reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się weekendowo

Spać w nocy nie mogłam obudziłam się o 2 i do 5 się wierciłam. echh już nie umiem sobie pozycji znależć z tym moim wielgachnym brzuchem, z kolei w dzień po południu tak mnie spanie bierze ale nie chcę spać bo wtedy to już wogóle nocki bezsenne.
Ogólnie męczy mnie już tak końcówka nie mam humoru, wiecznie rozdrażniona chodzę, wszyscy mnie wkurzają. Na przyszły tydzień planuje spakować torbę do szpitala to może wtedy trochę się wyluzuję.
Męża to bym najchętniej udusiła, wczoraj musiałam jechać od rana do laboratorium a o 9 kończyła się licytacja fajnego wózka na Allegro, poprosiłam żeby zalicytował za 100 zł oczywiście zapomniał a wózek sprzedał się za 20 zł:wściekła/y: jak tu się nie wkurzać miałabym wózek 2 w 1 za 50 zł bo przesyłka 30 zł była a tak nadal szukam okazji.

Rila- przerażające to wszystko. Trzymam kciuki za maluchy i wierzę że będzie dobrze.

Nieznajoma- fajnie że już w domku.

Ancona- współczuję zalania. Pewnie teraz remont was czeka. Brawa dla taty że się synkiem zajmie. :tak:

Sandra- wogóle się nie przejmuj opiniami innych ważne że wam się imię podoba. A jakie to imię wogóle?
My np. nie pytamy się nikogo o zdanie. A moja rodzina jest taka że jakie bym nie wymyśliła to mówią ze ładnie:tak: Gorzej z teściową bo po niej widać jak jej się coś nie podoba ale jej zdania nie biorę pod uwagę.

Moi pas- moja kuzynka na mało wód piła nawet 5 l wody dziennie. no trochę to męczące ale jak trzeba to trzeba.

reklama
Witam się weekendowo

Spać w nocy nie mogłam obudziłam się o 2 i do 5 się wierciłam. echh już nie umiem sobie pozycji znależć z tym moim wielgachnym brzuchem, z kolei w dzień po południu tak mnie spanie bierze ale nie chcę spać bo wtedy to już wogóle nocki bezsenne.
Ogólnie męczy mnie już tak końcówka nie mam humoru, wiecznie rozdrażniona chodzę, wszyscy mnie wkurzają. Na przyszły tydzień planuje spakować torbę do szpitala to może wtedy trochę się wyluzuję.
Męża to bym najchętniej udusiła, wczoraj musiałam jechać od rana do laboratorium a o 9 kończyła się licytacja fajnego wózka na Allegro, poprosiłam żeby zalicytował za 100 zł oczywiście zapomniał a wózek sprzedał się za 20 zł:wściekła/y: jak tu się nie wkurzać miałabym wózek 2 w 1 za 50 zł bo przesyłka 30 zł była a tak nadal szukam okazji.

Rila- przerażające to wszystko. Trzymam kciuki za maluchy i wierzę że będzie dobrze.

Nieznajoma- fajnie że już w domku.

Ancona- współczuję zalania. Pewnie teraz remont was czeka. Brawa dla taty że się synkiem zajmie. :tak:

Sandra- wogóle się nie przejmuj opiniami innych ważne że wam się imię podoba. A jakie to imię wogóle?
My np. nie pytamy się nikogo o zdanie. A moja rodzina jest taka że jakie bym nie wymyśliła to mówią ze ładnie:tak: Gorzej z teściową bo po niej widać jak jej się coś nie podoba ale jej zdania nie biorę pod uwagę.

Moi pas- moja kuzynka na mało wód piła nawet 5 l wody dziennie. no trochę to męczące ale jak trzeba to trzeba.
Na początku mieliśmy 2 imiona wybrane Nikola i Noemi'
Ale wybraliśmy Noemi bo nam się bardzo podoba szukaliśmy nie raz nie dwa analizowaliśmy wszystkie i żadne nam tak nie wpadło jak to .

