reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Madziolina masz złote dziecko :-) tylko pozazdrościć.

Mój śpi ok 11-12 i później 16.30-17.30 teraz coś mu się przestawiło bo dopiero zasnął to wieczorem będzie stawał na uszach i oczywiście w nocy ok 1 i ok 5 mleko z wielkim darciem a uwierzcie głosik to on ma :laugh2:

reklama
Ja na moją narzekać nie mogę ostatnio. Może to teżto, że obecnie raczej zęby jej nie męczą. Ma już komplet 1,2 i 4 czyli 12.
Łazi sobie po domu, rusza wszystko, śmieci wywala ze śmietnika, bada zawartość wszystkich szafek i w każdy kąt wlezie. Ale zwykle wystarczy tylko okiem od czasu do czasu rzucić.
Dzisiaj też sporo spała, bo najpierw dwie a potem jeszcze godzinkę. No i babcia też ją wzięła na spacer. To mogłam sobie porobić.

Oliwia super, że misja się powiodła :-)

Rila mam nadzieje, że farba poprawiła humor :-)

Edysiek jakie ciasto zrobiłaś? Szukam natchnienia ;-) 12 zębów... u nas 4 i szał trwa nadal :-(

Ancona moja tez ma głosik i drze się niebotycznie w nocy jak idę zrobić jedzenie.

K śpi dwa razy. Zasypia różnie między 9 a 10 i śpi godzinę. Potem zasypia między 14 a 15 i śpi 1,5 godz. A wieczorem to jak jej zawieje. Ostatnio miedzy 20 a 21. Niestety wróciły nocne imprezy :( a i tak wstaje po 6. Także średnio się wysypia jak na moje oko.

Zdecydowałam, że na urodziny najpierw ciacho i kawa a potem grill. Przynajmniej towarzystwo się trochę rozejdzie i mi wszyscy w domu nie będą sterczec i dziecka straszyć ;-)

Potrzebuje wiec rady. Bo my zawsze na grilla kielbaska, karkówka i sałatka grecka. Czy grilo zerczynie mogą mi doradzić coś w kwestii szaszlykow dobrych i sałatki? Nie chce tego co zawsze a koncepcji mi brak...

Upiekłam Leona siostry Anastazji i Kremówkę kokosową.
Na grilla polecam sałatkę rosyjską, prosta, 3 składniki ziemniaki, jajka, cebula. Świetnie pasuje do mięsa. Więcej szczegółów i coś o szaszłykach mogę napisać niedzielę.

Katjuszka szaszłyki możesz różne zrobić,ja bardzo lubię,zamarynowana pierś kurczaka,cukinia,papryka,czerwona i żółta w innej opcji jeszcze można cebulkę i boczek dołożyć.
Sałatkę do grila my lubimy gyros ale to też z kurczakiem jest,albo po prostu wiosenna,pekinka,papryki,ogórek,pomidor czerwona cebula.Grecką też często robię.

EDYSIEK muszę wypróbować tą rosyjską bo nie jadłam;-)

Edysiek ja mam jeszcze dwa tygodnie wiec poczekam co ciekawego nt szaszlykow. A ta sałatka rosyjska to mi się b kojarzy ze Niemcy jej dużo jedzą. Często w kantynie była. Mhm muszę ją przemyśleć bo osobiście nie lubię ziemniaków :( a czy się ją ze tak powiem zespala?

Milenka :-) dobry pomysł z ta cukinia. Nie pomyślałam. Kurczak, boczek, cebulka i cukinia. Ok. Jeden typ juz mam ;)

Katjuszka w temacie szaszyłyków bardzo polecam hamburgery :-) Z grilla są przepyszne :-) Polecam też pierś z kurczaka marynowaną w piwie i otoczoną boczkiem.

Ja tak na szybciutko bo padam dzisiaj, ale mi smaku na grilla narobiłyscie mmm. Ja zawsze robie takie ala szaszłyki z kurczaka. Kroi się go na cienkie długie paski i marynuje. Potem nadziewa się na patyk w formie takiej falbanki. Później dosłownie po 2 minut ki z każdej strony na grillu i gotowe..pycha. jak mam więcej czasu to pomiędzy falbanki wbijam jeszcze paprykę, cukinię i cebulkę.
A sałatka do grilla najlepiej najprostsza taka jak Edysiek pisze, u nas do niej dodaje się jeszcze brokuły, układa warstwami w misce i smaruje sosem majonezowym. Z takich wiosennych polecam sałatę lodowa, rukole, pomidorem, ogórek, serek feta, pestki dyni, suszone pomidory i sosik (oliwa z oliwek, sok z cytryny lub pomarańczy, musztarda, czosnek, szczypta chili, łyżeczka miodu)
No miało być szybko a wyszło jak zawsze, chyba musze męża na grilla namówić. Dobranoc☺

reklama
Do góry