reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie,

u mnie pogoda tez do bani - trzeci dzien leje. Wczoraj totalnie opadlam z sil i w ciagu dnia spalam (czego naturalnie nie robie) chyba z 3h.
ameryka - nie martw sie, to nie pomaga dzidzi. Dobrze ze masz jutro USG, trzymam kciuki.

Ola trzymam kciuki za biznes :)

Dzisiaj w nocy mnie tez bolał dziwnie brzuch, troche sie tym martwie. Ale moze rzeczywiscie to wiąże sie z rosnacym brzuchem, nie wiem. Mdłości co rano mnie nie opuszczają, co dzien jest chyba gorzej. To mnie pociesza :)

Zycze Wam milego dnia!

reklama
Dzień dobry. :-)

Ja mam dziś Męża w domu,a co za tym idzie - nieco spraw do załatwienia. :tak:
Na razie poszedł odprowadzić Zuzię do szkoły - Młodzinka zachwycona. :-D A ja idę się ogarnąć,bo jak wróci,to trzeba będzie wychodzić. ;-)

Hej kobietki. Ja dzisiaj tylko krotko, po wizycie ok,wiecej napiasze jutro. Zmeczona jestem I cos glowa mnie boli. Spokojnej nocy.

Czekam na dokładny opis w wątku wizytowym. :tak:

To teraz ja sie odezwe .. z problemami.
Pisalam Wam, ze czekam na tel. z info na temat badania krwi i moczu. W poprzednim miescie (u poprzedniego gina i endo) dzwonili kilka dni po wizycie i mowili jakie sa wyniki. No a tutaj nie dzwonili juz tydzien wiec M pojechal tam dzisiaj. Okazalo sie, ze mam znowu zle wyniki zwiazane z tarczyca. Pielegniarka mowila M, ze jest git i zeby sie nie martwic. No a po poludniu zadzwonil "call doctor" (ktokolwiek to jest) i powiedzial, ze mam brac PTU 3x100mg dziennie. W poprzedniej ciazy (i w ogole) bralam co najwyzej 2x50mg. M pojechal po lekartwo. Kto to jest w ogole "call doctor"? Moze powinnam sie zobaczyc z endo...? No i mam USG juz w ten czwartek (a mialam je miec 8 pazdziernika). Powiedzieli, a propos usg, cos o mnogiej ciazy a ja przeczytalam w necie, ze ma to tez zwiazek z zasniadem groniastym :(
Naprawde wychodzilo mi bycie w miare spokojna w czasie tej ciazy, ale teraz to juz chyba koniec tego stanu. Nadal mnie mdli na maxa, wiec to mi daje nadzieje, ale jak sobie przypomne moje poronienie to stresuje sie bardzo. Nie napisalam, ze mam chorobe Gravesa-Basedowa. Jak bylam PL w maju to zrobilam se wyniki i bylo wszystko ok, pomimo ze nie bralam lekarstw. Moja przygoda z ta choroba zaczela sie po pierwszym poronieniu, ale nie mialam nigdy typowych objawow.
Trzymajcie tez kciuki za mnie. Ja malo pisze na forum ale je czytam. Czuje sie naprawde podle.

Kochana,nie martw się,idź pozytywnie nastawiona na wizytę,a na pewno wszystko będzie dobrze! :tak:

Hej kobitki ja tylko na chwile zmykam na tydz na urlop do Hiszpanii nie bede was czytac :( bo nie bede miec dostepu do neta :) takze trzymajcie sie cieplutko :)
Pozdrawiam :)

Udanego wypoczynku! :-)

