reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dziewczyny mam pytanie ....czy Wy dalej pierzecie ciuchy w dziecięcym proszku ?

nrazie piore w dzieciecym, ale zastanawiam sie nad przetestowaniem i jak mi sie skonczy to juz w normalnym bede prac.

Witam
Udało mi się wpaść na chwilkę. Dwa śpiochy dopiero wstały i śniadanko jedzą, skowronek pierwszą drzemkę zalicza.

Edysiek Ewcia też od cyca się odstawia, w dzień z raz może parę łyczków weźmie, w nocy niestety o cycku sobie przypomina i ze 3-4 razy się budzi. Fajnie by było gdyby po odstawieniu od cycka do butli zechciała się przystawić, ale ze smoczkiem nie bardzo wie co zrobić i póki co dozownikiem do syropu jej podaję:baffled:. Nie będę kombinować z różnymi smoczkami, na tym etapie chyba nie ma sensu, zaraz i tak na jakiś kubeczek będziemy się przestawiać.

Mika ja od 2-3 m-cy piorę razem, na urlopie przetestowałam na pojedynczych sztukach pranych ręcznie, że nic małej nie jest, więc lecimy już razem, łatwiej mi tak jest.

Ewa też mamusiowa bardzo jest. Z kim innym bez problemu zostaje do momentu aż ja się pojawię na horyzoncie, albo do usłyszenia mojego głosu, wtedy nie ma zmiłuj tylko u mamy spokój.

Jutro chrzciny, obiad w restauracji więc luzik.

Milego dzionka

powodzenia na chrzcinach. Napisz jak poszło :)

niech zgadnę :rofl2: różowe :-D:-D:-D
tylko które, bo ja wzięłam taki delikatny róż - wzór z Bambi i Tuptusiem :-) te z Minnie były za różowe ;-)

Ja też na ogródku robiłam, wczoraj wsadziłam 8 róż, a jeszcze muszę mieczyki wykopać i czosnek wsadzić.

oo.. a jak czosnek wsadzasz? juz zasadzony? bo ja tez chcialabym posadzic ale nie barzo wiem jak - jestem pocztkujacym ogrodnikiem

u nas kiepsko. Nie bede smecic, Milego weekendu.

reklama
Wróciliśmy

Było super :))
Tylko mój mąż po przebywaniu z młodą tydzień non stop postanowił z niej jedynaczke zrobić...

Poczytałam Was ale odniosę się ogólnie.
Ja nadal piore w dziecinnym płynie ale dlatego że mam duży zapas.

Był temat co dzieci robią..mhm to u nas jest zabawa z mamusia, zabawa z mamusia i tylko to:( zabawkami książeczkami a najlepiej zwiedzanie na rękach :( teraz jest etap rąk i dotykania wszystkiego w zasięgu połączone z próbami zjedzenia.
Słuchajcie czy Wasze dzieci też tak wszystko liza i mamlaja? Oszaleć można. Wzięłam ja do odbicia po kolacji a na łóżeczku ma taką karuzele która świeci od góry i tak się do niej wyrwała ze ledwo ja utrzymalam u od razu całą buzia się przyssala. Mąż się pyta czy to aby na pewno normalne jest...

I oczywiście moje dziecko musi wszystko na opak robić. Z brzucha na plecy się przewraca ale z pleców na brzuch nie :-(

Nie wiem co to było dwa tyg temu ale skok mamy chyba teraz :( zwariować idzie.

Kroczku, Mandziolina - cóż powiedzieć - baaardzo zazdroszczę spokoju dzieciaczków. Ja juz nawet nie chce aniołka tylko żeby albo dzień albo noc były lepsze. 5-6 pobudek z czego dwie dłuższe nawet 2 godz. Edysiek załamałas mnie tymi 5 godz bo wyszło mi ze tyle nie spałam od 5 msc i tygodnia...

Aaa Sandra cześć:) dołączyłam do forum kilka msc temu. Jak czytałam Twój post to pomyslam ze pewnie Ty mnie zrozumiesz ;-)

Ostatnia edycja:
Katjuszka dobrze że wyjazd udany,to mąż Cię docenił chyba skoro miał dość?a ty masz tak na co dzień od kilku miesięcy.

Edysiek właśnie czosnek ozdobny czy zjadliwy wsadzasz?bo ja na jesień to tylko cebule kwiatowe;-)

U nas też dzisiaj było pięknie :) prawie cały czas na spacerach !!

Katjuszka - super, że wyjazd sie udał. Mój też wszystko memla co ma w zasięgu ręki a najlepiej smakuje mu Pielucha albo rękaw :D

Edysiek, MILENKA, Loka - zazdroszczę Wam tych prac ogrodowych.

Magda Ciosek - powodzenia i czekamy na relacje :)

Oliwia - większość kwietniowych dzieciaków bedzie chodziła wystrojona w body z Biedry, Filip tez dostał dzisiaj od babci :)

Dzieki za porady proszkowo-praniowe, stwierdziłam, że jak skończę zapasy to przechodzę na zwykły proszek.

Ostatnia edycja:
Wróciliśmy

Było super :))
Tylko mój mąż po przebywaniu z młodą tydzień non stop postanowił z niej jedynaczke zrobić...

Poczytałam Was ale odniosę się ogólnie.
Ja nadal piore w dziecinnym płynie ale dlatego że mam duży zapas.

Był temat co dzieci robią..mhm to u nas jest zabawa z mamusia, zabawa z mamusia i tylko to:( zabawkami książeczkami a najlepiej zwiedzanie na rękach :( teraz jest etap rąk i dotykania wszystkiego w zasięgu połączone z próbami zjedzenia.
Słuchajcie czy Wasze dzieci też tak wszystko liza i mamlaja? Oszaleć można. Wzięłam ja do odbicia po kolacji a na łóżeczku ma taką karuzele która świeci od góry i tak się do niej wyrwała ze ledwo ja utrzymalam u od razu całą buzia się przyssala. Mąż się pyta czy to aby na pewno normalne jest...

I oczywiście moje dziecko musi wszystko na opak robić. Z brzucha na plecy się przewraca ale z pleców na brzuch nie :-(

Nie wiem co to było dwa tyg temu ale skok mamy chyba teraz :( zwariować idzie.

Kroczku, Mandziolina - cóż powiedzieć - baaardzo zazdroszczę spokoju dzieciaczków. Ja juz nawet nie chce aniołka tylko żeby albo dzień albo noc były lepsze. 5-6 pobudek z czego dwie dłuższe nawet 2 godz. Edysiek załamałas mnie tymi 5 godz bo wyszło mi ze tyle nie spałam od 5 msc i tygodnia...

Aaa Sandra cześć:) dołączyłam do forum kilka msc temu. Jak czytałam Twój post to pomyslam ze pewnie Ty mnie zrozumiesz ;-)
Aaa Cześć nawet nie zauważyłam że ktoś doszedł . Haha cała ja . Witam serdecznie
Ja piorę czasami w jej proszku a jak coś bardziej przybrudzone to w normalnym na razie nic jej nie było odplamiacz uzywam Persil bo w życiu po obiadkach bym nie do prała .A płunu dodaje do płukania bo ładnie pachną i nie są takie rzeczy wymiętolone
Magda :udanych Chrzcin życzę :)

Witam :-)
Uwaga!!! Moja córcia dzisiaj w nocy jadła 1 raz :szok: Około 1 kręciła się to dałam jej smoczka i poszła dalej spać, obudziła się o 3 wypiła flaszkę mleka i spała do 6, co prawda już było po spaniu, ale noc uważam za udaną :tak:

EDYSIEK na jedno jest białe w różowe kropeczki z bambi a drugie rózowe w białe paseczki;-)
Ja już 2razy sadziłam herbacianą różę i padły,mam dużo żółtych,różowych i jedną czerwoną.A tniesz na jesień czy wiosnę?

