reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
U nas też po przejęczanej nocy od rana się szczerzy i cieszy, bawi się sama, przychodzi się przytulać. Tak więc noc ma wybaczoną:tak:

Witam i melduje ze żyjemy. Od czwartku siedzielismy u teściów, a wczoraj pojechalismy do chrzestnej Ignasia zaprosić ja na roczek. Imprezę robimy tydzień później czyli w weekend majowy, bo wcześniej nie ogarniemy się z przeprowadzka na działkę. A chcemy juz tam zrobić imprezę. Jak będzie ladnie to zrobimy grilla. A jak nie to nie mam pojęcia co. Muszę to w końcu ogarnąć bo cos nie mam weny do planowania imprezy.

Ignas apetyt ma i to duży. Zje wszystko co mu dam i jeszcze w naszych talerzach grzebie. Waży jakieś 11,5kg a rozmiar nosi 86. Za to Tymek ma 2,8roku i wazy 17,5kg. I wygląda na czterolatka :-)

U nas tez akcja żeby. Wszystkie czworki na raz próbują się przebić i trójki tez napuchniete. Do tego jeszcze gesty katar, ale to pewnie przez zeby właśnie. Wiec noce srednie. A w dzień jest w miare.

Ignas mleka pije tyle co z chcą wiec nie wiem ile. A ciągnie dwa głównie do usypiania czyli dwa razy w dzień i na wieczór. A w nocy to różnie, zależy od sytuacji zębowej. Kaszek tez za bardzo nie lubi. Zje parę lyzeczek. Za to uwielbia kanapki.

A moje dziecko dziś nakręcone jakby coś wąchnęła. Usypiałam ją półtorej godziny, w międzyczasie zjadła, zrobiła mega dwójkę i spadła z łóżka w mojej obecności.. No tak skręcona, że jej nie upilnowałam, m by mnie zabił bo zawsze na niego krzyczę o to, żeby pilnował.. może bym i ją złapała, ale ubranko się wyśliznęło. Mam nadzieję, że jej nic nie będzie. Choć jakoś bardzo nie płakała :-) Teraz śpi jeszcze jak zabita, zrobiłam zakupy na allegro, piszę, stukam a jej nic nie budzi.. wieczór widzę piękny i długi......

O to moj 6 latek wazy 17,5 kg ciuchy 122. A mlody chyba cos ok 10kg i nosi na 80. Z jedzeniem to zalezy jaki dzien. Glownie cyc. Kaszek zadnych nie chce. Ostatnio wbrew sobie kupilam mu nawet z Bobovity ale tez nie chcial jesc. Chrupka zje, owoce, troszke zupy, chlebek i uwielbia gotowane ziemniaki z maselkiem i jogurt naturalny.

reklama
Czytam w miarę na bieżąco ale na pisanie sił brakuje wczoraj jakieś dziwne bóle brzucha, plamienie, dzisiaj głowa i zasypiam na stojąco. Młody miał dwie drzemki to padłam razem z nim.
Wisi na mnie jak małpka, ruszyć się nie da na sekundę i drze się nie wiadomo czego. Dostał ibufen ale to chwilowo pomogło.

Z wagi łazienkowej wychodzi nam 11,9 kg a ubranka 86/92. Na śniadanie obowiązkowo mleko z kaszką , później jogurt, zupka (dzisiaj zjadł całą miseczkę) a przeważnie zupka ląduje na podłodze i wtedy mleko później podwieczorek i mleczko z kaszką no i w nocy dwa razy mleko. A w międzyczasie chrupki, paluszki i cokolwiek ja bym jadła to on musi chociaż spróbować.

M dzisiaj wyjeżdża prawdopodobnie na dwa tygodnie ojj już się boję ;-)

Do góry