reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dzięki Dziewczyny za rady odnośnie ubioru :-). Później wrzucę to co znalazłam bo mam w ulubionych na kompie a pisze z kom.
Jak Was teraz czytam to jakbyście o mojej nocy pisały.. trzy razy jeść i darcie po pół godz. O 6 wyspana.. o 7 uspilam na sile bo sama niewyspana i z bólem głowy.. śpi do teraz.. no zesz - kto to dziecko zrozumie?! Może jakaś zmiana pogody skoro więcej dzieciaczków powariowalo

reklama
U mnie starszak dzisiaj zastrajkowal i urzadzil pobudke przed 6, akurat jak karmilam Ignasia. Mlody pewnie poszedl by jeszcze spac ale jak mu brat szalal nad glowa to bylo koniec spania. Ignas odespal o 8 jakies poltorej godzinki wiec mu sie pewnie dzienne drzemki poprzestawiaja. A Tymek niewyspany wiec marudny.

Jade zaraz po szwagierke i jej dzieciaki. Znowu bedzie szal cial.

Nie wiem jak to możliwe ale napisałam post i wyswietlił się w jakimś wątku o wyścigu matek..... nie tu

Co do nocy to mój Też się obudził dziś wyjątkowo wcześnie bo o 1:50 ale myślałam, że to przez szczepienie a to chyba kwestia pogody

A wy zamawiacie fotografa na chrzciny ??? My to sami zrobimy zdjęcia pamiątkowe;)

Agmaa ja liczę, że pozbieram fotki które rodzinka porobi ;-) mąż chrzestnej zazwyczaj dużo strzela, więc może się i tym razem uda..

Odnośnie tego ubranka które znalazłam to wstawię fotkę, ale nie wiem jeszcze jak ;-) więc mam nadzieję że się wyswietli...
komplet2.jpg
a tak na poprawę humoru z rana to dziecię po zrobieniu grubszej sprawy, leżąc bez pampersa postanowiło dorobić.. a więc: stół na którym przewijam u rodziców, dywan, moja koszula nocna i dzieć po pięty... a my z mamą wpadłyśmy w histeryczny śmiech, bo zabawne to było ;-) tylko sprzątania pół godziny

Załączniki

• komplet2.jpg
    komplet2.jpg
    11,2 KB · Wyświetleń: 58
MILENKA - na rehabilitacje zdecydowałam sie prywatną, bo na NFZ to min 6 mies czekania, jest tak dużo dzieci, i nawet prywatnie na 1 wizyte czekałam ponad miesiąc. Akurat ta babka bierze za 45 min 80 zł, chodziłam do niej 4 lata temu ze starszym i byłam zadowolona, nie płakał, podobało mu sie.

ja jak chrzciłam starszego to miałam takie lniane dla niego spodnie błękitne ( miał wtedy 4 mies), białą koszulę, niebieską muszkę i do tego cienki niebieski sweterek, ale nie był potrzebny bo był upał pomimo ze było to w połowie września. Jakoś nie chciałam kupować garniturka bo wiedziałam ze juz nigdzie go nie założy.
A teraz tego tez chciałam chrzcic tak ok 1 roczku, ale jakoś rodzina nalega aby szybciej.

A dzisiaj ide prywatnie do neanotologa, bo od tej pediatry z przychodni mało moge sie dowiedziec. A chciałabym zrobic młodemu badania, np czy ma odpowiednia dawke wit D ( bo cały czas ma duze ciemiaczko i główkę ma spłąszczoną), morfologie i myślałam o gospodarce fosforanowo- wapniowej.

A u nas szczepienie, tak jak i poprzednio, przeszło bezobjawowo.

Też się zastanawiam solidnie w co Julka do chrztu ubrać, bo typowe ubranka do chrztu są moim zdaniem brzydkie, a po drugie bardzo drogie, bo jest to koszt rzędu 150 zł. Myślę, że kupię mu koszulę i może założę spodnie, które mu kupiliśmy z zarze jak jeszcze byłam w ciąży. Tyle tylko, że są w rozmiarze 68, z mój kurdupel nosi co najwyżej 62.
2014-01-03 11.15.44.jpg

Zdjęcia będziemy robić sami, bo jednak szkoda mi kasy na fotografa.

Truskawkowa zgadzam się z tym co napisałaś, że Julek jest szczupły po mamusi, a raczej przez mamusię. Bo jak się tak zatanowiłam to biedny nie ma na czym tyć, bo mama przez konieczność trzymania diety bez laktozy, je tylko kanapki z dżemem i cienkie zupki bez śmietany. Nawet z tego powodu chwyciły mnie wyrzuty sumienia i od dzisiaj postanowiłam jeść bardziej treściwie. Tylko kurde co?

Kajtuszka też miałam podobną sytuację. Ale jednak mnie nie rozbawiła :-)

Załączniki

• 2014-01-03 11.15.44.jpg
    2014-01-03 11.15.44.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 38
Ja jutro szczepienie i już się boję!!
katjuszkaa mniej więcej taki strój miał mój chrześniak na sobie... cały śnieżno-biały i jak dla mnie było wystarczająco elegancko a później dało się jeszcze założyć parę razy. Na przebranie miał błękitny komplecik jak by była potrzeba po mszy...
oliwia terminy we wrocławiu przerażające, ja na NFZ miałam miesiąc i chodzę teraz min. 1 raz w tygodniu jak będą jakieś wolne terminy dodatkowe to Pani będzie dzwoniła. Zajęcia mamy przez godzinę tak ponad pół godzinki intensywniejszych ćwiczeń a później mały ma już dość i jest noszony w pozycjach rozciągających i ćwiczy na kolanach albo na rączkach a ja się uczę co jest dla niego dobre.
nie wiem co jeszcze bo czytałam z przerwami od wczoraj a jestem nieprzytomna bo tak jak i u was ostatnie dwie noce z bonusowymi pobudkami były. Mąż też spać nie może i chodzi z oczami na zapałki

reklama
Witajcie

Katjuszka - fajny ten strój :) mnie się podoba, taki w moim stylu :) skromny a zarazem elegancki.

Agunia - spodnie Julka pierwsza klasa :)

Aulyia - trzymam kciuki za szczepienie :)

Agmaa - jak Twój Maluszek się czuje ?

Oliwia - jak po wizycie ?

Fotografa nie zamawiamy bo mój brat ma dobry aparat i bawi się fotografią.

Filip dzisiaj strajkuje....śpi prawie cały czas, jak się obudzi to ryczy o butlę i znowu śpi :)

Byłam dziś u "fryzura" jak to mówi mój chrześniak :) dużo włosów nie obciełam ale czuję sie jakoś inaczej :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry