reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Magda, no właśnie te głupie pytania wkurzają...
Chciałabym szybko mieć pełne rozwarcie ;-) W środę mam wizytę u gina to się dowiem co mi się tam w podwoziu zmieniło ;) Na ktg to dopiero po terminie pójdę, bo wcześniej nigdy nie chodziłam tzn nie chodziłam przed terminem porodu.
Popieram decyzję z biegówką - mój Bart 3 miesiace biegowy a potem od razu myk na dwóch kółkach. Nie miał 4 lat :-D

reklama
Hmmm Magda mówisz, że zero dolegliwości i nagle pełne rozwarcie... Brzmi nieźle, może tego zacznę się trzymać :cool2:... Bo już hormony dają mi chyba nieźle w czaszkę :wściekła/y:... Słońce świeci, wszystko ogarnięte, pies grzeczny, mąż cudny a ja co? SIEDZĘ I RYCZĘ AAAAAAA!!!!!!!!!!:wściekła/y: I nie dość, że i tak ostatnio czuję wielka gruba i brzydka... to jeszcze jak ryczę to nie dość że mam gruby ryj to jeszcze spuchnięty i czerwony od łez PIĘKNIE POPROSTU :dry: Rany może lepiej niech ten mój Kubuś już się ogarnie póki mam jeszcze ostatnie resztki mózgu, bo jeszcze trochę to jak przyjdzie na świat to będę siedzieć i ubolewać że moje dziecko ma nienormalną matkę:no:... Sama siebie nie poznaję, zwariować idzie jak nic!!!

magda!!!!!!!!!!! gdzie Ty gruba jesteś, no rzesz przyjadę do Ciebie i Ci w tyłek nałoję!!!!!!! Przepraszam a co zmieniło się od czwartku, ze Ty nagle gruba jesteś???? Nie masz co robić? Obstawiaj kiedy warszawianki się rozpakują. Już kombinuj!!! Bo mi dziś rano wyszło, ze muszę się pakować i pilnie badania robić, bo czasu to ja juz nie mam za bardzo....

Ja na szybko, zaraz córka ze szkoły wróci a obiecałam jej naleśniki. Nie chce mi się smażyć, ale sama bym zjadła :-p
Jak napisałam na wizytowym u mnie na razie oznak porodu brak. Córcia jednak ma już 3 kg a to już mnie zadowala, więc mogłaby już za kilka dni wychodzić.
W każdym razie stwierdziłam, że pora brać się za wiosenne porządki, a że ostatnio mało co się wysilałam to i trzeba szafki w kuchni dokładnie pomyć, zrobić porządek w szafach i chyba pora na mycie okien. Może to coś pomoże, a jak nie to będzie czysto :-)
Oczywiście męża też trzeba wykorzystać ;-) Przyjemne z pożytecznym :-D

A jeszcze na ogródku mam trochę do zrobienia. Choć teściowa już pytała czy ona nie może. Powiedziałam, że powoli sobie porobię. Przecież jej nie powiem, że chcę już powoli dziecko z brzucha wykurzyć :baffled:

Ostatnia edycja:
Ja na szybko, zaraz córka ze szkoły wróci a obiecałam jej naleśniki. Nie chce mi się smażyć, ale sama bym zjadła :-p
Jak napisałam na wizytowym u mnie na razie oznak porodu brak. Córcia jednak ma już 3 kg a to już mnie zadowala, więc mogłaby już za kilka dni wychodzić.
W każdym razie stwierdziłam, że pora brać się za wiosenne porządki, a że ostatnio mało co się wysilałam to i trzeba szafki w kuchni dokładnie pomyć, zrobić porządek w szafach i chyba pora na mycie okien. Może to coś pomoże, a jak nie to będzie czysto :-)
Oczywiście męża też trzeba wykorzystać ;-) Przyjemne z pożytecznym :-D

A jeszcze na ogródku mam trochę do zrobienia. Choć teściowa już pytała czy ona nie może. Powiedziałam, że powoli sobie porobię. Przecież jej nie powiem, że chcę już powoli dziecko z brzucha wykurzyć :baffled:
Edysiek, też mam taki plan, czekam tylko az wyniki wszystkie do porodu zrobię ;-) I przyjdą zamówione rzeczy na allegro i pochodnych.
A teraz zmykam po dzieciaki moje kochane :-) Pa laseczki, odezwę sie jutro jakoś popołudniu :-)

Hej,

ja juz po spacerku i zakupach. matko nigdy wczesniej sie tak nie zmachałam. Przejscie do i ze sklepu to ok 2,5 km + łazenie po sklepie to jakies razem 3-4 km zrobilam moze. Czuje sie jak po maratonie, normalnie sama siebie nie poznaje. No ale moze Maluch sie szykuje jakos i dlatego tak to odczuwam. A jeszcze wczoraj bylam na spacerze na Starym Rynku i przeszlismy z mezem chyba z 10 km i czulam sie lepiej niz dzisiaj. Cos mi tu nie gra :)

Biegówka to najlepszy wynalazek rowerowy wszechczasów. Moja Zochna zeszły rok prześmigała na biegówce, a teraz bez problemu przesiadła się na dwa kółka, śmiga prawie na równi z Olą.
Araki ja bym nie doczepiała bocznych kółek, szkoda zaprzepaścić to co sobie wyćwiczył na biegówce. W dobrym sklepie dobiorą wam odpowiedni rowerek.

Ja na najbliższe dni najchętniej zamknęłabym się w domu. Męczą mnie wszyscy znajomi, panie w sklepie, w przedszkolu, ile można w kółko na te same pytania odpowiadać, wszystkie wielce zdziwione, że jeszcze nie urodziłam..

Byłam dziś na KTG, zapis dobrze rokujący, nie wiem co to znaczy, ale bejbi podobno się szykuje (a co niby ma robić 5 dni przed terminem?).
Przede mną była laska też na KTG, świetne samopoczucie, zero dolegliwości, a tu zonk - pełne rozwarcie:szok:. Kobiety to jednak nieobliczalne są.

Takie pytania niestety wkurzaja. Ja na szczescie unikam wszystkich mogacych je zadawac. No ale rodzina wydzwania i wszyscy pytaja czy to juz i jak nie juz to kiedy? A skad ja mam wiedziec :)

a na KTG tez bym sie chciala dowiedziec ze chociaz polowa tego rozwarcia - dobre i to, a co tam nie bede zachłanna :)

Hmmm Magda mówisz, że zero dolegliwości i nagle pełne rozwarcie... Brzmi nieźle, może tego zacznę się trzymać :cool2:... Bo już hormony dają mi chyba nieźle w czaszkę :wściekła/y:... Słońce świeci, wszystko ogarnięte, pies grzeczny, mąż cudny a ja co? SIEDZĘ I RYCZĘ AAAAAAA!!!!!!!!!!:wściekła/y: I nie dość, że i tak ostatnio czuję wielka gruba i brzydka... to jeszcze jak ryczę to nie dość że mam gruby ryj to jeszcze spuchnięty i czerwony od łez PIĘKNIE POPROSTU :dry: Rany może lepiej niech ten mój Kubuś już się ogarnie póki mam jeszcze ostatnie resztki mózgu, bo jeszcze trochę to jak przyjdzie na świat to będę siedzieć i ubolewać że moje dziecko ma nienormalną matkę:no:... Sama siebie nie poznaję, zwariować idzie jak nic!!!

Wierz mi ze ja tez mam takie nastroje ze czasem sie ciesze ze maz w pracy bo zwariowałby ze mna :) dzisiaj rano wstalam i mialam zły nastroj, teraz juz jest super, cos czuje ze jeszcze z godzinka i tez bede ryczec. Trzymam kciuki za szybki powrót do formy :) no i niech Kubus sie w koncu rozpakowuje!

Hehe Jotemka uwielbiam Cię normalnie:-D!!! Pisze mi ta, która sama średnio co drugi dzień ryczy i uważa, że wygląda jak wieloryb :-D a mnie zrozumieć nie potrafi :-D!!!
Co do rozpakowywania to nie wiem, ogólnie większości dałam ten tydzień... Ale myślę że jak coś to teraz Magda Ciosek się nam rozpakuje, a potem kto wie MOŻE WŁAŚNIE TY :-pewentualnie Jouluatto (możecie się zamienić kolejnością jak wolisz ) Ej właśnie a gdzie ona jest bo coś nie odzywa się :oo:??? Hmmm może coś się u niej zaczęło :-)? No nic, najwyżej Magda będzie druga;-)... No i kto jeszcze został? Ja i Loka to raczej ciężko przewidzieć bo widzę, że Mikołaj robi się tak samo "ŁASKAWY" jak mój.... Ehhh...

oliwia55- Ty jeszcze pracujesz??? jejku i za dzieckim za rowerkiem z kijem chcialas latac??? Ty to jestes mozg!

Nie ja juz na bieganie nie nadaje sie:-) M za nim biegał, ja pracowałam

Hehe Jotemka uwielbiam Cię normalnie:-D!!! Pisze mi ta, która sama średnio co drugi dzień ryczy i uważa, że wygląda jak wieloryb :-D a mnie zrozumieć nie potrafi :-D!!!
Co do rozpakowywania to nie wiem, ogólnie większości dałam ten tydzień... Ale myślę że jak coś to teraz Magda Ciosek się nam rozpakuje, a potem kto wie MOŻE WŁAŚNIE TY :-pewentualnie Jouluatto (możecie się zamienić kolejnością jak wolisz ) Ej właśnie a gdzie ona jest bo coś nie odzywa się :oo:??? Hmmm może coś się u niej zaczęło :-)? No nic, najwyżej Magda będzie druga;-)... No i kto jeszcze został? Ja i Loka to raczej ciężko przewidzieć bo widzę, że Mikołaj robi się tak samo "ŁASKAWY" jak mój.... Ehhh...

jeszcze jaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry