reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dziewczyny,ja tylko na chwilę. Bolą mnie kości miednicy i spojenie łonowe tak bardzo,że wzięłam paracetamol- a przeciwbólowe łykam może kilka razy do roku. W ciąży nie brałam ani razu. Ale nie pomógł ani trochę... Idzie oszaleć. Także leżę i czekam,aż przejdzie.

reklama
Madzia z Jouluatto chyba w porządku chociaż dziś jeszcze nic do mnie nie napisała:/ Jak nie odezwie się do wieczora to napiszę do niej smska.

Ja się w kolejkę nie wpycham:) Czekam grzecznie do 11 kwietnia no i na Truskawkową bo mi głowę urwie jak się rozpakuję wcześniej:-D Natomiast uważam, że jest sporo z Was które mogłyby już się szykować:tak:

No jestem ciekawa czy jutro któraś urodzi:-D

No to się w*****am. Na koniec maja zamówiłam rowery i przyczepkę dla dzieci, których nie dostałam i 850 zł w plecy. Jakiś czas temu przyszło info, że mają gościa. Dziś dostałam zawiadomienie z prokuratury, 27 stron, 95 osób pokrzywdzonych i co-najlepsze jest podsumowanie:angry: pan wyraża skruchę, mimo że robił to celowo. Chodził do koleżanki, która zakładała konta w bankach i ponoć była nieświadoma że on oszukuje. Prokuratura wnioskuje o 3 lata w zawieszeniu na 6 bo on taki skruszony i ponoć nawet kasę chce oddawać. Już to widzę jak coś odzyskamy. Nic tylko w tym chorym kraju kombinować i z oszukiwania innych zrobić sobie źródło dochodu. Gościa i jego żonkę już jakiś czas temu na facebooku znalazłam, poszukam panci od kont i coś im napiszę bo mnie trafi:wściekła/y:

Hehe Jotemka uwielbiam Cię normalnie:-D!!! Pisze mi ta, która sama średnio co drugi dzień ryczy i uważa, że wygląda jak wieloryb :-D a mnie zrozumieć nie potrafi :-D!!!
Co do rozpakowywania to nie wiem, ogólnie większości dałam ten tydzień... Ale myślę że jak coś to teraz Magda Ciosek się nam rozpakuje, a potem kto wie MOŻE WŁAŚNIE TY :-pewentualnie Jouluatto (możecie się zamienić kolejnością jak wolisz ) Ej właśnie a gdzie ona jest bo coś nie odzywa się :oo:??? Hmmm może coś się u niej zaczęło :-)? No nic, najwyżej Magda będzie druga;-)... No i kto jeszcze został? Ja i Loka to raczej ciężko przewidzieć bo widzę, że Mikołaj robi się tak samo "ŁASKAWY" jak mój.... Ehhh...

hehe.. no ja mysle ze magda i Jouluatto beda kolejne. Pozniej pewnie Ty i madziolina, a ja i Jotemka to chyba na koniec zostaniemy. Chociaz jakby Maluch Jotemki zrobil psikusa i sie szybko pokazał na swiecie to czkejacie jeszcze na mnie!
Ostatnio myslalam sobie o tym moim snie - ze 28 sie urodzil, myslalam ze marca, gorzej jak to byl kwiecien :wściekła/y: no ale zobaczymy.

Ja troche ogarnelam mieszkanie ale nie za duzo, przeciez jutro tez jest dzien :-D i padam normalnie. Jeszcze obiecalam zupke mezowi to musze zrobic , zaraz wstawie, chyba pomidorówke mu zafunduje bo szybko mi idzie :) i wracam do lozka spac. Jakos mimo peknej pogody to dzisiaj energia mnie nie rozpiera. Hmm.. moze dlatego ze jestem w 9 m-cu ciazy :-D a Maluch w brzuchu szaleje, oj szaleje.

