reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie Lipcowe gotują:)

Agulam:
szkl mąki, 3/4 szkl cukru, szkl kaszy mannej i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - mieszasz
1,5kg jabłek (antonówki, reneta) ścierasz na tarce na dużych oczkach
cynamon
200g margaryny (lub masło jeśli Ci wolno)

Tortownicę smarujesz margaryną, ale tylko boki, na dno papier do pieczenia. Wysypujesz 1/3 składników sypkich. Odciskasz trochę jabłka i rzucasz połowę na składniki sypkie, posypujesz cynamonem, na to znowu 1/3 składników sypkich, druga połowa jabłek, cynamon i ost. warstwa sypkich. na to ścierasz zmrożona margarynę na tarce lub kroisz w cienkie plasterki - tak by pokryły górę szarlotki. Pieczesz godzinę w temp. 180st

Najlepiej podłożyć inną blachę pod tortownicę, bo trochę soku i margaryny wycieknie
 
reklama
Jagodko kremz burakow probowalam i dziala. Tego z marchewki jeszcze nie.
 

Załączniki

  • 1415796870930.jpg
    1415796870930.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 58
  • 1415796882938.jpg
    1415796882938.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 51
czy mozna zepsuć jablecznik sypany? taaak. mi to się udało :(
o proszku do pieczenia przypomnialam sobie gdy starlam margarynę :/ Ciekawe co wyjdzie z piekarnika.
 
Ostatnia edycja:
reklama
GiB ale o co chodzi z tymi przepisami?? Tak w ogóle tam są rzeczy których nie jem, więc raczej nie skorzystam..
 
Do góry