reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Rany dziewczyny tak to jeszcze u nas nie wiało. Jedyny plus to taki że pranie schnie w minutę:tak:

U nas tradycyjnie nocka bardzo ładna i dzień też był miły bo K był dziś mega przytulaśny i co chwilka się przychodził przytulić no i był grzeczny ale to akurat zasługa dosyć długiego pobytu na dworze. W domu ewidentnie mu się nudzi. Za to usypiałam go półtorej godziny przez mojego psa bo zaczął szczekać w domu jak K już był w półśnie no i momentalnie oczy jak 5zł i koniec spania. Dopiero druga butla mleka go powaliła:tak:

Jak tak Was czytam to mój K też chyba za dużo mleka w dzień pije. No ale chyba w 600ml na dobę się mieści.

Marcia oby szybko ząbki wyszły i niech już nie męczą Młodego.

reklama
Mój wczoraj był nieznośny strasznie, ale co się dziecku dziwić, jak zasmarkane i pokasłujące nadal a do tego idą mu zęby. Tak więc przeprowadzka niuniasa do swojego pokoiku nieco się przeciąga bo jedno z nas musi nieustannie zabawiać marudę.
Kolejnym problemem jest okropna pogoda, przez co siedzimy w domu bo wieje tak mocno, że boję się wychodzić z małym, żeby nie dostał czymś w głowę :/ A taki fajny plac zabaw mu machnęliśmy pod domem... pod wierzbą która łamie się baaardzo łatwo :dry:

Viltutti masz rację że w domu siedzicie bo przy tej pogodzie nie trudno czymś oberwać. U nas wczoraj robotnicy przerwali pracę przy zmianie dachu na bloku bo blachy nie mogli utrzymać .

Nocka u nas cudowna tylko z 10 pobudek z wielkim darciem, nie wiem czy to dalej zęby ale nosek zatkany i oddycha ciężko. Psiukanie wodą morską nie wiele dało a próba odciągnięcia skończyła się postawieniem całego bloku na baczność ;-) do tego K wykańcza alergia i muszę szybko znaleźć jakiegoś alergologa w Lublinie (u nas jest jedna co odrazu sterydy wali) Viltutti może Ty o kimś słyszałaś? Szkoda mi dziecka bo okropnie się męczy oprócz zatkanego nosa jeszcze suchy duszący kaszel doszedł i boję się żeby to w coś gorszego nie poszło.

Witam :-)
Mnie wczoraj wieczorem rozłożyło, a tak zimno mi było że poszłam spać w grubej bluzie. A jeszcze mała wieczorem wcale spać nie chciała iść, usypiałam ją godzinę, a w dodatku całą tę godzinę płakała co do niej niepodobne. Na szczęście noc spokojna.

U mnie nie wieje tak bardzo, taki zwykły wiatr, tyle że zimny. A że pogoda dopisywała, to większość czasu na dworze.
Katjuszka dzieci są stworzone do wszelkich upadków ;-) ale wiadomo strachu się najadłaś.

Viltutti zdrówka dla O. Pochwal się placem zabaw.
Miałam kupić małej piaskownicę, ale mąż stwierdził że sam zrobi i jeszcze huśtawkę :tak: Teraz tylko muszę mu o tym 2 razy dziennie przypominać ;-) a i tak pewnie trochę mu to zejdzie.

Marcia pewnie już się nie możesz doczekać przeprowadzki na działkę. W tym roku już oba urwisy będą miały gdzie biegać :-)

Kroczek chyba lepiej jak pije mleko, niż nie pije wcale. U mnie w sumie 2 butelki na dobę, bo jedna na noc z kaszką, a druga w nocy.
Ancona moja starsza ma już katar od kilku tygodni i obawiam się, że to też alergia :-(

Madzik pracuje to jest usprawiedliwiona ;-)
A gdzie Agunia i Milenka?

Widzę że poza kilkoma wyjątkami lekko ostatnio nie jest! Miejmy nadzieję że jak w końcu się zrobi ładnie i będziemy z dziećmi dużo czasu spędzać na zewnątrz to będzie prościej i przyjemniej.
Mnie już ręce opadają, chłopcy mi nadal kaszlą. To już 3-ci tydzień! Osłuchowo czysciutko, lekarka zleciła crp i wyszło ok i co? Alergia i złe powietrze w Krakowie . Zaj... Mam ich inhalować solą i Zyrtec podawać. A O takie ma brzydkie napady kaszlu że jednocześnie piszczy i szczeka :-(

Witam po herbatce (nie mogłam dziś na kawę patrzeć, mam nadzieję że mi przejdzie)

U nas wieje tylko trochę i wczoraj wyszłam przed 12 a wróciłam po 20. Miałam międzylądowanie u koleżanki bo starszak miał się z córką poznać bo do 1szej klasy razem pójdą. Wyszaleli się na dworku wszyscy.

O. zachwycony bo mógł wytarmosić psiaka, kot się do nas nie zbliżał a mój do królika nie chciał podejść.

uciekam bo nie wiem co mój ma dla mnie w planie na dziś, chciałabym tylko zdrówka dla waszych maluszków życzyć Rilla, Viltutti, Milenka (?), Edysiek dla Ciebie też

Ostatnia edycja:
Witajcie

U nas nocka znośna ale za to 5:45 pobudka z marudzeniem i widzę tendencje wzrostową w tym kierunku.

Pogoda sie trochę poprawiła, wieje ale nie tak jak wczoraj (byliśmy tylko dwa razy po 10 minut). Teraz tnie komara, odsypia nockę.

Zdrówka dla wszystkich Małych i Dużych ;)

reklama
Do góry