reklama
marcia331
Fanka BB :)
Witam i melduje ze żyjemy. Od czwartku siedzielismy u teściów, a wczoraj pojechalismy do chrzestnej Ignasia zaprosić ja na roczek. Imprezę robimy tydzień później czyli w weekend majowy, bo wcześniej nie ogarniemy się z przeprowadzka na działkę. A chcemy juz tam zrobić imprezę. Jak będzie ladnie to zrobimy grilla. A jak nie to nie mam pojęcia co. Muszę to w końcu ogarnąć bo cos nie mam weny do planowania imprezy.
Ignas apetyt ma i to duży. Zje wszystko co mu dam i jeszcze w naszych talerzach grzebie. Waży jakieś 11,5kg a rozmiar nosi 86. Za to Tymek ma 2,8roku i wazy 17,5kg. I wygląda na czterolatka :-)
U nas tez akcja żeby. Wszystkie czworki na raz próbują się przebić i trójki tez napuchniete. Do tego jeszcze gesty katar, ale to pewnie przez zeby właśnie. Wiec noce srednie. A w dzień jest w miare.
Ignas mleka pije tyle co z chcą wiec nie wiem ile. A ciągnie dwa głównie do usypiania czyli dwa razy w dzień i na wieczór. A w nocy to różnie, zależy od sytuacji zębowej. Kaszek tez za bardzo nie lubi. Zje parę lyzeczek. Za to uwielbia kanapki.
Ignas apetyt ma i to duży. Zje wszystko co mu dam i jeszcze w naszych talerzach grzebie. Waży jakieś 11,5kg a rozmiar nosi 86. Za to Tymek ma 2,8roku i wazy 17,5kg. I wygląda na czterolatka :-)
U nas tez akcja żeby. Wszystkie czworki na raz próbują się przebić i trójki tez napuchniete. Do tego jeszcze gesty katar, ale to pewnie przez zeby właśnie. Wiec noce srednie. A w dzień jest w miare.
Ignas mleka pije tyle co z chcą wiec nie wiem ile. A ciągnie dwa głównie do usypiania czyli dwa razy w dzień i na wieczór. A w nocy to różnie, zależy od sytuacji zębowej. Kaszek tez za bardzo nie lubi. Zje parę lyzeczek. Za to uwielbia kanapki.
katjuszkaa
A moje dziecko dziś nakręcone jakby coś wąchnęła. Usypiałam ją półtorej godziny, w międzyczasie zjadła, zrobiła mega dwójkę i spadła z łóżka w mojej obecności.. No tak skręcona, że jej nie upilnowałam, m by mnie zabił bo zawsze na niego krzyczę o to, żeby pilnował.. może bym i ją złapała, ale ubranko się wyśliznęło. Mam nadzieję, że jej nic nie będzie. Choć jakoś bardzo nie płakała :-) Teraz śpi jeszcze jak zabita, zrobiłam zakupy na allegro, piszę, stukam a jej nic nie budzi.. wieczór widzę piękny i długi......
TruskawkowaMamba
Moj za chol...spac nie chce. Ale zostawilam go z dziadkiem i pojechalam na zakupy- poprawilam sobie humor2 parami spodni:-)
TruskawkowaMamba
A co do jedzenia to dzis jakis przelom-o 11 zupka brokulowa, o 14 pomidorowa, a teraz banan.
O to moj 6 latek wazy 17,5 kg ciuchy 122. A mlody chyba cos ok 10kg i nosi na 80. Z jedzeniem to zalezy jaki dzien. Glownie cyc. Kaszek zadnych nie chce. Ostatnio wbrew sobie kupilam mu nawet z Bobovity ale tez nie chcial jesc. Chrupka zje, owoce, troszke zupy, chlebek i uwielbia gotowane ziemniaki z maselkiem i jogurt naturalny.
reklama
Czytam w miarę na bieżąco ale na pisanie sił brakuje wczoraj jakieś dziwne bóle brzucha, plamienie, dzisiaj głowa i zasypiam na stojąco. Młody miał dwie drzemki to padłam razem z nim.
Wisi na mnie jak małpka, ruszyć się nie da na sekundę i drze się nie wiadomo czego. Dostał ibufen ale to chwilowo pomogło.
Z wagi łazienkowej wychodzi nam 11,9 kg a ubranka 86/92. Na śniadanie obowiązkowo mleko z kaszką , później jogurt, zupka (dzisiaj zjadł całą miseczkę) a przeważnie zupka ląduje na podłodze i wtedy mleko później podwieczorek i mleczko z kaszką no i w nocy dwa razy mleko. A w międzyczasie chrupki, paluszki i cokolwiek ja bym jadła to on musi chociaż spróbować.
M dzisiaj wyjeżdża prawdopodobnie na dwa tygodnie ojj już się boję ;-)
Wisi na mnie jak małpka, ruszyć się nie da na sekundę i drze się nie wiadomo czego. Dostał ibufen ale to chwilowo pomogło.
Z wagi łazienkowej wychodzi nam 11,9 kg a ubranka 86/92. Na śniadanie obowiązkowo mleko z kaszką , później jogurt, zupka (dzisiaj zjadł całą miseczkę) a przeważnie zupka ląduje na podłodze i wtedy mleko później podwieczorek i mleczko z kaszką no i w nocy dwa razy mleko. A w międzyczasie chrupki, paluszki i cokolwiek ja bym jadła to on musi chociaż spróbować.
M dzisiaj wyjeżdża prawdopodobnie na dwa tygodnie ojj już się boję ;-)