reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Ana 78 nie ma pojęcia jak nazywa si.ę to przedszkole ale jesli bedzie taka potrzeba to podejdę i zapytam. wiem jedynie ze tam tez jest lista "rezerwowa" i znajoma powiedziala mi ostatnio ze powinnam juz pojsc i zapisac Pawła..jeśli chce by za 2 lata tam chodził...masakra jakas...

a Ty przeprowadzilaś się już na romanow????????

a apropo przedszkola to moj Damian chodzil do kornelówki...tez prywatne przedszkole na ul organizacji win. za rynkiem bałuckim. daleko- ale przedszkole suuuuuper..niestety nie mielismy innego wyjscia bo przeprowadzilismy sie ze śląska w polowie roku wiec panstwowe przedszkole nie wchodzilo w gre bo nie bylo miejsc..no a w prywatnych tez bylo roznie.ale z czystym sercem polecam tamto przedszkole.390 miesiecznie z 5 posilkami angielskim, wloskim , teatry, wycieczki i wiele wiele innych atrakcji.

Ostatnia edycja:
reklama
Wiki ja w szoku jestem, w zeszlym roku z marszu weszla zosia do tego prywatnego przedszkola na zielonym romanowie i bylo jeszcze mnustwo wolnyc miejsc. Moze cos sie ruszylo od tego roku, ale nawet z tego co sie orientuje to sasiadki siostra od lutego poslala tam swojego syna i tez nie bylo wiekszego problemu, nie bylo zadnych rezerwowych list....

Ana 78 nie ma pojęcia jak nazywa si.ę to przedszkole ale jesli bedzie taka potrzeba to podejdę i zapytam. wiem jedynie ze tam tez jest lista "rezerwowa" i znajoma powiedziala mi ostatnio ze powinnam juz pojsc i zapisac Pawła..jeśli chce by za 2 lata tam chodził...masakra jakas...

O rany! To chyba niemożliwe! Powariowali, czy co? :eek:

Mnie wogole przeraza to co teraz sie dzieje, najpierw pozamykali przedszkola bo za malo dzieci, a nasze super panstwo nie bedzie lozylo na przedszkola w ktorych w grupie jest 15 dzieci zamiast 22, a teraz gdy dzieci jest coraz wiecej pojawia sie problem. Pomylka jest dla mnie gimnazjum, a teraz jeszcze to zeby 6-latki szly do 1-wszej klasy!! Tak bardzo chcemy podazac za karajami "bardziej rozwinietymi" szkoda tylko ze tylko w tej kwestii, szkoda ze nikt sie nie zainteresuje innymi kwestiami dorownania do nich.

Magda, zgadzam się z Tobą całkowicie. W dodatku kraje "bardziej rozwinięte" (mam tu na myśli Wlk. Brytanię) podobno dążą do tego, żeby zmienić system nauczania na bardzo podobny do tego, który był wcześniej w Polsce, tylko czekają z taką reformą, bo im pieniędzy szkoda. A Polacy jak gęsi... Ech...

Witajcie Kobietki:)
tak tak szalenstwo z tymi przedszkolami....:) na romanowie nie mam szans na zapisanie w tym roku mojego Franeczka bo za mlody jest jeszcze:) od 3 lat przyjmuja ale Pani powiedziala ze wlasnie rozpoczeli zapisy UWAGA na wrzesien 2009 hihihihi jestem wiec 9 na liscie..........w poniedzialek ide probowac w sielankowie w Rabieniu:) zobaczymy - napisze co z tego wyjdzie....

VIKI jeszcze ze 3-4 tygodnie i konczymy plytki parkiety etc wiec sie wprowadzimy mam nadzieje ze juz w sierpniu:) wiec mam nadzieje na wspolne spacerki....:)

pozdrawiam

Witam po prawie 2 letniej przerwie, nie jestem na bieżąco więc narazie tylko się przywitam i już oblatuje posty:-)
jestem z Nowosolnej

Ostatnia edycja:
hehe sluchajcie poszłam dziś do tego przedszkola na romanowie zobaczyc co i jak z tymi zapisami...i wiecie co mój Paweł ma pół roku i juz zapisałam go na rok 2010:szok::szok::szok:i jestem 10 na liście:szok::szok::szok:

szok..

ana 78 wiec remontujcie i przeprowadzajcie sie szybciutko:tak:

no witam dawno tu nie zaglądałam

chyba też musze zapisać już małego do przedszkola ale kurcze nie wiem na który rok hehehhechyba na 2010 tak jak Viki będzie miał już prawie 3 lata to chyba dobry czas na przedszkole:-D
ale ja musze bliżej poszukac jakiegoś przedszkola dobrego ktoś zna jakeiś dobre na dabrowie ????

ja tez powinnam sie przespacerowac do przedszkola spytac jak z zapisami na przyzszly rok. mam nadzieje ze jeszcze sie załapiemy- chcialabym zeby mala poszla juz od wrzesnia

reklama
Witam
Dziewczyny a co z naborem elektronicznym przez internet????
Ja mojego synka musze posłać od września i zaczynam być przerażona !!
A słyszałyście o jakims przedszkolu na Widzewie?

Do góry