reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Hej dziewczyny powiem wam że jestem od dwóch dni jestem w szoku moje dziecko budzi się tylko 2 razy oczywiście muszę je brać do siebie ale zawsze to coś lepszego bo tak się dalej funkcjonować nie da .
obudziła sie przed 6 i zasnęła przed 7 ale spała do 9.30 a ja razem z nią tego było mi trzeba . chociaż martwiłam się że przesto po przestawia się cały nasz dzień który staram się był w dzień w dzień taki sam i to pomaga. U nas kaszka na noc jest jak skończyła 4 miesiące raz z łyżeczki raz z butelki zależy czy jest bardzo zmęczona i w końcu się udało że zasypia bez płaczu w łóżeczku.
Powiedzcie mi czy wasze maluchy tylko z wami chcą być cały czas ? Pytam ponieważ Pati jak ma zostać z tatą to ma dni że jest dobrze może się z nią bawić wygłupiać kompletnie wszystko a ma takie że nie ma mowy i płacze cały czas .P się czasem wkurza że kocha ją mocno a ona nie chcę się z nim bawić czy cokolwiek zrobić .
Co może to tylko ją kąpać bo to z nim uwielbia .
:-)
A mam jeszcze jedno pytanie czy mogłabym dołączyć do was do grupy ? Czy muszę nie wiem coś zrobić czy coś żeby u was być ?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny:-)

Powiem tak... jak tak czytam, że co któraś to pisze o nieprzespanych nocach i marudzących dzieciach to zaczynam się zastanawiać czy moje dziecko się dobrze rozwija i wszystko jest z Nim ok;-) Nie będę tu Was dołować ale na prawdę nie wiem co to nieprzespana noc, marudzenie że aż nie wiadomo co zrobić czy tak bolące ząbki że aż trzeba leki podać:no:

Jadę w niedzielę do rodziców. Nie wiem jak tm będzie z netem więc może się zdarzyć, że mnie nie będzie na forum tydzień:tak:

Miłego weekendu i do usłyszenia później:tak:

Edysiek supr blog:-)

Mojeboje życzę równie bezproblemowych nocek i dni a sama się śmieję, że mój synek to oaza spokoju po mężu :-D ale on już taki był w brzuchu:tak: czasami mnie straszył bo nawet ruszał się rzadko a teraz jest mega wesoły i ruchliwy oczywiście jak na swoje możliwości:tak:

Będziecie się śmiały ze mnie jak mi się synek zepsuje:tak::-D

Mika tak nadal piore w dziecięcym proszku i oddzielnie od naszych i mam tak zamiar robić długo

Witajcie. Wczorajsza noc w porownaniu do poprzednich byla rewelacyjna bo spal od 21.30 do 3! (Noc przeslana bo 5 godzin zaliczone) a potem pobudka o 5 i spanie z nami w lozku do 7.30. Normalnie sie wyspalam. I nie bylo zadnego placzu czy krzyku. Ciekawe jak dzisiejsza noc.

Dzisiaj mialam intensywny dzien. Mialam troche do pozalatwiania wiec Tymek zostal na caly dzien z tesciowa, a Ignas z moja mama byl 5 godzin. Obawialam sie czy bedzie chcial cos jesc bo ostatnio odstawial cyrki z butelka ale na szczescie nie bylo problemu. Tylko na poczatku troche plakal jak go mama brala, ale byl spiacy. Poszli na spacer i spal ladnie a potem juz bylo ok. Mama kupila mi ta siateczke do pokarmow to jutro bedziemy testowac. Tylko nie wiem jakie duze kawalki mu tam wkladac i jak duzo. No i od czego zaczac. Poradzcie cos.

Truskawkowa a u laryngologa bylas z synkiem? Migdaly ma w porzadku? Skoro to krtan tak nawracac to moze wlasnie laryngolog cos pomoze. A alergolog robil mu testy?

Kroczek, madziolinka wy szczesciary. Cieszcie sie poki mozecie. Moj jest bardzo grzeczny w ciagu dnia. Potrafi sie sam czyms zajac szczegolnie teraz kiedy sie juz sprawnie porusza (oficjalnie moge powiedziec ze potrafi juz raczkowac i z kazdym dniem coraz wiecej kroczkiem na raz robi). Do pewnego czasu noce mielismy rewelacyjne. Wszystko sie popsulo przez katar, a potem doszly zeby. Pierwsze dwa nie byly takie tragiczne. Ale cztery gorne jeden po drugim to juz zbyt duzo.

Co do proszku to ja tez juz od jakiegos czasu nie piore w dzieciecym. Zreszta daje pranie tesciowej bo recznie to bym sie zarobilai nie segreguje bo by jej sie nie oplacilo kilku rzeczy od nas zabierac. A tak to bierze wszystko i pierze razem.

Kroczku - bo jak nasze dzieci wyrosną z tych wszystkich bolączek to Kubuś się uaktywni i pokaże charakterek:-p:-D

Marcia - ja do siateczki daje 1/8 jabłka, gruszki lub kawałek banana, przy czym jabłko sprawdza się najlepiej:-)

Ja dla odmiany czasem do prania Emmy dorzucam coś naszego, żeby pół pusta pralka nie szła, ale jak mi się skończy ten płyn który mam teraz dla dzieci to już będę w naszym prała no chyba, żeby nagle Emmie jakieś uczulenie wyszło.

reklama
Witam :-)
Moje dziecko chyba samo odstawiło się od piersi :baffled: Wczoraj przez cały dzień jadła 1 raz a tak to bunt. A głodna była, bo na obiad rzuciła się tak, że aż się krztusiła przy jedzeniu. Skoro tak chce to niech tak będzie, kupiłam wczoraj zapas mleka i dodatkowe butelki.

W nocy dałam jej o 3 butlę (cyc był o 24) i pospała do 6, dałam jej jeszcze cyca i dotrwałyśmy do 7 razem w łóżku, przez to że spała całą noc w łóżeczku mogę powiedzieć, że nawet się wyspałam.

Mojeboje ja na body trafiłam przypadkiem, w gazetce nie widziałam, ale w sklepie wisiał afisz, gdzie były body, rajstopki i skarpetki Disney.

Truskawkowa ja mam nadzieję, że jak młoda przestawi się całkiem na mm to nocki będą lepsze.

Agunia czyli idzie ku lepszemu :-)

Sandra moja lubi być z tatą, babcią, czasem z siostrą, ale jak mnie widzi to wyciąga rączki do mnie.

Kroczek udanego wypoczynku u rodziców.

Mika ja gdzieś od 2 miesięcy piorę w dorosłym proszku (Persilu) tylko osobno.

Do góry