reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U mnie starszak do tej pory wedruje po lozeczku a ma prawie 6 lat! Tylko teraz po dużym z barierka. Zawsze mialam marzenie pietrowego łózka pod ktorym jest miejsce na zabawę i pomimo malej powierzchni nie moglismy takiego kupic ze wzgledu na bezpieczenstwo M. Mlody O tez wedruje i zasypia na pokutkika na kolanach najlepiej na kolderce i poduszce.
W nocy najwazniejsza jest pieluszka w rece, kolysanki i zgaszone swiatlo.
W dzien wystarczy smok na poczatek i ciepelko w wozku i to bez bujania moze po prostu stać wiec naleze do tych szczesliwszych mam ktore nie musza bujac. Jesli zasypia w domu (poranna drzemka I to 1 do 1, 5 godziny od wstania wazne ze po kaszy!) Przytulanki dla mamy, kolysanki, zasloniecie rolety ok 3-5 min z pieluszka w raczce ewentualnie smoczek i odlozony siedzacy w lozeczku sam sie kladzie i zasypia. Uczylam go tego i sie udalo wyjatkowo szybko a motywatorem byla kolezanka za co jej dziekuje.

U O 2 do 3 drzemek bo jeszcze w drodze po starszaka sie zdarza przysnac choc coraz rzadziej.

Noce niestety marudne ale zebowo wiec nie narzekam bo jego bardziej boli niz mnie meczy. Marzy mi sie jednak choc jeden dzien bez pobodki rano choc w weekend tym bardziej ze juz nie je cyca ale jakos tego nie widze w najblizszym czasie.

No nic wystarczy o mnie bo sie zanudzicie.

Zdrowia dla wszystkich maluchow i Wy tez sie nie zarazajcie. A przede wszystki spokojnego snu wam zycze...

reklama
Moviennie moj starszak po dzis dzien tylko wode pije I mleko krowie. Zadnych sokow czy herbaty nie ruszy. Byl niejadkiem ale tylko warzywno owocowym bo mieso pochlania i ryby. Z owocow i warzyw tylko banany i czasem jablko. Wyniki ma dobre choc chudy niesamowicie. Energia go rozpiera wiec sie nie martwie.

Ufff skończyłam sprzątanie i pokoim K już gotowy:tak:

Witam i ja nowe foremki i jak to dziewczyny juz napisały piszcie jesli bedziecie mialy ochote:)
Myszko Ty szczegolnie jestes mi bliska bo mój K tez z 22 kwietnia i jak czytam o tym bujaniu wozkiem itp to jakbym o swoim K czytala:) Do niedawna tez tylko usypial w dzien tylko w wozku oczywiscie obowiazkowo podczas spaceru bo jak tylko stawalam to oczy otwieral albo w nosidle. Przez chorobę musielismy zrezygnowac ze spacerow no i jakos przestawil sie na lozeczko.
K podobnie jak u dziewczyn spi dwa razy. Raz o 10 a drugi okolo 15. Spi okolo godziny wiec wieczorem idealnie okolo 20 juz spi.
Jesli chodzi o picie to u K sprawdzily sie z Aventu kubeczki niekapki ale takie bez dziubka tylkoz silikonowym krazkiem ktory umozliwia picie tylko w mijscu nacisniecia pokryweczki:) Nie wrzuce zdjecia bo kurcze z tableta pisze i juz mnie trafia:/

Magda Ciosek bardzo dobrze ze dziewczynkom juz lepiej :)

Wspolczuje Milenko takiego nawalu pracy w czasie@ No nie miala sie kiedy pojawic:/

To może i ja się ujawnię i przywitam :zawstydzona/y: Podczytuję Was od pewnego czasu...dłuższego. Najpierw chciałam dołączyć do forum po 12 tc, potem po usg połówkowym, i jakoś tak wyszło że postanowiłam ujawnić się dopiero teraz (skoro dziś dzień ujawniania się :-p) Często Wasze problemy pokrywały się z moimi więc tak jak już to kilka razy tu padło jesteście dla mnie skarbnicą wiedzy. Dziecko mam prawie wcale nie śpiące w dzień (czasem 1 drzemka bywa wyzwaniem) czasem nie śpiące w nocy (ostatnimi czasy nawet często jest to czasem). Jeść też za bardzo nie lubi (może po prostu źle gotuję :confused:). A jeśli chodzi o wszelakie fora, nic nigdy nie pisałam to jest mój debiutancki post.

Moje dzieci, zarówno to najmłodsze jak i najstarsze mają chyba w genach tę wędrówkę po łóżku. Tak sobie myślę, że Młodą chyba szybciej niż brata przeprowadzimy do dużego łóżka, bo to co ona wyprawia to masakra.
Dziś urządziła mi noc rodem z koszmarów. Nie wiem, jak ona to robi, że wstaje pełna werwy, a ja jak flak.

Moj tez wstaje pelen energii, a ja padnieta.
Zaczelam malego klasc wczesniej, bo o 20 i wstaje teraz 6.30. Dzis pobudka o 2.30 i ja patrze, a on w poprzek lozka i nogi w gore na szczebelkach. Ale ulozylam go, dalam smoka i dalej poszedl spac

Witam :-)
U mnie noc względna, trochę wiercenia, z tym że głodomora już się dopominała o butlę o 1 a potem o 4.

Fajnie, że mamy kolejną mamusię. Cieszę się tym bardziej, że to mama dziewczynki, bo u nas ich mało na wątku ;-) Oczywiście czekamy na następne :tak:

A ja się pochwalę co wczoraj przyszło WP_004460.jpg zarejestrowałam się na pewnej stronie i będę testować różne produkty :-)

Załączniki

• WP_004460.jpg
    WP_004460.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Do góry