reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z Łodzi

fusik najlepiej poszukac inf na necie. Ja na szczeście mam u siebie w nowosolnej przedszkole. A nabor elektroniczny tez nie wiem czy w koncu przeszedl czy nie

reklama
nie wiem czy wiecie..ale jeśli chcecie zapisac dziecko do przedszkola od wrzesnia....to zapisy były do konca kwietnia....

Hej , jak to jest z tym zapisem do przedszkola , zapisujecie już np w 6 miesiacu zycia, naprawde tak się robi? Szkoda że nie wiedziałam to bym pomyślała o tym jeszcze w trakcie ciąży :confused: Według mnie nabór systemem elektronicznym nie różnił się ani trochę od zeszłorocznego. Dla mnie (i nie tylko) skutek ten sam.
Natomiast władze miasta mogły w ten sposób udowodnić rodzicom, li i jedynie, że miejsca w przedszkolach są owszem, ale gdzie:no: (np Sienkiewicza, nie dziekuje ale moze ktoś ma inne zdanie). Aż się chce wyjechać z tego kraju....

witam sie:-) Do panstwowego przedszkola zapisuje sie w tym samym roku w ktorym chce sie poslac swoje dziecko, tj. nabor od marca do konca kwietnia jesli chce sie aby maluch poszedl od wrzesnia do przedszkola.
Jesli chodzi o prywatne przedszkole to juz zalezy chyba od przedszkola, od ilosci chetnych...Nabor przez internet to tylko wiecej roboty dla rodzicow, no coz powinnismy sie juz przyzwyczaic do tego ze w naszym panstwie tylko sie utrudnia zalatwianie spraw niz ulatwia, bo tak czy siak trzeba i tak wybrac sie do przedszkola i tak wypelnic wlasno recznie formularz zgloszeniowy.

witam sie:-) Do panstwowego przedszkola zapisuje sie w tym samym roku w ktorym chce sie poslac swoje dziecko, tj. nabor od marca do konca kwietnia jesli chce sie aby maluch poszedl od wrzesnia do przedszkola.
Jesli chodzi o prywatne przedszkole to juz zalezy chyba od przedszkola, od ilosci chetnych...Nabor przez internet to tylko wiecej roboty dla rodzicow, no coz powinnismy sie juz przyzwyczaic do tego ze w naszym panstwie tylko sie utrudnia zalatwianie spraw niz ulatwia, bo tak czy siak trzeba i tak wybrac sie do przedszkola i tak wypelnic wlasno recznie formularz zgloszeniowy.

dzieki za info bo juz zaczynalam panikowac, ze zostane zz mala w domu bo nie zdazylam jej zapisac. UFF

dzieki za info bo juz zaczynalam panikowac, ze zostane zz mala w domu bo nie zdazylam jej zapisac. UFF

Agnieszka domyslam sie ze chcesz swoja coreczke poslac od przyszlego roku do przedszkola, nie wiem czy pracujesz skoro jest jeszcze jedno malenstwo w domu, chce ci powiedziec ze jesli nie to bedziesz miala trudnosci, bo w pierwszej kolejnosci przyjmowane sa dzieci rodzicow pracujacych a dopiero gdy zostana jakies wolne miejsca (bardzo rzadko sie to zdaza) przyjmuja dzieci gdzie jedno z rodzicow jest w domu. Ja mialam wlasnie taka sytuacje w zeszlym roku, Zocha miala 3 lata i chcialam juz pojsc do pracy wiec zapisalam ja do przedszkola bo najpierw musi tam pojsc zebym ja mogla pojsc do pracy, niestety nasze przepisy sa takie a nie inne i niestety nie przyjeto jej.
Moja sasiadka zalatwila sobie poprostu pieczatke od znajomego z zakladu ze pracuje bo tego nikt nie sprawdza.

Witam Mamusie z Łodzi :-)

zmieniam trochę temat: gdzie sa w Łodzi takie ładne i bezpieczne place zabaw? teraz latem to az sie prosi isc w jakies takie fajne miejsce - ostatnio bylysmy w zoo i na tym placu zabaw Nina bawila sie chyba z godzina i strasznie sie je podobalo.

moze cos doradzicie?

Hej dziewczyny;-) W sumie tu mnie jeszcze na BB nie było, ale miło widzieć, że jest nas tak dużo z Łodzi i okolic:-)Będę w przyszłości młodego próbowała zapisać do przedszkola w Zgierzu, bo jest ono przez płot z męża pracą. Jak wcześnie trzeba zgłaszać dziecko?? Bo widzę, że z miejscami jest ogromny problem, a będzie jeszcze większy:szok:

Hej Ciril, z moich własnych doświadczeń i z z tego co słyszę i czytam to lepiej jest zapisać jak najwcześniej. Generalnie dziecko można już zapisać do przdszkola jak ma 3 latka (to masz jeszcze czasu a czasu...:tak:). Ale z uwagi na przepełnione przedszkola lepiej jest juz popytać o miejsce np. dyrektorkę takiej placówki. Pozdrawiam:-)

reklama
Do góry