reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Katjuszka - mam tak samo, nie lubię chodzić i szukać. Jak mi się coś spodoba to kupuję. A moja suknia ślubna była trzecią jaką przymierzyłam :)

AGMAA - jutro będzie lepiej zobaczysz :)

Truskawkowa - Biedactwo :( współczuje Wam i oby nie dopadło reszty rodzinki.

Djmka - cudna ta sukieneczka jest :) caryca - dobre porównanie, pewnie nie miała zbyt długich włosków bo pewnie by jeszcze "fryzura" zaliczyła przed chrzcinami.

VILTUTTI - wszystko przed Tobą, Olkowi siostra pasuje jak ulał :D

Ancona - super te Hubcia ubranka :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
ANCONA fajne ubranka oba.

DJMKA no właśnie ten róż już mnie prześladuje,co ładnego upatrzę to tylko w tym kolorze,już jestem przesycona,jak to DAGMAR ujęła dawno temu RZYGAM RÓŻEM:-D.Zrobiłam przegląd ciuchów i prawie wszystko różowe,na przyszły rok starałam się kupować fiolet,popiel,zielony a łaziłam dzis za białym sweterkiem zapinanym i nie znalazłam nigdzie:wściekła/y:

AUILYA to musisz plecak podpisać;-),muj synuś wybrał sobie na allegro bo tam jest duży wybór a musiał być hot wheels no i spełniać moje kryteria,w sklepie takiego nie znalazłam.Bidon kupił sobie nad morzem ze swoim imieniem,bardzo mu się podobał.

LOKA my mamy szczepienie 14 ale nie wiem czy nie przesunę bo ma być wtedy u mnie koleżanka z Londynu a nie widziałyśmy się 5lat:szok:,właśnie moja druhna,już nie mogę się doczekać:tak:.Na ile teraz dowód dziecku wyrabia się?

AGUNIA wcale nie jakoś bardzo mało,a pamiętasz ile było strachu bo przed porodem podejrzewali jakąś chorobę jak nie przybierał?także jest super,a poza tym Julek jest na piersi to mniej przybiera.

OLIWIA to macie prywatnie rehabilitację?ile taka przyjemność?my mamy teraz 2tygodnie przerwy,bo na urlopie rehabilitantka a zastępstwa nie ma:crazy:i boję się czy nie cofniemy się do tyłu bo w domu mi nie da ćwiczyć,ona ma 30minut i wyje cały ten czas:wściekła/y:.My już 14razy byliśmy i jeszcze nie koniec.

VILTUTTI jak po wizycie?

wydaje mi sie ze na 5 lta jest dowód, potwierdze jak juz odbierzemy :) najlepsze bo tam bedzie wpisany wzrost i kolor oczu - chlopak urosnie a koloru oczu jeszcze konkretnie nie widac, wiec co jak sie zmieni? :)

Z dziewczynkami jest latwiej moim zdaniem jesli chodzi o chrzest bo rodzajow sukienek jest cala masa i nie trzeba takich strojnych kupowac. Z chlopcami gorzej bo poza garniturkami to nic innego sie nie kupi. Sama kupilam.mlodemu taki.garniturek ale nie jestem do tego stroju przekonana bo wolalabym cos bardziej na luzie.

U nas dzisiaj pierwsza od prawie 2 miesiecy pobudka na jedzenie tak wczesnie! Zwykle budzi sie ok 5 a teraz o 1.30. Ciekawe czemu.

u nas przy skoku Młody tak zmienia pory snu ze ledwo nadganiam, i teraz tez czesto sie budzi :) Moze cos sie Wam szykuje :)

Dzziewczyny mój też od dwóch dni budzi się w nocy około 2-3i już wyspany:/ Dostaje butle i spi dalej ale nie wiem co jest grane bo juz ladnie spal do 5-6 :(

moze skok rozwojowy? :)

Witam :-)
I nie pospałam za długo, bo Kinga obudziła się o 6:30, poleżałyśmy jeszcze do 7. Ostatnio już budziła się tylko ;-) 2 razy w nocy, a dzisiaj coś jej się poprzestawiało.

Katjuszka wszystko zależy jakie to śpioszki czy pajacyk, rzuć fotki to podpowiemy. Jak nie chcesz falbaniastej sukienki to zawsze co innego możesz znaleźć.
Ja miałam komplecik - krótka, prosta sukieneczka i do tego spodenki Zobacz załącznik 637463

Śliczna Królewna :)

Agmaa ja liczę, że pozbieram fotki które rodzinka porobi ;-) mąż chrzestnej zazwyczaj dużo strzela, więc może się i tym razem uda..

Odnośnie tego ubranka które znalazłam to wstawię fotkę, ale nie wiem jeszcze jak ;-) więc mam nadzieję że się wyswietli...
Zobacz załącznik 637485
a tak na poprawę humoru z rana to dziecię po zrobieniu grubszej sprawy, leżąc bez pampersa postanowiło dorobić.. a więc: stół na którym przewijam u rodziców, dywan, moja koszula nocna i dzieć po pięty... a my z mamą wpadłyśmy w histeryczny śmiech, bo zabawne to było ;-) tylko sprzątania pół godziny

mi sie ubranko podoba :) tez chcialam w bieli lub w beilei z niebieskim lub z szarym jasnym. Ale ja dla chlopca :)

A mój Mały zaczął gorączkować... coś czułam, że to szczepienie nie przejdzie tak gładko :( Biedaczek Maleńki..

oj to zycze zeby szybko goraczka ustapila, trzymajcie sie dzielnie.

Dziewczyny padam......starszak ma jelitowke i 39 stopni....a w niedziele mamy chrzest.....trzymajcie kciuki aby Artur. nie zalapal......

sorki ale nie mam sil nna czytanie....

Duzo zdrowka dla Was!

Truskawkowa zdrówka życzę starszakowi i niech młodszy się trzyma żeby nic nie złapać.

Odnośnie ubranek zazdroszczę dziewczynom córeczek bo wybór ubranek jest naprawdę wielki a sama mam dwóch ananasków więc z ubieraniem jest ciężko nie można puścić wodzy fantazji...

My chrzcimy Hubcia w niedzielę i mamy takie ubranko:
Zobacz załącznik 637556
Wydaje mi się że jest eleganckie i będzie mu wygodnie, starszego chrzciliśmy w garniturku i ani jemu ani mi (trzymanie go w tym) to była jakaś porażka. Dlatego teraz postawiłam na luz a co tam, przynajmniej inaczej jak wszyscy ;-).

A w razie czego na przebranie mam takie lniane:
trochę przyduże ale jak młody się zgrzeje albo mu się uleje co dzisiaj zrobił 3 razy i to tak konkretnie :-D:baffled: to będzie w co go przebrać.
Zobacz załącznik 637557

świetne te ubranka, a gdzie je kupilas jesli moge zapytac?

Ja wlasnie jestem na etapie kupowania ubranka ale nie bardzo wiem jaki rozmiar. Mlody nosi teraz 74, chrzest ma 30 sierpnia, ale nie powiem zebym byla pewna ze w 80 nie wskoczy. Chyba kupie na 80, a ewentualnie beda ciut za duze. U nas to czasem jest kwestia 1-2 dni i juz sie zmienia riozmiar, a wczesniej byl jeszcze akurat :)

Ancona fajne te wdzianka :) ni też się typowe garnitury nie podobają, mój miał taki mięciutki lniany w kremowym kolorze.

Mika jak chrziciliśmy Młodą był upał, a ta mała miała taką wielką sztuczną sukienkę,, która miała jakąś dziwną pelerynkę i czapkę taką wielgachną też sztuczną błyszczącą. Mi pot leciał, a co t biedne dziecko miało czuć? w kółko im płakała.

