reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

witam

U nas wekend piękna pogoda, wiec z młodym non stop byłam na dworze. Wczoraj wyciągnełam mu spacerówkę, aby mógł sobie pooglądać swiat :) ale chyba jakos na niego to wrażenia nie zrobiło. Bardziej podobało mu sie jak nosiłam go w chuście, tylko mi plecy wysiadały ;-)
U nas tez zęby to masakra, non stop jęczy. U starszego to nawet nie zauwazyłam kiedy wychodziły, wszystkie bezboleśnie.

Wczoraj tęz testowaliśmy siateczkę do jedzenia, dałam mu narazie jabłuszko, tylko że on jeszcze nie do końca potrafi to trzymać i nie kuma że ma pchac to do buzi.

Edysiek, Milenka, Loka - ja Was podziwiam za prace ogrodowe, ja jednak jestem z tych co wola iśc do sklepu i kupić ;-)Wprawdzie mam duży ogród ale tam glównie tylko krzewy i choinki rosną.

Ok zmykam młodego wykąpać i mam nadzieję ze zasnie nie długo bo dziisja 1 drzemka była 30 min

reklama
EDYSIEK jeszcze jedno,a obierasz ząbki czy z osłonką wsadzasz?to ja też wsadzę,mało miejsca zajmie a bedzie naturalny.
Na FO pisałam przed ciążami,teraz już nawet hasła nie pamiętam,ale w dziale mój piekny ogród mam taki jeden upatrzony,co mi się humor poprawia jak go oglądam,taki gustowny:tak:,nawet szukałam go na Oazie bo ta babka przestała się udzielać na FO

OLIWIA ja też mam głownie krzewy i iglaki inne ozdobne,warzywniak mam malutki i tam jedynie wiosna mamy sałatę,rzodkiewkę,zieloną cebulkę,a potem cukinia tak się rozrasta że na nic więcej miejsca nie ma:crazy:
Też dziś zamówiłam tą siateczkę,ciekawe czy jej podejdzie.

Eh ledwo wyszlismy za brame i zaraz musielismy wracac bo mlody taki placz urzadzil w wozku jakby mu sie jakas krzywda dziala. Wczoraj tez tak zrobil. No i moja ostatnia szansa na uspienie go zniknela. W koncu padl dopiero jak pojechalismy do tesciow na obiad to przy cycu usnal i spal godzine. I to caly jego dzisiejszy sen. Za to o 20 juz oboje z Tymkiem spali co sie rzadko zdarza.

Ja siateczke od wczoraj uzywam i stwierdzam ze to rewelacyjna rzecz. Na razie dostal tylko jabluszko ale jutro z jakims warzywem sprobuje. Jablka z bananem ze sloiczka nie chcial jesc a z siateczki to sie oblizywal i rzucal na nia. Tylko musze mu troche pomagac bo mu niewygodnie do buzi wkladac.

Hej foremki
Goście pojechali, spokój nastał w Irlandii bo zabrali teściową ;-). Dziś odrabiałam zaległe pranie, bo głupio było przy gościach majtasy rozwieszać, trzy pralki poszły. Powinnam mieć od jutra więcej czasu żeby nadążyć za wami :-), choć od środy wracam do pracy ale tylko na dwa dni w tygodniu więc nie będzie źle.
Jutro doczytam co tam u was:-)

Hej Mamusie :-)
madzikm76: To teraz możesz sobie odpocząć trochę jak już wolna chatka

marcia331: Pamiętam jak u nas tak było , płakała jakby ja ktoś ze skóry obdzierał , aż mi wstyd było a ludzie się tak na mnie gapili jak bym nie wiadomo jaką matką była ,, jak miałam wychodzić na dwór to aż się bałam a miała być to przyjemność a dla mnie to był dramat .
Noc jak dla mnie ok a to z powodu że Tatuś zadeklarował że będzie wstawał no i tak było . A rano stwierdził że teraz wiem co przechodzę w dzień w dzień jak ja wstaję . Ale przydało mi się bo chociaż trochę odespałam .

My dzisiaj na urodzinach bratanicy byliśmy była nawet grzeczna tylko spać nie chciała i około 19 stej już zaczynała świrówkę
szybko zjedlismy kolację i lecielismy do domu by ją wykąpać i położyć spać . Z Wiką do lekarza jutro straciła głos więc juz będzie potrzebny mocniejszy lek .
Dzisiaj na urodzinach zobaczyłam jak Pati się czegoś boi a najdziwniejsze że to był balon a jak widziała to aż się chowała w ramionach i płakała . A wasze już się czegoś boją ?
No i mamy drugi ząbek :-):-) Miłego wieczorku wam życzę i miłej nocki wam życzę

Witam sie jako pierwsza poniedziałkowo :)

Nocka super. Pobudka po 4, a kolejna 7:30. Jestem wyspana. Słońce pięknie świeci wiec zapowiada się spacerowy dzień :)

Marcia - Ale torpeda z Ignasia :)

MADZIKM - teściowa to już tak na zawsze ? Czekamy na fotki :))
Miłego dnia

witam poniedzialkowo,

marcia no to super z zabkami :) a co do chlopaków - u nas tez jakis dziwny nastroj Mlody ma - to chyba jakis skok.

ja ogrodek mam raczej z borówkami i drzewkami, ale nie mam warzywniaka a chcialabym cos pokombinowac malego.

U nas noc jak zawsze - szalu nie bylo. Milego dnia

Marcia 6 ząbek wow, w każdą stronę synek ci idzie jak burza:tak:
Ewcia na słoiczkowe owoce strasznie się krzywiła a jak jej udusiłam jabłuszko z bananem to całą porcję w 5 minut pochłonęła

Madzik dopiero po najeździe gości człowiek docenia święty spokój i swobodę

Chrzciny b. udane. Ewa mnie zadziwiała, nie spała wcale, dopiero p o17 na pół godzinki padła, ale zero marudzenia, cały czas uśmiech nr 8, nieważne czy na rączkach czy w wózku, do zdjęć pozowała jak zawodowa modelka. W kościele cały czas gadała. do 18 obiadek w knajpie, mega wałówkę na wynos dostaliśmy, przez tydzień zakupów kogę nie robić. Potem na trochę imprezka z chrzestnymi do nas się przeniosła. Ulga, że już po, bo to zawsze stresik czy wszystko się uda, czy dzieć grzeczny będzie itp.

reklama
Witam poniedzialkowo. U nas 4 pobudki a o 6 juz wyspany, eh... no coz kiedys wam sie dzieci budzily czesto a moj spal pieknie to teraz nadrabia. Ale moze troche z waga nadrobi bo przez ostatnie przeboje z katarem i zebami.niewiele jadl i malo przybral. Wazy tylko ok 7,5kg. Na pol roku powinien podwoic wage urodzeniowa a 8,200 to on na pewno nie osiagnie.

Maz dzisiaj i jutro w domu ale pozytku za wiele nie bedzie bo tesciowi na budowie musial pomoc. A dzisiaj przyjezdzaja z pomiarami okien i musze kolor wybrac a nie moge sie zdecydowac.

Magda super ze chrzciny udane i ze ciecia taka grzeczna. Zachowala sie jak dama :-) dobrze ze juz macie to z glowy.

Do góry