reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam nowe kwietniówki,przyda sie świeża krew na wątku;-)
Ja na spanie dziennie nie mogę narzekać bo bym zgrzeszyła,o ile nie mamy rozwalonego dnia lekarzami itp to zasypia koło 10 i śpi 2,5-3h i przeważnie nie śpi drugi raz mimo że jest zmęczona,na noc zasypia o 19,30.Dzisiaj mi zasnęła drugi raz o 16 na godzinę to poszła spać o 20,30. W dzień śpi w wózku w drugim pokoju a ja mogę swobodnie urzędować w kuchni i tłuc sie garami a na wieczór nie odpuściłam i zasypia w łóżeczku,tylko te noce kiepskie.

reklama
Dzień dobry :)

Ja tylko na chwilę, bo jak jest m w domu to nic nie ogarniam i nawet czasu na forum brak.

Truskawkowa trzy godz?? To ja wredna budzę młoda po 1,5 godz popołudniu i koniec kropka.

Viltutti, Myszka ja też przy Młodej zawsze czuwam bo inaczej by 15 min pospala. A to jedyny czas gdy daje mi odetchnąć, wiec nie narzekam na razie.

Rila właśnie wpadlam o zęby zapytać ale Ty już odpowiedziałaś. Bo u nas górę widać już lekko dwa tyg a nie przebite. Takie jazdy robi trzeci dzień ze chyba się obie wykonczymy.

Witam nowe stare mamusie. Zostancie w piśmie :-)

Milenka kuchcisz że Cię mniej widać czy M bawisz? ;-)

Uciekam się wyszykowac do łóżka :-D

KATJUSZKA dostałam wczoraj @ i leci ze mnie jak z kranu,przeleżałam pół dnia a młoda skakała po mnie;-),powiem Wam ze jej taki stan rzeczy odpowiada byle móc mnie cały czas szarpać,wieszać się i nikt nie kazał jej samej się bawić.
Jutro wieczorem nie ma uproś musze 3sałatki zrobić a mój mąż idzie na 24h do pracy więc zero pomocy,a do tego w sobotę rano objedziemy cukiernię,masarnię a potem on pójdzie spać:crazy:

Witam wszystkie nowo ujawnione mamusie :-) Tą pomysłodawczynią od butelki z dzióbkiem jestem faktycznie ja. Jestem już po prysznicu więc wyciągam stópki i całuj do woli :-D

I wszystkich podglądaczy też witam i daje wam wielkiego, mokrego całuska w sam środek czółka. Tak mnie wczoraj ubawiliście, że jeszcze do dzisiaj mnie humor trzyma :tak:

Katjuszka u nas też była tylko woda, ale niedawno daliśmy Młodemu do spróbowania sok wytłaczany z jabłek (kupujemy takie w 3 l kartonach) - ciągnie je jak smok.

Viltutti muszę potwierdzić, że wyrodna i patologiczna ze mnie matka. J. zasypia koło 20-20,30 i budzi się dopiero koło 6 rano. Czasami zakwili w nocy, ale wystarczy podać mu jego ukochaną pieluchę, albo wziąć na chwilę do łóżka i zasypia w momencie. Drzemki mamy dwie trwające po 1h o 10 i o 14.

Strach się odzywać, ale u nas dzisiaj jest ok. Mały wstał o 5,40 ( i jest to jedyny minus dnia dzisiejszego), ale ma dobry humor i nawet ładnie zjadał posiłki.

No właśnie mój jest w trakcie przestawiania się na jedna drzemkę. Trzeci dzień z kolei ani myśli spać po południu, tak więc przeciągam mu tą ranną tak do 11-12 i widzę że śpi po 1,5h, gdzie do tej pory 1h to cud był.
Dziewczyny a czy Wasze dzieci też tak wędrują po łóżeczku przez sen? U nas ochraniacze pozakładane a on tak tłucze glowa ze az nas budzi.. Dziwny gość, wrazen szuka.
Zdrowia dla wszystkich chorowitków, już wiosna coraz blizej to moze wyginą wszelkie prątki i zarazy!

Dirka - mój w śpiworku śpi a kręci się jak kołowrotek :)

Agunia - co jak co ale Ty z Twoją pozycją urzędową nie masz sie czego bać, jeszcze nas będziesz ratować [emoji106]

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję za miłe przyjecie:) pozwolę zatem sobie czasem coś do Was skrobnac. I nie powiem, ale ułożyło mi ze nie jestem jedyną podczytywaczka

Kajtuszka próbowałam butelki ze slomka i niestety mały tylko ja gryzie. On ogólnie nie jest zainteresowany jedzeniem i piciem. To nasza zmora i ciągła walka praktycznie on narodzin, ale oczywiście wszystko z uśmiechem na twarzy
Agunia ogromne podziękowania za ten pomysł z butelka. Niestety pije z niej tylko wodę. Przelewa łam do niej i mleko i soki i niestety wtedy po pierwszym lyku się wzdryga i koniec picia. Ten 3 litrowy tez kupujemy w biedronce i pije go sama;)
Myszka mój nadal ma dwie drzemki, koło 10 i 15. Do około 8 miesiąca spał w dzien tylko i wyłącznie uwaga.. na poduszce do karmienia. Dzisiaj już jestem w stanie prawie zawsze go odłożyć do lozeczka, ale dosc często się budzi i nie potrafi sam zasnąć mimo że jest zmeczony

Do góry