Milenka dokładnie tak, rzygam różem :tak: chociaż w tesco kupiłam Młodej kieckę w takim neonowym różu świadomie ;)

MILENKA ja teraz dowód dla Filipa wyrabiałam - ważny jest przez 5 lat :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

L-oka oba kupiłam na Limango :) sporo tam kupuję bo można znaleźć fajne rzeczy w przystępnych cenach i nie ma tego w sklepach a w razie czego ze zwrotem nie ma problemu.

Ja też chłopakom teraz dowody wyrabiałam, Kuba wyszedł tak dorośle ale zdjęcie Huberta wszystkich rozbraja :-) i jeszcze ten wzrost 68cm na pewno za 5lat będzie do siebie podobny hehe

Ostatnia edycja:
LOKA pewnie kup większe,pózniej dzieciaczki trochę przyhamują ze wzrostem i na święta będzie miał w sam raz.Dlatego ja za rok wyrobię dowód ,bedzie już bardziej ukształtowana;-)

DJMKA ja dziś w tesco byłam,ale różu już do rąk nie brałam,kiecki na przyszłe lato kupiłam,niebieską i zieloną.

Ostatnia edycja:
L-oka oba kupiłam na Limango :) sporo tam kupuję bo można znaleźć fajne rzeczy w przystępnych cenach i nie ma tego w sklepach a w razie czego ze zwrotem nie ma problemu.

Ja też chłopakom teraz dowody wyrabiałam, Kuba wyszedł tak dorośle ale zdjęcie Huberta wszystkich rozbraja :-) i jeszcze ten wzrost 68cm na pewno za 5lat będzie do siebie podobny hehe

Dziekuje, zaraz pokukam co tam maja :)

LOKA pewnie kup większe,pózniej dzieciaczki trochę przyhamują ze wzrostem i na święta będzie miał w sam raz.Dlatego ja za rok wyrobię dowód ,bedzie już bardziej ukształtowana;-)

DJMKA ja dziś w tesco byłam,ale różu już do rąk nie brałam,kiecki na przyszłe lato kupiłam,niebieską i zieloną.

no ja dowod wyrabiam bo chcemy zagranice go zabrac i usimy miec jakis dokument :) tak to jeszcze tez bym sie wstrzymala

Djmka Boska ta sukienusia !! Zakochałam się w niej

A co do mojego Smyka to gorączka spadła mu koło 20 do 37 więc go zabrałam na spacer po chleb jakiś i odebrałam książeczkę z empiku Paluszkowe zabawy i nie mogłam się powstrzymać i bawiliśmy się zaraz po przyjściu do domu :D

Mąż wrócił z wyprawy po samochód z południa Polski to uciekamy spajku ;)

Aaaa już nie pamiętam która z Was pokazywala spodnie chłopięce z zary do chrztu ale szukałam dla Mojego i niestety nie ma nigdzie używanych ale może uda mi się jeszcze gdzieś je dostać :D

reklama
Anakona - podoba mi się Twój pomysł na ubranko do chrztu. My Misia chrzcimy 30.08 i zupelnie nie mam pomysłu co mu założyć. Jak chrzciliśmy córkę (w zimie) to chcieliśmy ją ubrać w taki zwykły biały kombinezon z jakimś zwierzątkiem, który normalnie nosiła. No ale teściowa się nie zgodziła i musiałam kupić specjalny płaszczyk, ozdobne buciki, czapeczkę - 200zł na ubranie które służyło łącznie może 1.5godz...

Loka - Ładnie Ci dziecko rośnie. 74-80 to rozmiary ubrań mojej Oliwii. Ostatnio kupilam jej sukienkę na 86 i zastawiam się czy dorosnie do niej do swoich drugich urodzin. Tyle, że ja mam 155 i Młoda idzie w moje ślady, ale mimo wszystko ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry