reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Cześć, jestem tu nowa, ale i tak postanowiłam się wtrącić:)
Polecam kupowanie ubranek w lumpeksach i dużych hipermarketach (np.TESCO). Można tam znaleźć coś niedrogiego i często bardzo ładnego. Lubię też "polować" na okazję w sieciówkach (H&M, KhappAll, 5-10-15), zdarzają się bardzo opłacalne przeceny.
Przy okazji chciałabym zapytać, czy znacie jakiegoś godnego polecenia pediatrę, alergologa i laryngologa (oczywiście w Łodzi). Należę do krytycznie marnej przychodni, a nie chcą mnie nigdzie przenieść, pod 125 pretekstami... Pozdrawiam mamy z Łodzi:)

reklama
Laski zrobilam dzis test ciazowy.Dwie grube krechy;-)tak sie chwale jakbyscie chcialy wiedziec....;-)

Dominiczko moje graylacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D wlasnie cos mi sie zdawalo ze widzialam ciebie na grudniowkach 2009:-D:-D a ja jestem grudniowka 2008:-D:-D:-D:-D grudzien to fajny miesiac:-D:-D:-D:-D jeszcze raz gratuluje i wielkie buziaki dla ciebie i fasolki:tak::tak:

co do alkoholu to ja mowie stanowczo nieeeeeeeeeeeeee:eek: zero picia na komuni czy chrzcinach:eek:

Cześć, jestem tu nowa, ale i tak postanowiłam się wtrącić:)
Polecam kupowanie ubranek w lumpeksach i dużych hipermarketach (np.TESCO). Można tam znaleźć coś niedrogiego i często bardzo ładnego. Lubię też "polować" na okazję w sieciówkach (H&M, KhappAll, 5-10-15), zdarzają się bardzo opłacalne przeceny.
Przy okazji chciałabym zapytać, czy znacie jakiegoś godnego polecenia pediatrę, alergologa i laryngologa (oczywiście w Łodzi). Należę do krytycznie marnej przychodni, a nie chcą mnie nigdzie przenieść, pod 125 pretekstami... Pozdrawiam mamy z Łodzi:)
Kto nie chce Cię przenieść??:eek: Przychodnię wybierasz sobie sama,możesz się przenosić ileś tam razy w roku:tak:.
Ja tez przed porodem nakupowałam w TESCO ubranka CHEROKEE na lato w przecenach sezonowych-teraz bym zapłaciła dwa razy tyle:tak:.A lumpeksy to widzę,że wyczuły pismo nosem i podwyższaja ceny dziecięcych ciuszków-zwłaszcza niemowlęcych.Niektórzy też kupują w lumpkach ubranka i sprzedaja na allegro-nowy biznes kwitnie:baffled:.

hej!
z tymi ubrankami to faktycznie jest problem. Ja się zastanawiam co zrobić z tymi po Wiktorze, już się rozpytuje po znajomych.
a dla dzieci też najczęściej kupuje w lumpkach albo hipermarkecie. Znacie jakiś żłobek gdzie są wole miejsca jeszcze?

Witam po przerwie wszystkie mamy i fasolki:-). Jesteśmy już po chrzcinach:happy:. Mały wyglądał ślicznie w kościółkuzasnął w strategicznym momencie więc całą mszę trzymałam go nieuchomo. Nawt ksiądz zdziwił się,ze woda go nie obudziła.

Nasza impreza była z alkoholem w umiarkowanych ilościach. Nic złego w tym nie widzę jeśli wszyscy umieją się zachować. Tak piszę, bo poczułam się bardzo napiętnowana:-(. Oczywiście przy okazji świętowaliśmy urodziny mojego taty (50), bratanka (3) i niemęża (31). Było więc wyjątkowo uroczyście.

Co do laryngologa, to polecam dr Krawczyńskiego. Przyjmuje prywatnie na Bałutach. Dokładne dane mogę przesłać na gg. Naprawdę dobry specjalista i ma podejście do dzieciaczków.
A sama też jestem zainteresowana alergologiem i dobrym pediatrą.

Witam wszystkie mamy :-)
w lutym ( w Walentynki ):-) po raz pierwszy zostalam mama cudownego chłopczyka i w związku z tym postanowiłam dołączyć do grona mam na forum i włączyć się do dyskusji.
Przede wszystkim mam nadzieję że znajdę tu rozwiązanie wszelkich problemów i dylematów zwiazanych z macierzyństwem-bo choć mały ma już ponad 2 miesiace to mam wrazenie że nadal czasem błądzę po omacku:sorry:Ostatnio mam ciagle dylemat jak ubierac małego jak są takie ciepłe dni -nie chce go przegrzać ale też nie chce żeby moja fasolka marżła na dworze bo mama za szybko lato poczuła-tak więc liczę na jakieś rady od bardziej dośwaidczonych mam niz ja;-)będe wdzięczna no i spokojniejsza!!!
A co do pediatry to z czystym sumieniem mogę polecić dr.Andrzeja Janakowskiego,gdy byłyśmy z siostrą małe to leczył nas a teraz leczy nasze dzieci tak więc 100 % zaufanie !!!
Liczę na jakąs radę odnośnie ubierania bo jutro kolejny spacer i kolejny dzień dylematów młodej mamy :-)
zmykam bo pora karmienia ;-)
Pozdrawiam
Justyna

Dudek, witaj:-D. Ja jestem mamą juz po raz drugi i tez mam dylematy, jak ubierać swoje maleństwo. Wszędzie piszą,że trzeba zakładać o jedną warstwę więcej, niz my mamy na sobie,ale...no właśnie-ja jestem zmarzluchem, dziś byłam ubrana o 13.00 w bawełnaina bluzeczkę z długim rękawem i na to kamizelkę z polaru. Wiekszość mijanych osób miała krótki rękaw-więc ja też mam codzinnie problem, jak ubrać córcię:tak:

Dudek ja tak jak żyrafka jestem podwójną mamą i tez mam dylematy- na razie jeszcze nie ubierałam młodego w krótki rękaw, no chyba, że pod bluzkę. Proponuje ubrać na cebulkę, zawsze można coś ściągnąć jakby sie maleństwo zagrzało

dzięki Kobietki za szybki odzew i za radę no i cieszę się że nie jestem jedyną mamą z dylematem ubrankowym;-) czyli body z krotkim rękawkiem do tego bluzeczka cienka na dlugi rękawek i bluza nie za gruba to powinno być ok mam nadzieję !? no i szykujemy się na spacerek w tą piękna pogodę po parku julianowskim:-)

reklama
dzięki Kobietki za szybki odzew i za radę no i cieszę się że nie jestem jedyną mamą z dylematem ubrankowym;-) czyli body z krotkim rękawkiem do tego bluzeczka cienka na dlugi rękawek i bluza nie za gruba to powinno być ok mam nadzieję !? no i szykujemy się na spacerek w tą piękna pogodę po parku julianowskim:-)
ja dokladnie tak ubieram swojego synka:tak: jeszcze podkolanowki spodenki i buciki i wsio:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry