reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Dziewczyny, mam pytanko. Tylko proszę się nie nabijać, bo w ogóle jestem początkująca w serfowaniu;-). Chciałabym dla mojego malucha też założyć taki kolorowy suwaczek - liczniczek, ale nie wiem jak:-(. Czy któraś może dać mi jakąś prostą wskazówkę. Dzięki.

reklama
Nie orientujecie się, ile sie teraz płaci w restauracji za wyprawiane Chrzciny czy Komunie? Czy jest jakas opłata dodatkowa,oprócz ceny za "talerzyk"Jak z alkoholem-samemu się dostarcza?

robilam chrzciny w lutym 2008. za osobe placilam 45 pln ale w tym byl tylko obiad, kawa i ciasto. a teraz w maju robie komunie synowi i bede placic 100 za osobe a menu az do kolacji.

100 pln to malo w porównaniu z innymi restauracjami bo z tego co słysze to standartem jest 130-180:szok: no niestety....ceny jak za wesele:szok:

no i alkohol osobno we wlasnym zakresie....my akurat i chrzciny i komunie mamy bezalkoholową:)

lilac23 kliknij na suwaczek którejs z nas i tam juz cie wszystko pokieruje. a pozniej wklej bbc code w ustawieniach i sygnaturze:-)gdzies na forum jest to konkretniej opisane/...ale teraz nie mam czasu wiecej napisac...sorki:sorry:

buziaki dla was wszystkich

Dzięki Viki:-).No kurcze nieciekawie-ceny faktycznie wysokie. Właśnie specjalnie na te Komunie chyba tak je windują, bo przeciez na weselach jest jednak dużo więcej jedzenia i dan ciepłych przede wszystkim.Teraz bylismy na Chrzcinach i był rosół plus drugie danie, a potem juz tylko to co na stole, czyli "wypełniacze" (małe miseczki z sałatkami,parę plasterków wędliny i smalec z ogórkami), no i ciasto-w sumie wyszłam głodna. Jeju,najlepiej mieć dużą chałupę i zamówić żarło do domu:tak:.

robilismy my w sierpniu 2008 robilismy przyjecie po cywilnym w restauracji cud miod przy mc donaldzie na włokniarzy i za 21 osob z tortem obiadem (wypasionym) i przystawkami zapłacilismy 1500.Niestety nie policze ile tego było na osobe bo były liczone dzieci itd

My robimy chciny za tydzień, tzn moja mama podjęła się organizacji. Wybrała niewielki ale przytulny lokal gdzie płaci się za talerzyk ok 70PLN ale jeszce sie upewnię. W tym jest obiad, przystawki, tort i alkohol też. Zaprosiliśmy ze 20 osób.

A! Mamy już suwaczek. Dzięki!

Dominikaak, rany-GRATULACJE!!!!!!:-D No proszę-a ostatnio się martwiłaś, że będziesz miała problemy z zajściem w ciążę. No i od nowa całe to zamieszanie heh:tak:
Możesz podać nazwę tej restauracji?

Lilac, możesz też podac lokalizację owej restauracji?:-)

Dominikaak, GRATULACJE!!!! :tak::tak::tak::tak::tak:
My też robiliśmy chrzciny w Cud miód. Niedrogo, całkiem niezłe jedzonko i dostaliśmy do dyspozycji taki duży apartament z łazienką na górze, więc nikt nie zaglądał i nie wtrącał się.
U nas przed świętami szpital - wszyscy troje chorowaliśmy. Teraz już ja i mąż doszliśmy do siebie, no ale Piotruś jeszcze kaszle i z noska mu cieknie, więc trochę marudzi i nie mam na nic czasu :zawstydzona/y:

reklama
Dominikak Przyłczam się do GRATULACJI! Cudowna wiadomość! :-):-):-)

Ta restauracja to zaledwie bar "Kubuś" ul Króla 31 na Retkini przy Olimpijskiej.

Już nie mogę sie doczekać kiedy mały wystąpi w kościele. Ciekawe jak będzie się zachowywał. A tu jeszcze problem z chrzestnąmamy. Tzn, ze jej nie mamy:no:

Do góry