U
użytkownik 902
Gość
Agulam:
szkl mąki, 3/4 szkl cukru, szkl kaszy mannej i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - mieszasz
1,5kg jabłek (antonówki, reneta) ścierasz na tarce na dużych oczkach
cynamon
200g margaryny (lub masło jeśli Ci wolno)
Tortownicę smarujesz margaryną, ale tylko boki, na dno papier do pieczenia. Wysypujesz 1/3 składników sypkich. Odciskasz trochę jabłka i rzucasz połowę na składniki sypkie, posypujesz cynamonem, na to znowu 1/3 składników sypkich, druga połowa jabłek, cynamon i ost. warstwa sypkich. na to ścierasz zmrożona margarynę na tarce lub kroisz w cienkie plasterki - tak by pokryły górę szarlotki. Pieczesz godzinę w temp. 180st
Najlepiej podłożyć inną blachę pod tortownicę, bo trochę soku i margaryny wycieknie
szkl mąki, 3/4 szkl cukru, szkl kaszy mannej i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - mieszasz
1,5kg jabłek (antonówki, reneta) ścierasz na tarce na dużych oczkach
cynamon
200g margaryny (lub masło jeśli Ci wolno)
Tortownicę smarujesz margaryną, ale tylko boki, na dno papier do pieczenia. Wysypujesz 1/3 składników sypkich. Odciskasz trochę jabłka i rzucasz połowę na składniki sypkie, posypujesz cynamonem, na to znowu 1/3 składników sypkich, druga połowa jabłek, cynamon i ost. warstwa sypkich. na to ścierasz zmrożona margarynę na tarce lub kroisz w cienkie plasterki - tak by pokryły górę szarlotki. Pieczesz godzinę w temp. 180st
Najlepiej podłożyć inną blachę pod tortownicę, bo trochę soku i margaryny wycieknie