reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam serdecznie w samo południe. :-)
Może rzadko piszę w naszym wątku ale codziennie czytam to co się dzieje. Jakoś z telefonu nie umiem pisać postów;-)
ameryka- wszystko będzie ok. Fakt te dawki które masz zalecone są dość duże ale myślę że lekarz wie co robi. Moja endokrynolog na ostatniej wizycie powiedziała mi że większym niebezpieczeństwem dla dzidzi jest nieleczona tarczyca niż przyjmowanie leków na jej unormowanie. Ja czekam w tej chwili za wynikami tsh oraz ts3, ts4 i przeciwciał bowiem u mnie wykryto dwa guzy na tarczycy oraz liczne torbiele. Ale doktorka powiedziała że wszystko będzie "git" więc dlaczego mam jej nie wierzyć. Więc ... ameryka weź się nie denerwuj bo wszystko BĘDZIE DOBRZE!
Moje badanie genetyczne w najbliższy wtorek więc pewnie bliżej tego terminu zacznę odczuwać jakiś niepokój. ;-)
Aaaaa.....czytałam na wątku "marcówek 2014" że niektóre babeczki polecają na mdłości kisiel. Sprawdziłam. U mnie działa... od dwóch dni z kibelka korzystam tylko w jednym celu :cool2:

Pozdrawiam serdecznie i życzę przyjemnego dnia!

reklama
Marteczka08 Woda z solą do płukania gardła, sok z cebuli, herbata z miodem a jak nie będzie poprawy to chyba będziesz musiała odwiedzić lekarza.

Ostatnia edycja:
Witam Was kwietnioweczki i gratuluje!:-) mi na mdlosci pomagala cytryna,woda z cytryna.ale tak naprawde to tylko czas;-) z czasem mija:) ja wymiotuje juz tylko rano wiec da sie jakos funkcjonowac:) Pozdrawiam ,życze udanych wizyt i samych dobrych wiesci;-)

Grazka81 Dziekuje bardzo na pewno spróbuje....bo nie chce maluszka męczyć jakimiś dodatkami...
a Apap moge sobie wziąć na ta głowę? bo do tej pory nie brałam żadnych przeciwbolowych wiec nie wiem czy to jest ok?

Marteczka08 Wiem że po I trymestrze można "pomagać" sobie paracetamolem, ale każde zażycie leku powinno być skonsultowane z lekarzem. Spróbuj zrobić sobie zimny okład na głowę, a jeżeli masz taką możliwość połóż się w zaciemnionym miejscu.

Na szczęście możlwość mam bo jestem na zwolnieniu i nie chodze do pracy wiec może się spróbuje przespać...
ja od zawsze na jesieni miałam zapalenie zatok więc licze że to nie to....
Dzięki za rady....ja teraz czekam na info ze szpitala kiedy mam usg przesiewowe więc musze być zdrowa...!

Witajcie moje drogie kwietniówki, ja już po wizycie -wszystko ok. reszta na wątku wizytowym. teraz leże w domku i odpoczywam, mąż pojchal z synkiem na grzyby a ja leniu****ę na kanapie i oglądam "Porodówkę" na TLC.
wiecie byłam dzisiaj obok odzialu połozniczego u nas wszpitalu tzn na korytarzu i sie naoglądałam tych mamus niektóre jeszcze z brzuszkami niektóre ze swoimi dzidziusiami. Ale fajowo nawet koleżankę spotkałam , no i już mi sie przypomniało jak berzmi płacz n oworodko:sorry: no i ci tatusiowie bigaj ący w tą i z powrotem z torbami gazetami i tacy przejęci, przestraszeni.:-)

zaraz nadrobię co tam u was

hej dziewczęta;) jak się czujecie? ja z rana mam mdłości i musze szybciutko zjeść sniadanko...wcale głodna nie jestem ale musze dbać o nasza fasolke jestem na początku 10 tygodnia, piersi bolą mnie głównie jak je dotykam...i swędzi mnie skóra na brzuchu czytałam że co od tego że skóra się zaczyna naciągać....pozdrawiam was mamusie;)

reklama
Ameryka- no Dziki Zachód tam u Ciebie z tą służbą zdrowia, co to za konsultacja przez telefon, masakra jakaś cierpliwości i trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę, nie zamartwiaj sie na zapas bo na pewno wszystko bedzie dobrze.

Tygryseczek- ale masz fajnie u nas pada i ponuro a ty do Hiszpani. Udanych wakacji.

DaGmar- glowa do góry, co to za doły. Jak chcesz wyć to wyj. Ja jak ostatnio sobie tak z wieczora poryczałam to od razu lżej na serduchu,polecam, bedzie dobrze zobaczysz, wiem wiem łatwo mi mowić bo ja juz po badaniu a sama zestresowana szłam na maxa.

Truskawkowa- czekam na relacje z wizyty. Kciuki zaciśniete.

Marteczka- na gardlo tantum verde a na bół głowy paracetamol czyli apap albo jakieś coś inne byle nie ibuprofen.

Do góry