To teraz ja sie odezwe .. z problemami.
Pisalam Wam, ze czekam na tel. z info na temat badania krwi i moczu. W poprzednim miescie (u poprzedniego gina i endo) dzwonili kilka dni po wizycie i mowili jakie sa wyniki. No a tutaj nie dzwonili juz tydzien wiec M pojechal tam dzisiaj. Okazalo sie, ze mam znowu zle wyniki zwiazane z tarczyca. Pielegniarka mowila M, ze jest git i zeby sie nie martwic. No a po poludniu zadzwonil "call doctor" (ktokolwiek to jest) i powiedzial, ze mam brac PTU 3x100mg dziennie. W poprzedniej ciazy (i w ogole) bralam co najwyzej 2x50mg. M pojechal po lekartwo. Kto to jest w ogole "call doctor"? Moze powinnam sie zobaczyc z endo...? No i mam USG juz w ten czwartek (a mialam je miec 8 pazdziernika). Powiedzieli, a propos usg, cos o mnogiej ciazy a ja przeczytalam w necie, ze ma to tez zwiazek z zasniadem groniastym :(
Naprawde wychodzilo mi bycie w miare spokojna w czasie tej ciazy, ale teraz to juz chyba koniec tego stanu. Nadal mnie mdli na maxa, wiec to mi daje nadzieje, ale jak sobie przypomne moje poronienie to stresuje sie bardzo. Nie napisalam, ze mam chorobe Gravesa-Basedowa. Jak bylam PL w maju to zrobilam se wyniki i bylo wszystko ok, pomimo ze nie bralam lekarstw. Moja przygoda z ta choroba zaczela sie po pierwszym poronieniu, ale nie mialam nigdy typowych objawow.
Trzymajcie tez kciuki za mnie. Ja malo pisze na forum ale je czytam. Czuje sie naprawde podle.

kurcze, te dawki coś szalone :O
Trzymam kciuki, żeby było ok z dzidzią :)
Dobrze chociaż, że nie kazali ci czekać do października, sama nie wiem co powiedzieć, mam tylko nadzieję, że to dzidzi nie zaszkodzi :tak:

Ja wczoraj byłam u neurologa, mam super karteczkę, dzięki której gin. będzie mi przepisywał zastrzyki (odpada mi bieganie po kolejnych lekarzach) i tyle dobrych wieści.
W piątek mam iść na to usg prenatalne... boję się strasznie, powiem wam, że w żadnej ciąży tak nie miałam. Ciągle okropne przeczucie, że z dzieckiem jest coś źle, albo że ono nie żyje, ciągle to przeczucie i okropne sny, wczoraj od 24 do rana koszmary, jestem śpiąca i chce mi się wyć. Nie mam już siły, byle do piątku :(

Witam:-)
Widze ze pogoda wszedzie taka sama i pewnie tez dlatego tak czesto dopadaja nas czarne mysli!

DAGMAR ,nie martw sie kochana,wszystko napewno bedzie ok! to tylko te wspaniale hormony nami manipuluja:crazy:

AMERYKA za ciebie rowniez trzymam kciuki i zycze zdrowka!

Aco do ilosci moich chlopakow to mam ich czworke:-)

No musze konczyc,bo maz wlasnie wstal (pracuje na noc) i ciagle mnie tu rozprasza,zreszta jak zwykle:rolleyes2:

POZDRAWIAM

Witam witam. A u mnie śliczne słoneczko od samego rana-może to dobry znak bo dziś wieczorem mam wizyte u gina .....szczerze to "dla odmiany" stresuję się mega mega:szok::szok::szok: Matko kiedy mi ten stres minie.....
Do usłyszenia wieczorem i oby to był miły wieczór:tak::tak::tak::tak:

Tygryseczek - udanego urlopu :-)

Ameryka - coś dziwnie z tą służbą zdrowia. Może warto skonsultować dawkę leku podczas USG.

agutka - miłego załatwiania :-) Fajnie, że masz męża przy sobie. Ja cały czas czekam....

dagmar - trzymam kciuki za usg. Będzie dobrze. A koszmary też miałam w każdej ciąży, także głowa do góry. Normalne, że się boisz...

TruskawkowaMamba - czekamy na relację z wizyty. Będzie dobrze :-)

Ja po dziwnej gorączce w końcu odprowadziłam córcię do przedszkola. A dziś jeszcze, jeśli będzie mogła, to dostanie szczepienie. Biorę się za sprzątanko :-)

reklama
Dziewczyny,

potrzebuje porady co mogę wziąć lub co mogę zrobic na ból gardla i ból głowy ktory obudził mnie dziś o 5 rano?
Z góry dziękuje za pomoc....bo bardzo chce uniknąć medykamentów:/

Dzięki

Do góry