reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
U mnie to samo - Nowe Rokicie to zdecydowanie osiedle emerytów :-(
Za to na placu zabaw w parku zawsze zbierze się grupka dzieciaczków, zbiórka z całego wielkiego osiedla ;)

witaj myszunia

niestety nie doradze ci dermatologa...

a u nas wszystko ok, damian szaleje na mazurach i nawet nie ma czasu porozmawiac ze mną przez telefon:crazy: no ale to znak ze się nie nudzi;-):tak:

Pablo zaczął przesypiac mi prawie całe noce tak ze super.

magda a jak tam Twój brzunio??
Abigaill zycze spokoju i bezproblemowych dni i nocy;-)

A my dziś w Manufakturze na spacerku byliśmy!:-)
no my prawie codziennie jesteśmy:tak: bo najbliżej i można do Parku Śledzia szybko śmignąć:tak:

a u nas wszystko ok, damian szaleje na mazurach i nawet nie ma czasu porozmawiac ze mną przez telefon:crazy: no ale to znak ze się nie nudzi;-):tak:

Pablo zaczął przesypiac mi prawie całe noce tak ze super.
super się chłopaki sprawują znakiem tego i dzięki temu mama może troszkę wypocząć;-):laugh2:

Ale duchota:baffled::baffled: Szymek dzisiaj wykorzystuje każdą wolną chwile do trenowania stania:nerd: ryk jest straszny jak próbuję go posadzić albo nie daj Boże położyć:no::no:no wczoraj spróbował - wyszło mu i się spodobało a dzisiaj to chyba klasę mistrzowską w staniu chce osiągnąć :confused::-D:-D

Witam,

Viki 31 mam pytanie do Ciebie z tego co wiem ty mieszkasz na romanowie. A mozesz powiedziec mijak nazywa sie to prywatne przedszkole, chcialabym swojego Franka do nich zapisac.
z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam

Witam sie po dlugiej nieobecnosci:-D troche sie tutaj ruszylo ale znowu cisza;-)
Ja teraz mam pomocnika w domu, moj brat przywiozl mi moja bratanice i mam zosie "z glowy":-) Troche sie teraz mecze bo w takie upaly to najchetniej siedzialabym w domu, bo i chlodniej i jakos nie mam na nic ochoty (czyt. mam ciagle lenia)
Ana 78 moja zosia w zeszlym roku chodzila do przedszkola na zielonym romanowie, od razu widac roznice miedzy prywatnym przedszkolem a panstwowym, ale sa tez minusy, bo czasami jak wchodzilam to dzieci byly same w pomieszczeniu bo akurat byla tylko jedna pani ktora pomagala jakiemus dziecku w ubikacji (ktora jest zaraz obok ale wiadomo jakie sa dzieci).
Zosia po pewnym czasie nie chciala tam chodzic bo bala sie jednego chlopca, i mowila ze ja bije, jak pytalam sie pan ktore sie nimi zajmowaly, niczego nie zauwazyly, ale jednak dziecko sobie wszystkiego nie wymysli, takze po 2 miesiacach zrezygnowalismy. Nawet cena nie jest za bardzo wygorowana, bo za miesiac z 3 posilkami placilam 500 zl plus wyprawka ktora trzeba sobie samemu kupic, oraz ksiazki.Jak chcesz to na priv podam ci numer tel.

:) bede wdzieczna za info...chce sie zorientowac bo jak sie okazuje to nie jest takie proste z tymi przedszkolami... w dwoch jestem 30 na liscie rezerwowej hihihihi szalenstwo

Dziewczyny to w Łodzi też taki szał z przedszkolami??? Myślałam że to dotyczy tylko Wa-wy. To na ile wcześniej trzeba się orientować w tej kwestii? Ludzie zwariować można.

reklama
Mnie wogole przeraza to co teraz sie dzieje, najpierw pozamykali przedszkola bo za malo dzieci, a nasze super panstwo nie bedzie lozylo na przedszkola w ktorych w grupie jest 15 dzieci zamiast 22, a teraz gdy dzieci jest coraz wiecej pojawia sie problem. Pomylka jest dla mnie gimnazjum, a teraz jeszcze to zeby 6-latki szly do 1-wszej klasy!! Tak bardzo chcemy podazac za karajami "bardziej rozwinietymi" szkoda tylko ze tylko w tej kwestii, szkoda ze nikt sie nie zainteresuje innymi kwestiami dorownania do nich.
Takie prywatne przedszkole jest dobre dla takich maluszkow, bo wiadomo ze 2-latka nie przyjma do publicznego przedszkola. Ceny prywatnego a publicznego przedszkola wiele sie nie roznia. W zeszlym roku prywatne przedszkole kosztowalo mnie 500 zl (3 posilki, roznego rodzaju wyjscia do teatru, kina, jezyk ang., itd.) a w tym roku Zocha idzie do panstwowego i bede placila 300 zl, ale juz nie ma w nich wliczonych tych dodatkowych rzeczy wiec na jedno wychodzi.

Do góry