A co do nocki to w miarę przespana ale już odczuwam stres związany z poniedziałkową wizytą i co on mi na niej powie . Ale cieszę sie z jednej strony bo jutro zaczynam 30 tydzień :-):-) Radocha taka jakbym co najmniej w totka wygrała .

kroczek_k no Ty dbasz o maluszka widzę :)
Rila to kciuki za maluszki... u Ciebie już skończony 29 to masz o miesiąc do przodu a każdy dzień na korzyść działa pamiętaj.
Z imieniem to u nas się okazało, że teściowej się nadal nie podoba imię naszego 5latka :szok: a ja myślałam, że się przyzwyczaiła. A wyszło jak niespodobało się imię dla drugiego maluszka :)
My po ciężkiej nocy, nie dosyć, że mały z gorączką to dokumentnie przesikał łóżko i mam
pokrowiec do prania :( na szczęście gorączka już nie wraca a nic więcej się nie objawiło...
A mój syn przed chwilą " mamo czy 5 dodać 5 dodać 5 to piętnaście? policzyliśmy na palcach i się zgadzało :happy2:

Dzięki dziewczyny za otuchę jeszcze raz:)
No właśnie ja nie piłam jakoś bardzo mało, chociaż powiem, że w tej ciąży to mi płyny gorzej wchodzą:-)
ale tak spokojnie dobijałam do 1,5 l - 1,7 l plus jakieś zupy czy coś. Może właśnie za mało systematycznie za dużo na raz - teraz już pilnuje tego 2,5 l i często, mam nadzieję, że pomoże.
Po wczorajszej lekkiej panice, już nie ma śladu - poprawiłam sobie nastrój zakupami w internecie - najlepsza terapia:-D
a dzisiaj mąż mnie zaskoczył śniadaniem do łóżka - co prawda kuchnia wygląda
średnio po jego działaniach ale już się nie będę czepiać:-D:-D

miłego popołudnia wam życzę!!!!

RILA ty jesteś już dalej i maluszki w razie czego dadzą sobie radę spokojnie,a tak wogóle u Nas już zaczyna się taki czas że jakiś wcześniak pewnie sie pojawi jak na każdym wątku.

OLA wózek za 50zl?taki to bym w ciemno brała jaki by nie był,ja sie zastanawiam nad używką bo z tego co sie zorientowałam to z 400zł musiałabym dać.

SANDRA no imię oryginalne,dlatego pewnie tak reaguja,ja nie pytałam nikogo o zdanie czy mu sie podoba i odpukać nikt mi żadnych uwag nie prawił że brzydkie.Znałam kiedyś dziewczynę ale NAOMI miała na imię.

Dagmar fajnie że dzieci poszalały,mc.donalda też bym odwiedziła,podziwiam że nie wyrwałaś z ręki swoim dzieciakom,mi już ślinka cieknie:-D.

A ja uwaga!!puściłam drugą pralkę z rzeczami dla małej,ale jeszcze ze 3pójdą pewnie;-)

Sandra- no imię nietypowe ale żeby się tak zaraz niepodobało. Powtarzam ważne ze wy jesteście pewni że to jest to.

Auliya- te teściowe jak można powiedzieć że się imię nie podoba. Moja teściowa też nie była zadowolona z Alana ale jak już pisałam jej opinia mało mnie interesuje. Zdrówka dla synka pewnie jakiś wirus go dopadł.

A ja wygrzebałam z zamrażalki torebkę fasolki zeszłorocznej i sobie nagotowałam z marchewka. hmmmm wciągnełam cała michę i sobie uświadomiłam ze w tym roku pewnie nie pojem za bardzo fasolki bo wzdyma.
Teraz leże oglądałam jednym okiem Ogniem i Mieczem achhh ten Jan Skrzetuski. Pamiętam jak dzisiaj: byłam w liceum i strasznie się w nim kochałam a moja najlepsza przyjaciółka w Bochunie.:-D

Milenka- no właśnie dlatego taka byłam wściekła. Bo wózek fajny nowoczesny miał tylko zepsuty hamulec, zdjęcia były kiepskiej jakości i może dlatego takie małe zainteresowanie ale za te pieniądze to tak jak mówisz w ciemno bym brała ale trudno, szukam dalej. Ja szukam używanego takiego do 400 zł bo wole używany dobrej firmy niż nowy byle jakiej. Okazji dużo ale ja się nie umiem zdecydować:cool:

moi_pas cieszę się, że humor lepszy :) U Ciebie przynajmniej można uzupełnić w prosty sposób dużo pijąc... koleżanka miała wielowodzie i nie było sposobu na zmniejszenie :( (maluch już ma 3 lata i jest zdrowy pomimo porodu w 30tc :) )

