reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Na zgagę ... lubię też, ale nie w takich ilościach ;-) ostatnio zgaga mnie w nocy budzi czasem po kilka razy i nie chce mi się wstawać do kuchni, więc wolę się wcześniej zabezpieczyć.

reklama
Truskawkowa lekarz nie widzi przeciwwskazań do sn, więc mogę podchodzić. W sumie miałam z nim to omówić dokładnie jutro.

Zuzanka u mnie poród z synem zakończył się cc, bo nie było postępu i Młody nie mógł się w kanał wstawić.
Nie wiem, jakie podejście będą mieli do mnie teraz w szpitalu. Chciałabym spróbować sn, a jak wyjdzie to wyjdzie. Nie chciałabym, żeby znowu mąż się rozczarował. Przy poprzednim porodzie był ze mną od początku, a skończyło się cc. Siła wyższa zdecyduje, co będzie.

Ostatnia edycja:
Truskawkowa lekarz nie widzi przeciwwskazań do sn, więc mogę podchodzić. W sumie miałam z nim to omówić dokładnie jutro.

Zuzanka u mnie poród z synem zakończył się cc, bo nie było postępu i Młody nie mógł się w kanał wstawić.
Nie wiem, jakie podejście będą mieli do mnie teraz w szpitalu. Chciałabym spróbować sn, a jak wyjdzie to wyjdzie. Nie chciałabym, żeby znowu mąż się rozczarował. Przy poprzednim porodzie był ze mną od początku, a skończyło się cc. Siła wyższa zdecyduje, co będzie.

Czyli miałaś cc dokładnie z tego samego powodu co ja. Ale u Ciebie minęło chyba więcej czasu od porodu, więc może faktycznie pozwolą Ci spróbować :-)

Witam wieczornie. Kiepsko sie jakos czuje. Dwa razy mnie dzisiaj przeczyscilo i mam jakas rewolucje w jelitach. Burczenie, przelewanie itp. Normalnie cala orkiestra odglosow odchodzacych z mojego brzucha. Masakra. No.i.do tego zgaga :-( i nieregularne skurcze... i mlody rozpychajacy sie tak ze mi zaraz bokiem wyjdzie. Ogolnie czyje sie do d... i ide spac. Do jutra dziewczynki.

A z tym mlekiem to nie jest tak, że pomaga chwilowo a potem zgaga wraca ze zdwojoną siłą? Bo z takimi informacjami się spotkałam i dlatego z mlekiem uważam, zamiast niego wolę migdały. Ale akurat mi się skończyły:(

marcia, też mam jakąś rewolucję od wczoraj i Asia wierci się niesamowicie. Jakieś objawy typowe dla zakończonego 36tc?

Ja nie mam biegunki ale, że tak powiem - toalete odwiedzam ok 3-5 razy dziennie i to nie na siusiu :) juz tak mam chyba z 3 dzien. Co do zgagi nie pomoge - nie lubie mleka, a zgage mialam chyba raz w ciazy i to nie jestem pewna czy to zgaga bo nigdy wczensiej nie mialam.
A Maluszek sie wierci i kopie i juz czuje ze miejsca coraz mniej ma w brzuchu. No ale juz sie ciesze bo koncze 37 tydzien :)

reklama
A z tym mlekiem to nie jest tak, że pomaga chwilowo a potem zgaga wraca ze zdwojoną siłą? Bo z takimi informacjami się spotkałam i dlatego z mlekiem uważam, zamiast niego wolę migdały. Ale akurat mi się skończyły:(

Migdały niestety muszą poczekać, aż zęby przestaną boleć. I faktycznie na "normalną" zgagę mleko mi jakoś specjalnie nie pomagało. Ale na tą ciążową pomaga ;-)
Zresztą w ciąży wiele rzeczy może inaczej działać. Ja mam kanalowo leczonego zęba, który teraz mnie boli za kazdym razem jak jem czekoladę (albo inne słodkości). Zero logiki. Ale sam dentysta powiedział, że to się sprawdzi jeśli nie minie po porodzie.

Do góry