reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć w 17/18 tc

To już mój drugi ;) troszkę liczyłam na dziewczynkę:) no nic.. myślę że tak już zostanie
Tak jak mówię to takie obstawianie jak Pani wyżej na zasadzie loterii :) dlatego lekarze rzadko mowia o płci na 1 prenatalnych bo wszystko może jeszcze się zmienić, później wykształcić itd :)

reklama
Dziewczyny założyłam ten wątek kiedy nie byłam pewna płci dzieciątka -
To już mój drugi ;) troszkę liczyłam na dziewczynkę:) no nic.. myślę że tak już zostanie
Pynka jak u Ciebie rozwiązała się sprawa płci dzidziusia? Chłopiec czy dziewczynka? 😍

U mnie potwierdziło się to co widział lekarz - urodziłam dziewczynkę, ale do samego porodu miałam wątpliwości - uwierzyłam dopiero jak położna pokazała mi co malutka ma między nogami 😊. Dziś córeczka kończy 2 miesiące🥰, a ja chwytam każdy dzień bo czas płynie nam tak szybko - tym bardziej, że wiem, że to moje ostatnie dzieciątko. Starsi bracia zakochani w siostrze, bardzo pomocni i wyrozumiali :). Kochane życzę Wam spełnienia co do płci, ale przede wszystkim zdrowych bobasków, bo to jednak jest najważniejsze!!!😊😊

Witam, chciałabym zapytać czy w 17/18 tc możliwe jest rozpoznanie płci żeńskiej na USG? W piątek lekarz powiedział, że na 100 % widzi dziewczynkę (pokazywał wargi sromowe płodu). Oglądał płeć na początku usg i na końcu i powiedział, że na 100 %, wpisał też w opisie badań, że "płeć żeńska". Lekarz doświadczony, z certyfikatem i dobrym sprzętem, ale jakoś trudno mi uwierzyć ponieważ mam 2 synków i byłam pewna, że trzeci też będzie syn. Zaczynam mieć wątpliwości czy nie cieszymy się przedwcześnie na córeczkę. Proszę o odpowiedź, zwłaszcza mamusie córek, które poznały płeć w okolicach 17/18 tc - czy płeć się już nie zmieniła czy jednak na kolejnych badaniach wyszło, że to chłopczyk. Pozdrawiam!
U nas w 17/18 tc była „na pewno” dziewczynka, a 2 tygodnie później na badaniach połówkowych okazał się chłopczyk :)

reklama
Do góry