reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Agunia spodnie są świetne!! Też za takimi się rozejrzę bo miałam zamiar małego ubrać w koszulobody i właśnie jakieś spodnie eleganckie do tego mucha i ewentualnie kaszkiecik na główkę:-)

Mika niestety Mały ma cały czas stan podgorączkowy ... a wychodząc od fryca ja też zawsze czuję się lepiej nawet jak wizyta ograniczyła się tylko po podcięcia włosów :)
Katjuszka co do tych body to wcale źle się nie prezentują. Właściwie to fajnie tak skromnie i delikatnie :-)

reklama
Nakrecilyscie mnie żeby jednak sukieneczka ;) ale cieszę się że to co znalazłam tez ma zwolenników.. jutro jadę do stacjonarnego sklepu zobaczyć co mają. Jak nic nie wyhacze to kupię ww zestaw. Ja jestem osobą która nie lubi się za długo roztkliwiac nad wyborami ;) zaproszen szukałam może 15 min a przyszły śliczne. Suknie ślubną jak kupowałam to odwiedziłam może trzy sklepy i wróciłam po pierwszą bo mi się chodzić nie chciało ;)
Agunia spodnie pierwsza klasa. Do tego jak Agmaa kaszkiecik i będzie genialnie.

Asia miała taką sukienkę SUKIENECZKA BODY BIALA KSIEZNA 2 koron /atlas 62 (4409771239) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - ostatecznie wydaje mi się trochę zbyt "wypaśna", ale nie aż tak jak niektóre sukienki, które potrafią kosztować od 80 zł wzwyż... Do tego dokupiłam opaskę z kokardą, fajnie to do siebie pasowało.
Potem jeszcze wiziałam promocję w Smyku i tam jest taka seria Baptism i ładne eleganckie ale bardziej proste sukienki, gdybym wczesniej na nia trafila, to bym pewnie cos stamtad kupila. Potem zostały już same duże rozmiary.

Dziewczyny padam......starszak ma jelitowke i 39 stopni....a w niedziele mamy chrzest.....trzymajcie kciuki aby Artur. nie zalapal......

sorki ale nie mam sil nna czytanie....

Milenka sukienka mojej córki miała falbanki owszem, ale nie były ona wielkie i nie zasłaniały jej twarzy, jak np. u drugiej chrzczonej dziewczynki. tamta to wyglądała jak caryca, wymęczyła się w taki upał. W cenę wchodziła kiecka, baletki, bolerko i opaska. Całość sponsorowała matka chrzestna ;-) Ja wybrałam to, co mi się najbardziej podobało, bo stwierdziłam, że mam jedną córkę, więcej mieć nie będę, więc mogę zaszaleć ;-)
Syn na chrzcie miał fajny lekki lniany garniturek :)

Katjuszka fajne to wdzianko, takie lekkie :)

Truskawkowa zdrówka dla starszaka i trzymam kciuki, by młodszy się nie dał.

Moja miała taką sukienkę Kup online dziś w Next: Polska Sukienka do chrztu (0-18 m-cy)

Milenka sukienka mojej córki miała falbanki owszem, ale nie były ona wielkie i nie zasłaniały jej twarzy, jak np. u drugiej chrzczonej dziewczynki. tamta to wyglądała jak caryca, wymęczyła się w taki upał. W cenę wchodziła kiecka, baletki, bolerko i opaska. Całość sponsorowała matka chrzestna ;-) Ja wybrałam to, co mi się najbardziej podobało, bo stwierdziłam, że mam jedną córkę, więcej mieć nie będę, więc mogę zaszaleć ;-)
Syn na chrzcie miał fajny lekki lniany garniturek :)

Katjuszka fajne to wdzianko, takie lekkie :)

Truskawkowa zdrówka dla starszaka i trzymam kciuki, by młodszy się nie dał.

Moja miała taką sukienkę Kup online dziś w Next: Polska Sukienka do chrztu (0-18 m-cy)

Faaaajna ta kiecuszka. W takich momentach nieco mnie strzyka tu i ówdzie z zazdrości że nie mam córki. Mówię Wam, ubrać fajnie chłopaka a nie w jakieś pastelowe badziewia jest trudno. A w dodatku, w sklepach dziecięcych 75% towaru stanowi asortyment dziewczęcy.
Na szczęście Olek nie lubi się ubierać, więc problem strojenia rozwiązał się sam: wkładam to, co najłatwiej. Zimą będzie wesoło. Będziemy wychodzić z domu raz w miesiącu ;)

DJMKA no piekna ta sukienka,co do tego ze córcię mam tylko jedna,to marzy mi się druga;-),ale mój chłop powiedział że nie z nim;-).

MOJEBOJE też oglądałam tą sukienkę,zapisałam stronę bo w przyszłym roku mamy komunię i wesele i taką będę chciała kupić,z różem lub błękitem.

truskawkowa współczuję oby do niedzieli przeszło

Viltutti wiem, o czym mówisz, odnośnie ubierania syna. Nawet teraz jak kupuję ubrania dla niego, to wszystko jest pod jedną formę. A jak mam coś Młodej kupić, to zastanawiam się, co wybrać, bo tyle tego jest. Najgorsze dla mnie w ubieraniu córki jest to, że kolor różowy jest WSZĘDZIE. Choć staram się go omijać, to nie zawsze się da, niestety.

Milenka mi było obojętne, co będzie, choć przez moment nawet wolałam drugiego syna, ze względów ekonomicznych, ale córka to jednak wachlarz możliwości, bo są sukienki, spódniczki, leginsy i cała reszta, a u chłopca, sama wiesz, jak sytuacja wygląda.

Ostatnia edycja:
Truskawkowa zdrówka życzę starszakowi i niech młodszy się trzyma żeby nic nie złapać.

Odnośnie ubranek zazdroszczę dziewczynom córeczek bo wybór ubranek jest naprawdę wielki a sama mam dwóch ananasków więc z ubieraniem jest ciężko nie można puścić wodzy fantazji...

My chrzcimy Hubcia w niedzielę i mamy takie ubranko:
11.jpg
Wydaje mi się że jest eleganckie i będzie mu wygodnie, starszego chrzciliśmy w garniturku i ani jemu ani mi (trzymanie go w tym) to była jakaś porażka. Dlatego teraz postawiłam na luz a co tam, przynajmniej inaczej jak wszyscy ;-).

A w razie czego na przebranie mam takie lniane:
trochę przyduże ale jak młody się zgrzeje albo mu się uleje co dzisiaj zrobił 3 razy i to tak konkretnie :-D:baffled: to będzie w co go przebrać.
22.jpg

Załączniki

• 11.jpg
    11.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 66
  • 22.jpg
    22.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Ooooo widzę,że temat ubranek do chrztu na tapecie:-)

Ja tak samo jak Agunia mam zamiar wyłamać się z kanonu garniturków i zakupię dziecku wdzianko bardziej zwyczajne i wygodniejsze:tak: Nie wiem jeszcze jakie ale marynarski strój mnie korci bo Kubusiowi ładnie w niebieskim:tak:

Do góry