reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Aha i zapomniałam się pochwalić, że udało mi się zapisać i dostać do żłobka! Nie wiem, który numer, ale na Inowrocławskiej. :D Prawda jest taka,że od września, ale i tak dobrze. Wiecie coś może na temat tego żlobka? Albo chociaż jakie są opłaty, bo tak się ucieszyłam,że nawet po nic nie pytałam:)

reklama
Aha i zapomniałam się pochwalić, że udało mi się zapisać i dostać do żłobka! Nie wiem, który numer, ale na Inowrocławskiej. :D Prawda jest taka,że od września, ale i tak dobrze. Wiecie coś może na temat tego żlobka? Albo chociaż jakie są opłaty, bo tak się ucieszyłam,że nawet po nic nie pytałam:)
Gratulacje! :-) To się spotkamy, ja też malucha od września na Inowrocławską zapisałam - to jest żłobek nr 4. Dużo na jego temat nie wiem. Byłam tam z Piotrusiem - wygląda jak większość placówek tego typu. Stała miesięczna opłata to 64 zł, dzienne wyżywienie (4 posiłki) to 4 zł no i dochodzą jakieś opłaty za komitet czy coś, na początku września jakaś wyprawka jest no i ewentualnie zajęcia dodatkowe - rytmika, angielski. Jeśli dziecko jest nieobecne dłużej niż 2 dni to te dodatkowe opłaty są odliczane w następnym miesiącu. Na początku istnieje możliwość zostawania z dzieckiem, albo podpatrywania przez szybkę z drugiego pomieszczenia. :-) To chyba tyle co wiem... :tak:

Gratulacje! :-) To się spotkamy, ja też malucha od września na Inowrocławską zapisałam - to jest żłobek nr 4. Dużo na jego temat nie wiem. Byłam tam z Piotrusiem - wygląda jak większość placówek tego typu. Stała miesięczna opłata to 64 zł, dzienne wyżywienie (4 posiłki) to 4 zł no i dochodzą jakieś opłaty za komitet czy coś, na początku września jakaś wyprawka jest no i ewentualnie zajęcia dodatkowe - rytmika, angielski. Jeśli dziecko jest nieobecne dłużej niż 2 dni to te dodatkowe opłaty są odliczane w następnym miesiącu. Na początku istnieje możliwość zostawania z dzieckiem, albo podpatrywania przez szybkę z drugiego pomieszczenia. :-) To chyba tyle co wiem... :tak:

Dziewczyny to do zlobka sa podobne problemy z zapisami jak do przedszkola???????????????????????????????? tzn brak miejsc????

Artur chodzil dwa tyg do tego złobka i juz nigdy go tam nie posle.Ale wy sie tym nie sugerujcie.Bo dwoch tyg w złobku wyladowalismy w szpitalu....

Rotawirusy...

Ostatnia edycja:
ROTAWIRUSY-ten temat jest mi blizszy niz zlobek bo nasza fasolka jest jeszcze za mala a poza tym planuje byc z synkiem w domu jak najdluzej,wracajac do rotawirusow to nasz synek byl szczepiony ale zastanawiam sie czy te wszyskie szczepionki sa naprawde skuteczne i oszczedza dzieciaczkom cierpien czy to tylko dla psychiki rodzicow sie je podaje!??a Twoj synek Dominika byl szczepiony i złapał?

przyznam szczerze ze nie.Usłyszelismy o szczepionce na rotawirusy dopiero w szpitalu.I szczepi sie dzieci tylko do 6 msc.W naszej przychodni nikt nie informuje rodzicow ze jest taka szczepionka i ze szczepi sie tylko małe dzieciatka.
Ja przyznam ze jako niedoswiadczona młoda mama nigdy o takowej nie słyszałam.Dowiedzialam sie juz po fakcie.

Efetk brania smoczkow znalezionych na podlodze w złobku.Dzieci przychodza z nimi a pozniej rzucaja gdzie popadnie.A jak dziecko smoczkowe to wsadzi taki napotkany na ziemi i choróbsko gotowe.
Zreszta w tym złobku co i rusz było jakies chore dziecko.Te zaswiadczenia lekarskie przynosi sie tylko raz i po kazdej chorobie.Ale jesli dziecko chore prowadza sie do złobka to po co...:wściekła/y:

Naogladałam sie troche a bylismy tam tylko 2 tyg.A dokładnie 10 dni pracujacych.:-(

A i po rozpoznaniu wsrod mam na placu zabaw na inowrocławska nigdy nie ma problemu z dostaniem bo baaardzo duzo dzieci odpada juz po pierwszych msc uczeszczania.Tzn rodzice z niego rezygnuja.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a moze mogłybyście doradzić mi jakiś żłobek w centrum lub na teofilowie ale z oddziałem dla niemowląt. Ja mojego maluszka muszę posłać od września :-:)-:)-(bo wracam do pracy. Niestety konieczność.

Witam. Ja również mieszkam w łodzi(Łagiewniki na chwilę obecną), mam synka Wojtka-ma 18 miesięcy.Urodził się 22 lipca 2007 w CZMP.
Szkoda, że wcześniej was nie znalazłam :( mam jednak nadzieję,że się tutaj zadomowię u was-jeśli oczywiście będziecie chciały mnie tutaj.

Ostatnia edycja:
Na teofilowie teraz juz wszystko zapchane.Inowrocławskiej nie polecam.Nikomu nie polecam.Nie przez chorobe Artura ale przez całokształt...Oddziału takiego nie maja ale oni przyjmuja wszystkie dzieci

reklama
a ja z innej beczki zupełnie-chcemy z naszym maluszkiem wyjechac w tym roku nad nasze polskie morze zeby nawdychał się jodu:-)tyle tylko że nie bardzo mogę znalezc w internecie jakies fajne miejsca zwlaszcza nadajace sie i dostosowane dla rodzicow z niemowlaczkami!!! moze ktoras z Was jest w stanie mi cos polecic!?

Do góry