reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Misiarska, dziękuję! :D już niedługo... w sobotę jadę na przymiarkę sukni, już uszyta czeka. Mama się śmieje, że będą musieli zrobić lekkie wstawki powiększające...
A ja od dziś na 4-dniowym L4, do wtorku włącznie. Tak coś myślałam, że z moim gardłem zaczyna być coś nie tak i dziś lekarka potwierdziła moje podejrzenia...
Agutka, gratuluje prawnuków :D! Ja jestem totalną kociarą - niestety moja zielonooka córcia została u rodziców. Jak się wyprowadzałam, nie zabierałam jej ze sobą, żeby nie robić jej stresów. Przywiązana do mojego domu rodzinnego i rodziców. Ale ja tęsknię mimo że staram się często odwiedzać rodziców :(.

reklama
Agutka- śliczne kociaki!
Ancona- w szoku jestem, że wyłapał malucha przez powłoki brzuszne w tym tygodniu! Super, teraz będziesz spokojniejsza:-). A na czym otwierasz płytkę? Może nie masz odpowiedniego programu.
Malina- już się kułaś?
Ladyk- nie wiedziałm o tych przepisach ciekawe. Szkoda, że nie pracuję;-). A Ty na co dzień z aparatem ganiasz?
Wiatr- super blogi. Będę podczytywać :-) Aaaa jak CI się orzechy do prania sprawują?
Misiarka- zawsze chciałam mieć trójeczkę:-D

I resztę zapomniałam.

A u mnie cisza. No poza tym , ze piersi bolą, brzusio ciągnie i ssanie włączone na maksa.

Miłego dnia!

Ladyk zdrówka!

Krowka byłam, wynik po 17ej.. Mnie też okrutnie cyce bola, dotknąć nie mogę, brzucho też nieustannie pobolewa.. Ciekawe jak mi po tej cesarce będzie rósł..

Czy któraś też po cc??

Witam :-)
U mnie na razie bez zmian, żadnych dodatkowych objawów.
Któraś pisała o pasztecie pomidorowym i właśnie teraz dla mnie najlepszy zestaw do pracy to kanapki z pasztetem i do tego ogórek :tak: Ciekawe jak długo.
Ja też staram się jeść jak najszybciej, z tym że z samego rana to coś lekkiego. Jak jestem w pracy to jem jogurta z musli, a w domu na śniadanku zawsze musli z mlekiem.

Agutka piękne kociaki :-) Ja uwielbiam rudzielce. My na razie mamy kota podwórkowego, ale zawsze mówię że na stare lata to wezmę sobie jakiegoś do domu :-D
Malina trzymam kciuki za betę :tak:
Misiarska ja długo myślalam, że będe miała jedynaka. Wiele spraw za tym przemawiało i nie tylko sprawy finansowe i praca ale też inne. Jednak instynkt macierzynski zwyciężył ;-)
Ancona super, że z dzidzią wszystko ok. Szkoda, że płyta się nie otwiera.
Ladyk nawet nie wiedziałam o tym, że przysługują wyjścia z pracy. Choć u mnie raczej nikt nie będzie robił problemu jak będę potrzebować wolnego.
A do ślubu to brzusio ci raczej nie urośnie. Ja brałam ślub w 20 tygodniu ciąży i miałam malutki brzuszek. Dopiero później urósł do pokaźnych rozmiarów. Teraz pewnie szybciej zacznie mi rosnąć. Zresztą już nie mogę się go doczekać :-p
Krowkabordo to masz identyczne objawy jak ja :tak: Jeszcze do tego senność i częste chodzenie siku.

I ja witam:)
My dziś pospaliśmy do....10:tak:Świetny ten mój synuś:-D I nawet mąż wytrzymał w łóżku do tej jak dla niego późnej godz.

malinaa-ja tez jestem po cc i tez mnie ciekawi jak to będzie.... puki co brzuch mnie pobolewa(tzn ciągnie) i od czasu do czasu chyba blizny mnie bolą (bo czuję tak jak na zmianę pogody).
A z innych objawów to tylko piersi mnie bola i nic poza tym. Mdlości jako takich nie mam(a może szkoda, bo wiedziałabym, że jest ok). No i może w sumie apetytu nie mam, nic mi jakoś szczególnie nie smakuje....a waga rośnie...dziwne......może jak już któraś pisała dużo pije i dlatego ta waga tak mi skacze. Bo pragnienie mam jak na kacu gigancie:-D
Miłego dnia :tak:

Dzień dobry:-)I oby pozostał dobry.

Ja dzisiaj prawie w ogóle nie mogłam spać, pewnie podświadomie mnie stres zżera przed dzisiejszą wizytą. Masakra:-p
Objawów absolutny brak oprócz rewolucji żołądkowych i bynajmniej nie chodzi o wymioty:baffled:

Malinaa trzymam mocno zaciśnięte kciuki za wynik.
Misiarska to szczęśliwej podróży do PL i udanych zakupów;-)

Miłego dzionka Wam życzę.

Krówkabordo też się nie spodziewałam że już tak będzie widać :-) następne usg ma być jakieś bardziej szczegółowe i powiedział że takie będą trzy w ciąży, ale nie wiem o co chodzi - czym to się różni.

A płytkę to nie mam pojęcia jakim programem się odpala i chyba nie będę się już tym denerwować - wczoraj siedziałam do 2 w nocy i się nad nią znęcałam, teraz czekam na męża jutro ma być w domku i niech on zobaczy czy da się coś zrobić bo on się na zna na takich sprawach a ja jestem zielona ;-)

reklama
Witam i ja :)

Troche poczytalam o Waszych objawachi widze, ze tez piszecie o ciagnacym brzuchu. Mnie ciagnie bardzo, niemal od poczatku, czasem tez kluje. Myslalam, ze to cos nie tak, bo w pierwszej ciazy nic takiego nie mialam, ale po Waszych komentarzach widze, ze to norma :) Z objawow to jeszcze brak apetytu, ciagle ssanie na glod, sennosc, zmeczenie, piersi w ogole nie bola i chyba tyle.
Piszecie o pierwszych usg, zazdroszcze. Ja swoj pierwszyi jedyny bede miala dopiero w 20 tyg :O

malinaa ja tez jestem po cc, ale narazie nic mnie nie boli blizna, ani nic z tych rzeczy. Myslisz, ze to moze miec jakis wiekszy wplyw na to, jak rosnie brzuchol? hmm

Do góry