reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie Lipcowe gotują:)

Zasadniczo nie smaze nic od kilku.lat, a jak już to na patelni na oleju rzepakowym, czasem na oliwie z oliwek, jeśli o aromat mi.chodzi. Jajecznice na maśle
 
reklama
Bo wiecie wyczytałam że najzdrowiej jest smażyć:
1. Drób i warzywa na oliwie z oliwek
2. Kotlety ma smalcu.

Ponoć chodzi o to że smalec można najdłużej smażyć bo ma najwyższą temperaturę dymienia i najmniej się wydziela tłuszczów trans.
A olej rzepakowy jest dobry ale na zimno.
Jajecznice na maśle można bo się ją smaży minute a masło szybko się dymi.
 
Ogólnie najzdrowsze do smażenia są tłuszcze które maja w temp pokojowej konsystencje stałą. Np smalec, masło klarowane, olej kokosowy...
 
Ja słyszałam,że oliwa nie nadaje się do smażenia. Polecali olej rzepakowy.
maslo klarowane też jest dobre,

No i słyszałam jeszcze teorię,żeby wieprzowinę smażyć na smalcu, bo z tego samego rodzaju są..
 
reklama
Do góry