reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

fusik najlepiej poszukac inf na necie. Ja na szczeście mam u siebie w nowosolnej przedszkole. A nabor elektroniczny tez nie wiem czy w koncu przeszedl czy nie

reklama
nie wiem czy wiecie..ale jeśli chcecie zapisac dziecko do przedszkola od wrzesnia....to zapisy były do konca kwietnia....

Hej , jak to jest z tym zapisem do przedszkola , zapisujecie już np w 6 miesiacu zycia, naprawde tak się robi? Szkoda że nie wiedziałam to bym pomyślała o tym jeszcze w trakcie ciąży :confused: Według mnie nabór systemem elektronicznym nie różnił się ani trochę od zeszłorocznego. Dla mnie (i nie tylko) skutek ten sam.
Natomiast władze miasta mogły w ten sposób udowodnić rodzicom, li i jedynie, że miejsca w przedszkolach są owszem, ale gdzie:no: (np Sienkiewicza, nie dziekuje ale moze ktoś ma inne zdanie). Aż się chce wyjechać z tego kraju....

witam sie:-) Do panstwowego przedszkola zapisuje sie w tym samym roku w ktorym chce sie poslac swoje dziecko, tj. nabor od marca do konca kwietnia jesli chce sie aby maluch poszedl od wrzesnia do przedszkola.
Jesli chodzi o prywatne przedszkole to juz zalezy chyba od przedszkola, od ilosci chetnych...Nabor przez internet to tylko wiecej roboty dla rodzicow, no coz powinnismy sie juz przyzwyczaic do tego ze w naszym panstwie tylko sie utrudnia zalatwianie spraw niz ulatwia, bo tak czy siak trzeba i tak wybrac sie do przedszkola i tak wypelnic wlasno recznie formularz zgloszeniowy.

witam sie:-) Do panstwowego przedszkola zapisuje sie w tym samym roku w ktorym chce sie poslac swoje dziecko, tj. nabor od marca do konca kwietnia jesli chce sie aby maluch poszedl od wrzesnia do przedszkola.
Jesli chodzi o prywatne przedszkole to juz zalezy chyba od przedszkola, od ilosci chetnych...Nabor przez internet to tylko wiecej roboty dla rodzicow, no coz powinnismy sie juz przyzwyczaic do tego ze w naszym panstwie tylko sie utrudnia zalatwianie spraw niz ulatwia, bo tak czy siak trzeba i tak wybrac sie do przedszkola i tak wypelnic wlasno recznie formularz zgloszeniowy.

dzieki za info bo juz zaczynalam panikowac, ze zostane zz mala w domu bo nie zdazylam jej zapisac. UFF

dzieki za info bo juz zaczynalam panikowac, ze zostane zz mala w domu bo nie zdazylam jej zapisac. UFF

Agnieszka domyslam sie ze chcesz swoja coreczke poslac od przyszlego roku do przedszkola, nie wiem czy pracujesz skoro jest jeszcze jedno malenstwo w domu, chce ci powiedziec ze jesli nie to bedziesz miala trudnosci, bo w pierwszej kolejnosci przyjmowane sa dzieci rodzicow pracujacych a dopiero gdy zostana jakies wolne miejsca (bardzo rzadko sie to zdaza) przyjmuja dzieci gdzie jedno z rodzicow jest w domu. Ja mialam wlasnie taka sytuacje w zeszlym roku, Zocha miala 3 lata i chcialam juz pojsc do pracy wiec zapisalam ja do przedszkola bo najpierw musi tam pojsc zebym ja mogla pojsc do pracy, niestety nasze przepisy sa takie a nie inne i niestety nie przyjeto jej.
Moja sasiadka zalatwila sobie poprostu pieczatke od znajomego z zakladu ze pracuje bo tego nikt nie sprawdza.

Witam Mamusie z Łodzi :-)

zmieniam trochę temat: gdzie sa w Łodzi takie ładne i bezpieczne place zabaw? teraz latem to az sie prosi isc w jakies takie fajne miejsce - ostatnio bylysmy w zoo i na tym placu zabaw Nina bawila sie chyba z godzina i strasznie sie je podobalo.

moze cos doradzicie?

Hej dziewczyny;-) W sumie tu mnie jeszcze na BB nie było, ale miło widzieć, że jest nas tak dużo z Łodzi i okolic:-)Będę w przyszłości młodego próbowała zapisać do przedszkola w Zgierzu, bo jest ono przez płot z męża pracą. Jak wcześnie trzeba zgłaszać dziecko?? Bo widzę, że z miejscami jest ogromny problem, a będzie jeszcze większy:szok:

Hej Ciril, z moich własnych doświadczeń i z z tego co słyszę i czytam to lepiej jest zapisać jak najwcześniej. Generalnie dziecko można już zapisać do przdszkola jak ma 3 latka (to masz jeszcze czasu a czasu...:tak:). Ale z uwagi na przepełnione przedszkola lepiej jest juz popytać o miejsce np. dyrektorkę takiej placówki. Pozdrawiam:-)

reklama
Do góry