reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie robią zakupy :)

widzę że zakupy pełną parą.
Ja jeszcze nic nie kupuje, ale zbieram po rodzinie :) Moja córcia nie może doczekać się zakupów. Teraz czeka nas remont u corci w pokoju i wymiana mebli tak żeby dzidzia też się zmieściła :)

Pierwsze ciuszki będę kupować większości na 62, bo dzieci tak szybko rosną. Moja miała 53 cm i siedziałam z nią 2 tygodnie w szpitalu więc jak wyszłyśmy to już był prawie 62 jak ulał.

reklama
Martya ja już trochę rozglądałam się za wózkiem ale szczerze nie wiem jaki bym teraz chciała...po młodszej córce zdążyłam się już wszystkiego pozbyć :sorry:
Fajny jest ten co wkleiłaś ale z tego co pamiętam miał za niską rączkę jak dla mojego małżonka:confused:
Hess,Malusiolka super zakupy :-) :)
niunians z młodszą miesiąc leżałam w szpitalu i też po powrocie do domu duża część ubranek była już za mała :unsure:

Aluśka widziałaś tego Amelisa na żywo? Wypatrzyłam jeszcze wózek polskiej produkcji Wiejar Rider ale widziałam opinie że to chiński czołg i że ma niskie oparcie spacerówki 41cm. Amelis ma 45 cm i z tego co widziałam w wózkach wielofunkcyjny ciężko znaleźć wyższe. Nie wiem czy zwracać na to uwagę bo zapewnie i tak zainwestuje w parasolkę jak dziecko podrośnie.
tmp_18144-RIDER-TECHNICZNE-32125016135.jpg

Załączniki

• tmp_18144-RIDER-TECHNICZNE-32125016135.jpg
    tmp_18144-RIDER-TECHNICZNE-32125016135.jpg
    71,3 KB · Wyświetleń: 378
Dziewczynki,

Mam nadzieję, że nie uznacie tego za reklamę :)
Prywatnie mam bardzo duża styczność z art dla dzieci - z wózkami również.
Nie wiem czy wiecie, ale czasem wózki mają różne myki :)
Np. Xlander XA - w spacerówce nie można ustawić oparcia na pionowo, dziecko cały czas siedzi pod kątem.

Dziewczyny, przede wszystkim musicie dobrać wózek do warunków w jakich będzie używany.
Na leśne wertepy, nierówne chodniki itp. nie kupujcie wózka z kółkami z tworzywa i bez amortyzacji.
Pamiętajcie też, że jak już będzie spacerówka, i jak rozłożycie ją do spania, dostęp do kosza na zakupy będzie praktycznie zerowy.
Regulacja spacerówki powinna być taka "z rączką" a nie na paskach - na paskach i owszem rozłożycie oparcie, ale jak dziecko będzie już trochę ważyć, to bardzo ciężko je podnieść.
Kolejna sprawa to waga wózka - jeśli nie będziecie musiały go nigdzie wnosić, nie musicie się nią przejmować za bardzo.
Patrzcie też na składanie - w wielu sklepach można z pracownikiem wyjść i przymierzyć wózek do samochodu, zobaczyć czy szybko się składa i rozkłada.
Patrzcie też na wielkość gondoli - nasze dzieci będą w niej jeździć zapewne do lutego - musi się więc zmieścić śpiwór :)

Mój syn testował wszystkie najpopularniejsze marki :) i ja osobiście mam swoją ulubioną markę, ale dopuszczam jeszcze 2 :)

Jakbyście miały jakieś pytania, to chętnie odpowiem :)

Gabeee jakie to marki? ;)
Pytasz o moje, czy testowane? :-)

Moje to zdecydowanie Jedo, dopuszczam Amelis i Camarelo ale Camarelo na żywo jeszcze nie widziałam.
Wszystkie są polskie, z polskim serwisem, z łatwą dostępnością części zamiennych :)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Mnie z wózków wielofunkcyjnych podoba się Camarelo Carmela, w szarej kolorystyce (CR-11). A ze spacerówek Maclaren Techno XT, można dokupić również pałąk, wydaje mi się, że może być przydatny ;-)

Mnie z wózków wielofunkcyjnych podoba się Camarelo Carmela, w szarej kolorystyce (CR-11). A ze spacerówek Maclaren Techno XT, można dokupić również pałąk, wydaje mi się, że może być przydatny ;-)
Dla mnie najlepszą spacerówką parasolką był Maclaren Techno Xlr. Popatrz w sklepie na siedziska obu modeli i amortyzację :-) różnica w cenie nie jest duża jeśli chcesz nowy, a i używany można kupić w dobrym stanie za 1/3 ceny nowego.
Dodatkowo w komplecie do Xlr masz ciepły śpiwór i wkładkę na siedzisko :-)
Jedyny mankament Maclarenów to rączki - trzeba bardzo zwracać na to uwagę przy zakupie używanego.

reklama
Dla mnie najlepszą spacerówką parasolką był Maclaren Techno Xlr. Popatrz w sklepie na siedziska obu modeli i amortyzację :-) różnica w cenie nie jest duża jeśli chcesz nowy, a i używany można kupić w dobrym stanie za 1/3 ceny nowego.
Dodatkowo w komplecie do Xlr masz ciepły śpiwór i wkładkę na siedzisko :-)
Jedyny mankament Maclarenów to rączki - trzeba bardzo zwracać na to uwagę przy zakupie używanego.

Tak, te xlr też widziałam i też mi się podobają, są bardzo podobne. Jeśli mówisz, że są lepsze to raczej nie ma się nad czym zastanawiać. Nie mam doświadczenia, także każda dobra rada jest cenna :-)

Do góry