reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Edysiek odnośnie kolczyków to nam pani zaleciła 4 tygodnie odczekać.

Zuzanka najlepszego dla synusia :)
Katjuszka, jak dziewczyny piszą, lepiej zrobić o jedno badanie za dużo niż za mało. Moja już kaszek nie chce jesć, mm nie pije teraz kilka dni bunt podniosła na jedzenie to wpychałam jej cokolwiek, byle zjadła paskuda mała. Za to przed snem.potrafi wypić 150ml wody plus drugie tyle w trakcie nocy.

reklama
Katjuszka, a może spróbuj zrobić jajecznicę z dodatkiem jogurtu naturalnego, albo greckiego? Wiem że to nabiał, ale prawdopodobnie i tak nie ruszy, a może warto iść w stronę jajek skoro to udaje się jej chapnąć?

Mojemu już przeszło zapijanie wszystkiego mlekiem, jak zjadał obiadek a później marudził, to dostawał deser, albo banana, czy jogurt ale nie mleko. I tym sposobem zeszliśmy do 2 butelek mleka na dobę, jednej z kaszką 210ml przed spaniem, a drugą w nocy tak między 150 a 180ml. W ciągu dnia zjada ok. 5 posiłków, póki co jeszcze takie bardziej dziecięce, niż normalne.
A ze 17kg waży, mimo że nie je dużo, dietetycznie i rusza się nieustająco :-/

Katjuszka, a może spróbuj zrobić jajecznicę z dodatkiem jogurtu naturalnego, albo greckiego? Wiem że to nabiał, ale prawdopodobnie i tak nie ruszy, a może warto iść w stronę jajek skoro to udaje się jej chapnąć?

Mojemu już przeszło zapijanie wszystkiego mlekiem, jak zjadał obiadek a później marudził, to dostawał deser, albo banana, czy jogurt ale nie mleko. I tym sposobem zeszliśmy do 2 butelek mleka na dobę, jednej z kaszką 210ml przed spaniem, a drugą w nocy tak między 150 a 180ml. W ciągu dnia zjada ok. 5 posiłków, póki co jeszcze takie bardziej dziecięce, niż normalne.
A ze 17kg waży, mimo że nie je dużo, dietetycznie i rusza się nieustająco :-/

Ile wazy??? :-o
Kurde a na ile ubranka? Moj to wazy ok 10,5 od ok 3 m-cy niezmiennie tylko sie wyciaga, ciuszki na 80 najlepsze!
Moj je mleko rano, potem przewaznie jakies owoce najczesciej banan z czyms lub kaszke, potem obiad, na podwieczorek jogurcik, czy biszkopty itp i przed snem mleko z kleikiem

Ile wazy??? :-o
Kurde a na ile ubranka? Moj to wazy ok 10,5 od ok 3 m-cy niezmiennie tylko sie wyciaga, ciuszki na 80 najlepsze!
Moj je mleko rano, potem przewaznie jakies owoce najczesciej banan z czyms lub kaszke, potem obiad, na podwieczorek jogurcik, czy biszkopty itp i przed snem mleko z kleikiem

Ubranka w przedziale 86 do 98. Zależnie od firmy. Moje dziecko wygląda jak 2 letni maluch i już. Oczywiście szczypiorek nie jest, ale i zapasiony też jakoś nieszczególnie.

F też wygląda jak dwulatek. Wazy (tak mi sie wydaje) około 14kg, ciuchy 86- 92 góra a spodnie na 98 sa w sam raz.

Mąż ma bardzo długie nogi i F idzie w tym samym kierunku. Zreszta geny robią swoje. Obie nasze rodziny do małych nie nalezą.

Moja 5 latka 17,8 waży, jest całkiem spora jak na swój wiek, w przedszkolu do tych większych należy, więc to 17kg Olka niewyobrażalne dla mnie, przypakowany musi być;-), mięśnie w końcu więcej niż tłuszcz ważą

Nocka też "super"

Butlę mamy 1 rano, czasem w nocy wypije 150-180, ale ostatnio przestaje jeść w nocy, więc zostaje tylko ta ranna.

reklama
Do góry