podcinam wczesną wiosną

oo.. a jak czosnek wsadzasz? juz zasadzony? bo ja tez chcialabym posadzic ale nie barzo wiem jak - jestem pocztkujacym ogrodnikiem

u nas kiepsko. Nie bede smecic, Milego weekendu.

jeszcze nie wsadziłam, Kinga pozwoliła mi tylko mieczyki wykopać ;-)
Ja wsadzam koło połowy października. Wsadza się pojedyncze cebulki, na głębokość około 10 cm zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Natomiast między rządkami odstęp wynosi koło 20 cm.
Ważne jest, żeby to był polski czosnek a nie chiński (sprzedawany w marketach). Najlepiej kupić gdzieś na ryneczku. Potem już co roku sadzi się swój własny. I zasada jest taka, że im większy czosnek posadzimy tym ładniejszy urośnie.

Jakby co służę radą, choć ja to taki ogrodnik amator. Też szukam informacji u doświadczonych np. tutaj Ogrodniczo Działkowe Forum
No i moi rodzice od lat uprawiają działkę, więc zawsze mam kogo zapytać.

Katjuszka super, że wyjazd udany :-)

Na wątku o rozszerzenie diety zapytałam o karmienie mm.

EDYSIEK to całą główkę czosnku sadzisz?i ile wyrasta z takiej główki?
Ja też znam to forum,nawet konto tam mam,tylko że ja uprawiam tylko ozdobne nie mam działki na uprawę warzyw i drzewa owocowe:-(,zresztą wszędzie korzenie 100letnich drzew i jak sadzę to muszę między nimi dołki wykopywać i przecinać korzeniory,najgorsza robota.
Ja dzis znowu sama z dziećmi a mała na rękach śpi

Sadzę pojedyncze ząbki (dzielę główkę). I potem z jednego ząbka mam całą główkę.
Ja też mam tam konto, ale chyba ze 2 razy coś napisałam, jakoś nie dla mnie to forum, wolę BB :-)

Chyba mamy skok. Mlody wstal o 7 i do tej pory nie chce spac. To znaczy po wielkich bojach usnal niedawno ale spal uwaga... 10 minut. No trudno ubieram chlopakow i idziemy na spacer. Chociaz dzisiaj sie pogoda popsula. Ale poki nie pada to idziemy.

reklama
Witam :-)
Uwaga!!! Moja córcia dzisiaj w nocy jadła 1 raz :szok: Około 1 kręciła się to dałam jej smoczka i poszła dalej spać, obudziła się o 3 wypiła flaszkę mleka i spała do 6, co prawda już było po spaniu, ale noc uważam za udaną :tak:

podcinam wczesną wiosną

jeszcze nie wsadziłam, Kinga pozwoliła mi tylko mieczyki wykopać ;-)
Ja wsadzam koło połowy października. Wsadza się pojedyncze cebulki, na głębokość około 10 cm zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Natomiast między rządkami odstęp wynosi koło 20 cm.
Ważne jest, żeby to był polski czosnek a nie chiński (sprzedawany w marketach). Najlepiej kupić gdzieś na ryneczku. Potem już co roku sadzi się swój własny. I zasada jest taka, że im większy czosnek posadzimy tym ładniejszy urośnie.

Jakby co służę radą, choć ja to taki ogrodnik amator. Też szukam informacji u doświadczonych np. tutaj Ogrodniczo Działkowe Forum
No i moi rodzice od lat uprawiają działkę, więc zawsze mam kogo zapytać.

Katjuszka super, że wyjazd udany :-)

Na wątku o rozszerzenie diety zapytałam o karmienie mm.

wow dzieki, to posadze sobie i zobaczymy :) ja mam dzialke od niedawna i sadze drobne rzeczy ktore moge w domu wykozystac. Nie mam tam gdzie zbytni sadzic ale zamierzam sobie zrobic taki mini ogrodek za domiem, czosnek, mieta, ziola, marcheweczka, cukinia itp.
To ja tez wsadze i zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)

Marcia u nas teraz jedna drzemka w ciagu dnia ale zazwyczaj ok 30-40 min. Wlasnie spi :)

Do góry