reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Aha - tak mi się przypomniało - jakis czas temu pisałam, że dostałam wezwanie do orzecznika zus. Melduję że żadnej decyzji nie dostałam, ale chorobowe wpłynęło na konto, więc chyba stwierdzili, że faktycznie jestem w ciąży ;-)

reklama
Cześć Dziewczyny

Witam się właściwie już poniedziałkowo, bo cały dzień małż okupował komputer, wiecie mecze i te sprawy..

Ja dzisiaj miałam kolejne dwa skurcze i najbardziej dziwne jest to, że nie skupiam się na bólu tylko myślę jakby tu szybko przetransportować się do toalety :sorry:

Przez to, że pojawiają się coraz częściej zaczynam się stresować, ale nie porodem tylko tym czy podołam jako mama i czy jestem na to gotowa, przygotowana... czy o wszystkim pamiętam., czy mam wszystko dla Maleństwa .. masakra, trochę mnie to przeraża :-( i chyba to jest przyczyną mojej bezsenności...

Pisałyście o zgadze, ja całe szczęście ostatnio się z nią uporałam, co prawda musiałam sięgnąć po rennie ale, odpukać, na razie dała mi spokój :tak:

I mój Szkrabek też jest coraz bardziej aktywny i mimo, że większość tych przeciąganek jest niestety bolesnych to już dzisiaj wiem, że będę za tym tęskniła

L-oka zazdroszcze Ci braku zgagi, choc js uparta i leczę ja tylko migdałami i mlekiem to mi bardziej doskwiera niz przy 1 ciąży.

Agmaa u mnie też czsem gwiazdy jak sie maluch wyciagnie... i tez nie moge sie nasycic tym co minie niebawem. Moje malenstwo to grzeczne ostatnio bo jak tylko sie obudze daje znac ze jest i tak caly dziek fika.

A ja witam poniedzialkowo. Niby pochmurnie a u mnie starszak w tak dobrym humorze wstal ze i mi sie buzia dzis śmieje. Pobil rekordy grzeczności w trakcie szykowania się i sam o padte poprosił do mycia zębów.

Ide na jakies sniadanie, moze nawet kawę sobie zrobię?

Witam :-)
Nie śpię już od godziny, ale w nocy nie wstawałam to już rano mnie przycisnęło, no i po spaniu. A mogłam dzisiaj dłużej pospać, bo córa ma na 9 i jeszcze śpi.

Głupio mi to pisać, ale ja nie wiem za bardzo co to zgaga :sorry2: Kilka razy mi się zdarzyło i to właśnie tylko teraz jak jestem w ciąży.
Wczoraj jeszcze na wieczór objadłam się pizzą z sosem czosnkowym, to od razu sobie pomyślałam, że większość to by zaraz zgagę miała, a ja nic, tylko mnie suszyło strasznie. No i stwierdziłam, że lepiej żeby młoda nie chciała wychodzić, bo nie chciałabym jechać na porodówkę z takim ziejącym czosnkowym oddechem ;-)
Podobno dziecku włosy rosną i dlatego ma się zgagę :-D To moja znowu urodzi się niemal łysa jak pierwsza :-D:-D:-D

Jeśli chodzi o ruchy to moja ostatnio też się rozpycha strasznie, na pewno już jej ciasno, brzuch przybiera takie dziwne kształty i pojawiają się ciągle jakieś górki na nim, a ja mam wrażenie, że zaraz mi skóra pęknie. Teraz to już całkiem mnie po żebrach kopie i czekam aż mi się brzuch opuści, to może trochę lżej będzie.

Trzymam kciuki za wszystkie oczekujące i niecierpliwiące się, żeby szybko poszło.

Zgada to paskudztwo... Wczoraj dostałam jej nawet po herbacie :/ I siedzi i piecze... A co do włosów, to przy córce zgagi nie miałam, a czarną czuprnę miała :)
Czekamy i czekamy aż mały zachce wyjść, ale coś się nie kwapi :D Po wchodzeniu po schodach oczywiście mam zakwasy :wściekła/y: mogłam się spodziewać :D
Nocka całkiem przyjemna, tylko córa zrobiła pobudkę o 5 rano, wyspana i rześka. Nie dała mi pospać dłużej :D

Viltutti tu jest dziennie tyle porodów że czasem ciężko się połapać :-DA u mnie jak nie urok to doopa blada! !!Dalej czekamy aż sytuacja z żółtaczką się wyklaruje. Moje sutki są w opłakanym stanie i mam taki nawał że mleko samo tryska a przy okazji boli jak cholera! Położone kazały tylko smarować maścią i wietrzyć to leżę z cyckami na wierzchu i czekam aż eksplodują!
Ancona no strasznie współczuję tych poranionych brodawek:-( A tak jak któraś pisała nie da się odciągnąć troszkę?
weekendowa cisza jakaś? :szok:myślałam, że nie nadrobię, a tu wszystkie się relaksują albo rodzą ;) Ancona a czym smarujesz? nie pozwalają Ci nawet trochę ręcznie odciągnąć, żebyś ulgę poczuła? Mi Młody tak cycka jednego zdemolował, że jak go przystawiałam to mi się słabo robiło, brrr.... na samą myśl mnie boli :no:A mi odszedł czop, nie wiem, czy cały, czy kawałek. Teraz to będę siedzieć jak na bombie. Z Młodym odszedł czop, był brązowy śluz i skurcze i porodówka, a teraz nic oprócz czopu. Skurcze były rano, ale takie śmieszne i sobie poszły. Jutro mam wizytę, a do tego muszę Młodego do przedszkola odwieźć. Ciekawe, czy dotrwam.
No to co Kochana kolejna gotowa do porodu:)
Witam wieczornie. Kiepsko sie jakos czuje. Dwa razy mnie dzisiaj przeczyscilo i mam jakas rewolucje w jelitach. Burczenie, przelewanie itp. Normalnie cala orkiestra odglosow odchodzacych z mojego brzucha. Masakra. No.i.do tego zgaga :-( i nieregularne skurcze... i mlody rozpychajacy sie tak ze mi zaraz bokiem wyjdzie. Ogolnie czyje sie do d... i ide spac. Do jutra dziewczynki.
Marcia jak samopoczucie dzisiaj?
Aha - tak mi się przypomniało - jakis czas temu pisałam, że dostałam wezwanie do orzecznika zus. Melduję że żadnej decyzji nie dostałam, ale chorobowe wpłynęło na konto, więc chyba stwierdzili, że faktycznie jestem w ciąży ;-)
Dla mnie to jest całkowicie bez sensu. No ale to tylko ZUS czego tu sie spodziewać:/A tak poza tym to witam się poniedziałkowo:) Ja to się śmieję bo mnie z opóźnieniem dopada to co wy przeżywałyście kilka tygodnii wcześniej:) Ja np od kilku dni po prostu mam brak mocy

Ostatnia edycja:
Witam porannie

Ancona przestraszyłaś mnie tym wpisem o bólu podczas karmienia więc od kilku dni zaczęłam sobie zapobiegawczo smarować sutki maltanem.

Evelinka, Zuzanka też nosiłam kilka lat temu aparat i doskonale pamiętam jaki to ból. Ale za to jak teraz patrzę w lustro to nie mogę się nadziwić jak świetne efekty to dało. Tak więc zaciśnijcie mocno zęby, bo warto to przetrwać.

Mi na zgagę pomagało mleko, a ostatecznie rennie. Jednak jak skończyłam 35 tc to przeszła jak ręką odjął, a to pewnie dlatego, że brzuch mi opadł. Jest więc nadzieja, że i wam przejdzie.

Dzisiaj jest mój pierwszy dzień bez leków więc ciekawe czy Julek postanowi już pokazać się na świecie czy jeszcze poczeka :confused:
I udało mi się po raz pierwszy od dawna przespać prawie całą noc, bo obudziłam się dopiero o 5 :-)

Córka w szkole a ja mogę podelektować się ciszą, już niewiele takich chwil zostało, to trzeba korzystać ;-)

Agutka, Viltutti trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne wypchanie synków :-)

N dziewczyny do roboty bo mi się nudzi:) Pouzupełniałabym wątek dzieciaczkowy:):-D

Agunia oby Juluś wyszedł w odpowiedniej masie:)

reklama
Widze że sie ruszylo troche :)
Dziewczyny trzymam kciuki i kibicuje chłopcom (chyba teraz pora na męską falę)
A teraz wracam do ksiazki bo mnie wciągnęła :) czysty relaks.

Do góry