reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie

My juz na nogach od 5 rano ;-) a i tak noc super bo tylko 3 pobudki.
ja juz jestem przyzwyczajona do tych pobudek, bo starszy do 3 roku zycia budził sie na picie z 2 razy w nocy.
Tak więc KROCZEK ciesz sie że Kubuś daje ci sie wyspać:-)

Ja proszek nadal uzywam Lovelli, mam duzy zapas, a mam zamiar prac tak do 1 roku osobno. U mnie akurat nie ma problemu z wypełnieniem pralki bo czekam az sie nazbiera duzo i wtedy piore, tak srednio 1 w tyg.

Marcia ja tez kupiłam wczoraj ta siateczkę i dzisiaj chce mu dać, zaczne od jabłka, tylko czy jabło surowe czu ugotowane dajecie?

Mój narazie z cyca nie ryzygnuje, i mam nadzieje ze przynajmniej jeszcze do 1 roku bedzie na cycu. Średnio tak w dzien ok 3 razy pije no i w nocy. I oczywiście cyc to tez dla niego lek na każde zło. Rosnie mi 2 cycus mamusi:-)

Sandra - mój przez to że jest ze mna cały dzień i na cycu wiec daleko nie moge sie oddalać. Ostatnio była u mnie moja mama na 2 dni przyjechała i zostawiłam go nakarmionego z nia i pojechałam na zakupy. To niestety po 10 min zaczął płakac i musiałam szybko wracac bo nie udało sie jej go uspokoić.
Ale moze to dlatego że głownie jestesmy sami, M wraca do domu ok 19-20 gdy mały juz przysypia, moja mama daleko mieszka a z tesciowie maja swoje życie, praca.

A ja dzisiaj z małym sama bo M pojechał do Krakowa ze starszym na wycieczke, wracaja wieczorem.

reklama
OLIWIA twoi na wycieczke do Krakowa a my w przyszłym roku do Wrocławia chcemy skoczyć:tak:.Byliśmy na rynku w Krakowie 2tygodnie temu i szok,tak dawno nie byłam i ile fontann porobili i podziemne muzeum planujemy nastepnym razem zobaczyć.

KROCZEK miłego weekendu i super że Kubuś taki grzeczny.

EDYSIEK to ci córa dorosła,ale najważniejszy czas karmiłaś to spoko,teraz już mleko jest dodatkiem bo z dnia na dzień dzieci coraz wiecej będą jadły.

MOJEBOJE ja wczoraj też upolowałam w biedrze bodziaki i ostanią parę na 86,zgadnijcie w jakim kolorze?

Ja ostatnie 2dni korzystałam z cudnej pogody i przygotowuję ogródek do zimy,już zapomniałam jak pzyjemnie można sie zmęczyć na takich pracach:tak:,ale mąż musiał wziaśc małą bo franca jedna w wózku nie posiedzi a spać w dzień też nie chce.Dziś nic nie zrobie bo m nie ma a jeszcze sporo zostało i chyba jednak kupię dużo tulipanów może zdarzę przed zimą posadzić;-)

Witam
Udało mi się wpaść na chwilkę. Dwa śpiochy dopiero wstały i śniadanko jedzą, skowronek pierwszą drzemkę zalicza.

Edysiek Ewcia też od cyca się odstawia, w dzień z raz może parę łyczków weźmie, w nocy niestety o cycku sobie przypomina i ze 3-4 razy się budzi. Fajnie by było gdyby po odstawieniu od cycka do butli zechciała się przystawić, ale ze smoczkiem nie bardzo wie co zrobić i póki co dozownikiem do syropu jej podaję:baffled:. Nie będę kombinować z różnymi smoczkami, na tym etapie chyba nie ma sensu, zaraz i tak na jakiś kubeczek będziemy się przestawiać.

Mika ja od 2-3 m-cy piorę razem, na urlopie przetestowałam na pojedynczych sztukach pranych ręcznie, że nic małej nie jest, więc lecimy już razem, łatwiej mi tak jest.

Ewa też mamusiowa bardzo jest. Z kim innym bez problemu zostaje do momentu aż ja się pojawię na horyzoncie, albo do usłyszenia mojego głosu, wtedy nie ma zmiłuj tylko u mamy spokój.

Jutro chrzciny, obiad w restauracji więc luzik.

Milego dzionka

Witam przy kawce:tak:
U nas noc jak poprzednia czyli jedzonko o 5:00 ( a nie zapomniałam o północy jadł, ale dlatego, że gości mieliśmy i dopiero wtedy przenosiłam go z wózka do łóżeczka-matka tak zgrabnie to zrobiła, że dzieć się obudził-ale zjadł tylko troszeczkę, może z 30ml).

Marcia-tak alergolog robiła testy i nie jest na nic uczulony. Dała Nasonex i Sinupred na 6 tygodni. A jeśli się powtórzy to wybrać się do laryngologa...i obstawiam migdały, bo ja też trzeciaka miałam usuwanego...

CO do proszku to różnie bywa. Jak mam Lovele to w niej piore, a jak nie to nie:-D:-D

OLIWIA twoi na wycieczke do Krakowa a my w przyszłym roku do Wrocławia chcemy skoczyć:tak:.Byliśmy na rynku w Krakowie 2tygodnie temu i szok,tak dawno nie byłam i ile fontann porobili i podziemne muzeum planujemy nastepnym razem zobaczyć.

KROCZEK miłego weekendu i super że Kubuś taki grzeczny.

EDYSIEK to ci córa dorosła,ale najważniejszy czas karmiłaś to spoko,teraz już mleko jest dodatkiem bo z dnia na dzień dzieci coraz wiecej będą jadły.

MOJEBOJE ja wczoraj też upolowałam w biedrze bodziaki i ostanią parę na 86,zgadnijcie w jakim kolorze?

Ja ostatnie 2dni korzystałam z cudnej pogody i przygotowuję ogródek do zimy,już zapomniałam jak pzyjemnie można sie zmęczyć na takich pracach:tak:,ale mąż musiał wziaśc małą bo franca jedna w wózku nie posiedzi a spać w dzień też nie chce.Dziś nic nie zrobie bo m nie ma a jeszcze sporo zostało i chyba jednak kupię dużo tulipanów może zdarzę przed zimą posadzić;-)

niech zgadnę :rofl2: różowe :-D:-D:-D
tylko które, bo ja wzięłam taki delikatny róż - wzór z Bambi i Tuptusiem :-) te z Minnie były za różowe ;-)

Ja też na ogródku robiłam, wczoraj wsadziłam 8 róż, a jeszcze muszę mieczyki wykopać i czosnek wsadzić.

EDYSIEK na jedno jest białe w różowe kropeczki z bambi a drugie rózowe w białe paseczki;-)
Ja już 2razy sadziłam herbacianą różę i padły,mam dużo żółtych,różowych i jedną czerwoną.A tniesz na jesień czy wiosnę?

Madziolina - ja uwielbiam Kraków ale tym razem pojechali sami, bo nie chciałam z małego targac w podróż, gdyz dzisiaj i tak wracaja, bo M musi obejrzec spokojnie mecz a jutro starszy ma basen, zapłacony za cały miesiac wiec szkoda aby przepadło. Pojechali Polskim Busem, bo bilet tylko 25 zł w jedna stronę, a autem to na bramki bysmy stracili wiecej a jeszcze paliwo. A tak w autobusie rano pani podobno chodziła i dawała kto chciał kawe/herbate/ soki, bułeczki maślane, dla dzieci jakies ciasteczka, wiec chociaz spokojnie pojechali.
A we Wrocławiu dzisiaj tez super pogoda, rano bylismy juz na zakupach i w krótkim rękawku i tak mi było gorąco.
wczoraj tez ciepło było, młody bez skarpetek, w krótkim rękawku, ąz nie chce sie wierzyc ze to prawie pażdziernik.

A mama moja wczoraj tez dzwoni do mnie ze kupiłą małemu body w Biedronce, ale zostały tylko na 86 rózowe wiec wzieła. kazałam jej oddac, bo 86 to licze ze bedzie nosił jak bedzie miał ponad rok to nie ubiore go w róż. pozatym mam duzy zapas po starszym ciuchów

reklama
Ja dzisiaj średnio wyspana bo Asia obudziła się o północy i buszowała do 2, a potem obudziła się o 7 już wyspana:/ Oczywiście w międzyczasie była pobudka. Ale piękna pogoda wynagradza dzisiejsze niewyspanie. W ogóle to mam problem bo nie spodziewałam się w październiku lata i nie spakowałam jej do rodziców zbyt wielu koszule/body z krótkim rękawem. No ale może do poniedziałku starczy.

Co do proszku/płynu to nadal używam płynu bobini ale to dlatego, że lubię jego zapach. Czasami pojedynczą rzecz Asi wrzucam do naszego prania i nic jej potem nie jest. Ale częściej do jej prania wrzucam nasze ciuchy, szczególnie jakieś rzeczy których nie można z płynem do płukania łączyć.

Do góry