Marcia fajnie że w swoje ręce wzięłaś przemeblowanko :)
Madziolina leżaki już masz dla mnie jeszcze stolik na kawę...
Jotemka
zdrówka jeszcze raz, już by się przydało wyzdrowieć. Szybkich przesyłek i pozytywnych wyników badań :)
Nasz szkrab dostał na 2gie ur. rowerek 4 kołowy, sprawdzał się świetnie na boiskach szkolnych (najlepszy tartan) w terenie troszkę ciężej. no i obowiązkowo kask. my kupiliśmy używany w sklepie rowerowym. Dobrali do wzrostu a my mieliśmy pewność, że nie jest kradziony...
Magda_ciosek no ja tak miałam jak mi wody odeszły banan skurcze na KTG których nie czułam i pełne rozwarcie także i ja i w szpitalu byli zdziwieni życzę wszystkim :)

u mnie trochę nijak - plus że pół dnia przespałam to nie miałam czasu myśleć, że mi się nudzi a mąż nic nie pozwala zrobić. Jutro kwiecień więc moja granica będzie osiągnięta, do piątku muszę się lenić żeby nie oberwać od męża za wcześniejsze urodzenie maluszka :)

Ja zaliczyłam kolejny spacer z Tymkiem, tym razem dłuższy i nawet po schodach mnie przegonił ;-) hehe chyba muszę jeszcze męża wykorzystać żeby urodzić :-D jak to nie pomoże to czekam do świąt, bo widocznie moje dzieci takie punktualne. Chociaż na prawdę wolałabym nie.

Co do rowerków to my też planujemy zakup biegowego na drugie urodziny Tymka. Chociaż nie wiem czy on będzie jakoś bardzo chętny, bo nawet jeździk go nie interesuje za bardzo. Inne dzieci w jego wieku szaleją odpychając się nóżkami a on nawet się nim nie interesuje. Mimo że wie jak się go używa. No ale zobaczymy, może mu się jednak rowerek spodoba.

Ha no i od mamy mi się nie oberwało za przestawianie :-) pewnie dlatego że już bliżej terminu i wie że już w sumie wszystko jedno. Ciekawe jak mąż zareaguje.

Hej dziewczyny, bardzoooo długo mnie nie było więc z góry przepraszam ale musiałam non stop leżeć ponieważ rozeszły mi się kości spojenia łonowego i tak do dziś łykam na to tabletki przepisane od gina, ponad tydzień monitorują mnie bo mam skurcze ale jeszcze chodzę, rozwarcie na 2cm, czop śluzowy zszedł więc nic tylko czekać na akcje porodową jak to stwierdził mój gin... mimo, że termin mam na 26kwiecień to obstawia, że za chwilę urodzę, a w szpitalu zwiększyli mi dawkę magnezu po czym dziś się dowiedziałam, że mam go nie brać tylko rodzić...

Od razu przepraszam za moje pytanie ale za dużo mam do nadrobienia co pisałyście, a mianowicie wracając do pytania, czy mamy już jakąś nowo upieczoną mamuśkę...? :)

Pozdrawiam was gorąco! ;)

Już po wizycie - szczegóły na odpowiednim wątku.

JOTEMKA ja też byłam w lekkim szoku jak podpięta do EKG musiałam pić i pić i pić. Po pół godzinie serce zaczęło wracać na normalny tryb. Dziwne to wszystko.

ARAKI - jakby nie problem z sercem to tutaj nie robią KTG dopóki nie trafisz ze skurczami a o badaniu szyjki to nawet mowy nie ma. Tak wiec też nie wiem czy coś się święci już.

OLIWIA55 - mój mąż też chciałby żebym urodziła 22 bo to dzień jego urodzin. Termin mam na 28 wiec kto wie :) chociaż nie ukrywam że chciałabym jak tylko skończę 38 tydzień.

reklama
Mój mąż ma urodziny 23 kwietnia. Ale to jest 4 dni po moim terminie, więc nawet nie wyrażał takiej chęci coby się drugi syn rodził tak samo jak on za co jestem mu ogromnie wdzięczna :-) bo tyle czasu to na pewno nie chcę czekać.

Do góry