Zastanawiam się czy mogła się pojawić u małego alergia w końcu zrobiło się na plusie i może coś już fruwa w powietrzu... chyba jednak podejdę pokazać się pediatrze w poniedziałek :-D

Hej...
Źle sie dzis czuje,jest mi slabo,a na dodatek ciezko zlapac mi oddech. :-/
Poza tym od wczoraj mam co jakiś czas kucie w pochwie... A dzis,przy podcieraniu,zrobilo sie "ślisko" i na papierze pojawil sie śluz taki gesty,hm...przezroczysto-bialy.Taka "klucha".Ze dwa dni temu tez to mialam,ale odebralam to jako pozostalosci po współżyciu,ze tak to nazwę... Nie wiem,czy to cos,poważniejszego,czy raczej normalne objawy?

reklama
kroczek_k no Ty dbasz o maluszka widzę :)
Rila to kciuki za maluszki... u Ciebie już skończony 29 to masz o miesiąc do przodu a każdy dzień na korzyść działa pamiętaj.
Z imieniem to u nas się okazało, że teściowej się nadal nie podoba imię naszego 5latka :szok: a ja myślałam, że się przyzwyczaiła. A wyszło jak niespodobało się imię dla drugiego maluszka :)
My po ciężkiej nocy, nie dosyć, że mały z gorączką to dokumentnie przesikał łóżko i mam
pokrowiec do prania :( na szczęście gorączka już nie wraca a nic więcej się nie objawiło...
A mój syn przed chwilą " mamo czy 5 dodać 5 dodać 5 to piętnaście? policzyliśmy na palcach i się zgadzało :happy2:

no to pięknie liczy.
Kaj liczy ale dodaje tylko do 10ciu.

Dzięki dziewczyny za otuchę jeszcze raz:)
No właśnie ja nie piłam jakoś bardzo mało, chociaż powiem, że w tej ciąży to mi płyny gorzej wchodzą:-)
ale tak spokojnie dobijałam do 1,5 l - 1,7 l plus jakieś zupy czy coś. Może właśnie za mało systematycznie za dużo na raz - teraz już pilnuje tego 2,5 l i często, mam nadzieję, że pomoże.
Po wczorajszej lekkiej panice, już nie ma śladu - poprawiłam sobie nastrój zakupami w internecie - najlepsza terapia:-D
a dzisiaj mąż mnie zaskoczył śniadaniem do łóżka - co prawda kuchnia wygląda
średnio po jego działaniach ale już się nie będę czepiać:-D:-D

miłego popołudnia wam życzę!!!!

Mąż w kuchni= armagedon :D :D :D

RILA ty jesteś już dalej i maluszki w razie czego dadzą sobie radę spokojnie,a tak wogóle u Nas już zaczyna się taki czas że jakiś wcześniak pewnie sie pojawi jak na każdym wątku.

OLA wózek za 50zl?taki to bym w ciemno brała jaki by nie był,ja sie zastanawiam nad używką bo z tego co sie zorientowałam to z 400zł musiałabym dać.

SANDRA no imię oryginalne,dlatego pewnie tak reaguja,ja nie pytałam nikogo o zdanie czy mu sie podoba i odpukać nikt mi żadnych uwag nie prawił że brzydkie.Znałam kiedyś dziewczynę ale NAOMI miała na imię.

Dagmar fajnie że dzieci poszalały,mc.donalda też bym odwiedziła,podziwiam że nie wyrwałaś z ręki swoim dzieciakom,mi już ślinka cieknie:-D.

A ja uwaga!!puściłam drugą pralkę z rzeczami dla małej,ale jeszcze ze 3pójdą pewnie;-)

sama się podziwiam, że im nie zabrałam :D :D D

umieram- muszę ściągać dzieci bo są na dworze a ziemniaki mi pikają :)

Buźki laski- do później i spokojnego weekendu:D

Do góry