z was laseczki?

ja rodziłam w madurowiczku w grudniu 2007.
jesli chodzi o sam poród to położne ok, pomocne wszystko pod kontrolą itp.
sam pobyt - a lezałam kilka dni zanim urodziłam...oceniam srednio, natomiast po porodzie, jak juz bylam na sali z maluchem było ok.pielegniarki pomocne, udzielają wszelkich informacji wiec spokojnie mozna pytac o wszystko.

u mnie plusem bylo to ze mialam w tym szpitalu swojego lekarza a to bądźmy szczerze podniosło troche mój konfort psychiczny...i ogolnie dla mnie bylo na plus.

poza tym dzien dobry i witam nowe mamusie na forum;-)

Witam dziewczyny;-)

Jestem mamuśką z Piotrkowa Tryb. na tym forum udzielam się na mamuśkach 2002.........ale zauważyłam ze są tez mamuśki z Łodzi i do Was mam kochane pytanko. Szukam czegoś na jakiś weekendowy wypad w kilka rodzin z dziecmi......i to właśnie najlepiej w okolicach Łodzi........( ponieważ znajomi z Gdańska, Szczecina i centrum najbardziej pasuje) Czy znacie jakies ośrodki na taki wypadzik????????? bardzo bym była wdzięczna za info

Pozdrawiam Paula

Dzien dobry ja sie w koncu witam. U mnie znowu chorbska zawitaly i nie wiem co mam najpierw robic...jutro bede dzwonila po lekarza zeby przyszedl te moje dziecioki zobaczyc. Mam nadzieje ze tylko na przeziebieniu sie skonczy.

Ja tez rodzilam w madurowiczu i chociaz mialam lekarza z tegoz szpitala akurat tydzien przed porodem poszedl na l4 wiec szlam na zywiol. Porodowka poprostu rewelacja lekarze polozne bardzo pomagaja sa zyczliwi i naprawde chca ulzyc rodzacej. oddzial juz wspominam gorzej ale bylam w koncu w szpitalu a nie na wczasach;-) Gdybym miala rodzic w lodzi to znowu wybralambym ten szpital i tego samego lekarza prowadzacego.

reklama
Ja też rodziłam w Madurowiczu (30.08), pojechałam w dzień planowanego porodu, bo nie pojawiła mi się żadna akcja i zostałam położona na patologii ciąży, ale nie pamiętam, bo koło 23 dostałam skurczy (po paskudnych "masażach" mojego lekarza) i o 24:50 już była po... Są porodówkę wspominam nieźle (o ile w ogóle można to dobrze wspominać:p), rodził ze mną lekarz, do którego chodziłam całą ciąże i to dosłownie rodził, bo pomagał mi przeć jakąś metodą, którą podobno sam wymyślił (zakładam,że żartował). Ale reasumując lekarz super i jeżeli znowu zajdę to tylko do niego będę chodzić, ale niestety już nie pracuje w Madurowiczu. Sala porodowa "fajna", ja rodziłam na sali z wanną, ale nie pozwolili mi wejść, bo powinnam to wcześniej ustalić. Po porodzie też mieliśmy dobrą opiekę, tylko od razu po przewiezieniu położyli mi Mikołaja do łóżka, czego teraz bym nie chciała, bo ani nie spałam, ani nie mogłam się ruszyć tylko czekałam na łaskę... (są tam przyciski do wzywania położnych, ale ja je odkryłam dopiero rano). Wizyty rodzin są od 11, mogłoby być wcześniej, bo ja po porodzie czułam się paskudnie (w końcu urodziłam 4230 i 9cm;) ) i bardzo potrzebowałam pomocy, na szczęście leżałam z miłymi kobietkami:)

Do góry