reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
Paula to chyba ja je tak pociagnełam za tymi porodami:-)

Dla mnie wielkim plusem bedzie to ze to drugie i wiem czego sie spodziewac

Masaży szyjki chyba zadna nie wspomina za miło ;)

Ja mialam masaz szyjki jak rodzilam zosie i bardziej mnie to bolalo niz sam porod:sorry2::baffled:
Oj nie tylko porodowe, akurat tak trafilas;-)
Dominika ja nie wiem czy to plus, za pierwszym razem nie wiedzialam co i jak nie bylam swiadoma tego bolu, a za drugim to miesiac wczesniej juz plakalam ze znowu bedzie mnie bolec. I nie wiem co lepsze;-):-)swiadomosc czy nieswiadomosc:-D
No i jak sie czujesz??

Czy może któraś mi polecić jakąś nianię niedrogą na wrzesień. W złobkach jakieś rezerwowe listy już są i obawiam się,ze nie załapiemy się od początku września a ja nie mam z kim mojego dzidziolka zostawić. help!

Chyba mi się Mikołaj przeziębił :/ Wczoraj miał delikatny katarek (ale jemu często się z noska leje), a dzisiaj już zaczął kaszleć, chociaż tego też nie jestem pewna, bo zdarza mu się zakrzutsić śliną... Znacie może jakieś zapobiegawcze sposoby na przeziębienie?

LILAC23: Niani żadnej polecić nie mogę, ale jeżeli chodzi o żłobki na wrzesień, to sprawa nie jest jeszcze przesądzona, zależy gdzie mieszkasz. Mi udało się zapisać Mikołaja na Inowrocławską, ale po przeczytaniu opini na forum nie jestem pewna, czy tam zostanę. Spróbować zawsze można. Na Zachodniej 55 zapisy zaczynają się od czerwca, tylko, że tam nie ma żadnego placu zabaw, albo nie był rozstawiony...

mieszkam w centrum przy Barlickim a pracuję na teofilowie. już nawet na retkini go wpisałam, w sumie do trzech żłobków gdzie są grupy niemowlęce i na góra 4 godzinki. mało to i dużo zarazem. bardzo stresuję się tą sprawą.

a na katarek stosowałam wodę morską w spraju i oczyszczanie gruszką. uciążliwe ale pomogło.

Mam nadzieje,ze nie będziecie złe, że na chwilkę zakłócę Wasz forumowy spokój :sorry2:
Chciałabym Was prosić o odwiedzinki na stronce drzewka mojej córeczki Mariczki :biggrin2: a także o wpisiki na stronce.... byłybyśmy niezmiernie wdzięczne ;-)
Pozdrawiam Grudniówka 2008 Karolina ;-)

Prosimy o odwiedzinki Hipp

Z góry dziękujemy :*

Męczę Mikołaja płukaniem noska, a później ściągam mu fridą- strasznie tego nie lubi! Daję mu do tego Calcium i witC. Najgorsze jest to,że ja też coś złapałam więc męczymy się razem.
LILAC23: Jeżeli dobrze liczę, to Kubuś będzie miał we wrześniu miesięcy, to chyba już nie jest tak trudno ze żłobkami, myślę,że możesz pytać nawet w tych, w których przyjmują od roku. Ja na Inowrocławksą(niedaleko McDonalda przy Włókniarzy) zapisywałam Mikołaja tydzień, może dwa temu i były jeszcze miejsca. Sprobować nigdy nie zaszkodzi:) Na razie zajęłam sobie miejsce w dwóch żlobkach, zobaczę, na który padnie...

mieszkam w centrum przy Barlickim a pracuję na teofilowie. już nawet na retkini go wpisałam, w sumie do trzech żłobków gdzie są grupy niemowlęce i na góra 4 godzinki. mało to i dużo zarazem. bardzo stresuję się tą sprawą.

a na katarek stosowałam wodę morską w spraju i oczyszczanie gruszką. uciążliwe ale pomogło.
a na teofilowie ktore zlobki maja odzial niemowlecy?????

reklama
Do góry