reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Agunia ja mialam cudne polbuty upatrzone dla mlodego ale nie lazil po dworku wtedy i chyba od razu sandalki kupie. U mnie jednym z wymagan jest zeby buty byly ze skory no to tanie niestety nie beda. Przez net nie kupue bo mlody ma podbicie wysokie :(
Zobaczymy dzisiaj co bedzie w sklepie

reklama
Ale produkujecie.
Widzę dalej buty na tapecie. Ja uważam, że nie ma co szaleć, bo czasem dziecku noga potrafi w ciągu kilku dni urosnąć.
Katjuszka Ty chyba pytałaś jak rośnie dziecku noga. Tak więc noga tak jak i dziecko rośnie skokowo. Długo nic a nagle potrafi urosnąć o jeden, a czasem nawet dwa numery. I dlatego ja nie kupuję tych drogich. Zresztą dla mnie często płacimy za firmę czyli znaczek. No ale to tylko moje zdanie.
Elefanten czy nawet Lasocki kids są skórzane, dobrze profilowane i jak dla mnie mogą być.

U nas też odpada kupno przez internet. Mierzyłam w sklepie małej kilka par tego samego numeru i nie wszystkie weszły na nogę.

Magda
ja znalazłam śliczną sukienkę, ale cena mnie powaliła i sobie odpuszczę Wizytowy weselny komplet sukienka i sweterek 86 (5055940585) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mamy tę białą koronkową z różyczkami z Pepco (30zł), a jeszcze upolowałam inną na allegro (10zł)
Teraz tylko trzeba sweterek kupić.

Agunia ja wychodziłam z moją jak miała lekką gorączkę.
Właściwie przez cały rok moja była codziennie na dworze choć przez chwilę, bez względu na pogodę i nawet jak była przeziębiona (przy trzydniówce też).

Ja mam upieczone ciasto i zrobiony tort. Teraz trzeba się wziąć za porządki. Ale przerwa na kawę też musi być ;-)

Dobra podbijam pytanie Truskawkowej. Na jakim syropku bachorstwo jedzie ze taka produkcja? ;-)

Agunia dyskusja dyskusja, ale wyobraz sobie podczytywaczki- jakie muszą mieć wypieki :-D:-)

Ancona wreszcie ktoś kto kupuje większość przez neta :-) nie znoszę sklepów. A już od czasu ciąży gdy po kilku minutach miałam zjazd to prawie nic na żywo nie kupuje :-)

Właśnie młoda zasnęła. Nie wiem czy ona się dziś czegoś nawachala czy co ale usypialam ja ponad godzinę.. Śmiała się ze wszystkiego, nawet z mojej stopy... aż się boje co będzie wieczorem. Nie mówiąc o tym jak się rzucała po mnie, po łóżku i wszystkim. A jak się w głowę w końcu stuknela to się śmiać zaczęła. Stanowczo coś z powietrzem ;-)

Milenka wyrazy współczucia. Moja babcia tak zmarła i mimo że miałam 10 lat to bardzo źle to wspominam :-(

Milenka - bardzo szybko to dziadostwo postępuje. Moje kondolencje.

Katjuszka - dobrze, że to tylko dyskusja a nie plotki .....bo my przecież wzorowe matki Polki jesteśmy na diecie niskoplotkowej :D

A propo diety zostało mi tylko pół kg do wagi sprzed ciąży :) ale czarno to widzę bo wiecie u mamy sie nie chudnie [emoji33]

Widze ze buty na tapecie - ja tez wychodze z zalozenia ze lepiej kupic drozsze lepsze, starszemu tez kupowalismy na poczatku Bartek. Teraz kupuje mu Lasocki i odpukac nie ma plaskostopia ani innych skrzywien. A uzywanych nie toleruje. Odrazu wyrzucalam do kosza jak byly male. Mlody narazie jeszcze nie chodzi wiec ma skorzane ale takie polskie za 50 zl.
Wole sobie nic nie kupic a chlopakom lepsze buty.

A fryzjera przezylam bo mlody spal i przyszla tesciowa i wziela go na spacer. Tylko farbowanie mialam wiec w 1,5 godz fryzjerka uwinela sie.

Kurcze moj syn przestawil sie juz tylko na 1 drzemke. Tak ok 11spi max 1h. A w nocy tradycyjnie z 10 pobudek.

Edysiek podziwiam cie za tort i ciasta. Ja przy mlodym to nawet kawy cieplej od dawna juz nie pilam. Dlatego torta na jutro zamawiam, sałatki kupilam i jutro tylko szybko posprzatam.

reklama
Madziolina - to tylko pozazdrościć! To już się wyjaśniło czemu nocami się nawzajem z mężem budzicie. Wypoczęci przy takim Maluchu jesteście to i chętni na takie przebudzenia ;-) Chyba niedługo będziemy gratulacje składać?

Edysiek - podziwiam i chylę czoła!

Oliwia - to fajnie że się udało! Ja właśnie na farbie siedzę. Humor do d... więc zostawiłam chłopaków i postanowiłam sobie nastrój poprawić!

Milenka - bardzo to przykre :-(

Do góry