reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

madziolina - jak się nic nie dzieje, to pewnie, czemu masz nie pracować. Ja niestety miałam w planach w poprzednich ciążach dłużej popracować, ale niestety nie dałam rady.

ola - pewnie, że należy walczyć. Do tej pory nie miałam problemów z zajściem i utrzymaniem ciąży. Jednak potrafię wczuć się w sytuację innych...

polisia - każdą ciążę będziesz przeżywać. U mnie jest już trzecia, a i tak truchleję przed pierwszą wizytą.

Edysiek - patrząc na dzisiejsze czasy rzeczywiście trzeba się zastanowić nad ilością dzieci. Bo myślę, że gdybyśmy z mężem zarabiali najniższą krajową, to w życiu nie byłoby nas stać na trójkę. W Holandii wystarczy najniższa krajowa, żeby móc pozwolić sobie na kredyt na dwupokojowe mieszkanie z ogródkiem, utrzymanie rodziny np z jednym dzieckiem, samochodu i oszczędzenie.

agutka - kotki rewelacyjne. Słodziaki niesamowite. Nie dziwię się, że nie masz czasu do nas zajrzeć. Pewnie Zuzia się cieszy?

portia - ja w pracy o poprzednich ciążach powiedziałam dopiero w drugim trymestrze. Także spokojnie. A Ty musisz myśleć pozytywnie - wszystko będzie ok z maleństwem.

dranissimo - witaj na kwietnióweczkach :-)

U mnie wszyscy śpią, a ja wcinam suflety serowe :-)Chleba z dżemem powoli mam dość (ile można?). Jutro przed nami długa droga do domciu, a na weekend wesele. Także pewnie jeszcze jutro z rana się odezwę, a później będę miała dużo nadrabiania:-) Wieczorne uściski dla Was

reklama
Dzięki Dziewczynki! Kociaki na żywo są jeszcze piękniejsze. :-D

Malinka, Prababcią! Babcią została Zuzia. :-D

Misiarska,Zuzia to najchętniej by cały czas tylko przy nich siedziała. :-D Robi im zdjęcia,nagrywa filmiki... Cieszy się ogromnie. :-D

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Zjadłam właśnie bułkę z żółtym serem i dalej jestem głodna. A później się dziwię,że mi brzuch tak wypchało. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witam się dzisiaj wieczorową porą!

Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u gina pobrał cytologię, zbadał piersi i oczywiście zrobił usg już przez brzuszek bo to 8tydzień było widać maleństwo i nawet słyszałam serduszko!!! Cudowne uczucie.
Gin zlecił mi badania (ciekawe ile za nie zapłacę????), założył kartę ciąży i dał mi płytkę z fotkami bejbusia i biciem serduszka ....... i co? i cholerka jasna nie widzi mi tej płyty albo pokazuje że jest pusta!!!! Wkurzyłam się baaaaaardzo bo synuś tak bardzo chciał zobaczyć dzidziusia a tu nic z tego wrrrr

Agutka kociaczki są prześliczne!!!!! niech zdrowo rosną :-)

Ancona,nie dziękuję i dziękuję w imieniu Mii. :-D

Wy tu o L4... Ja w poprzedniej ciąży cały czas pracowałam,tyle,że siedziałam właśnie w biurze. Teraz robię dość ciężko fizycznie i dlatego od razu szłam na zwolnienie. :tak: :-)

Udało Nam się dziś wyłapać końcówkę "bitwy" o mleko! :-D

http://www.youtube.com/watch?v=fHXWB9nVjoE&feature=youtu.be

Ostatnia edycja:
Ladyk fajna szefowa :) A dlaczego musiałaś zanosić zaświadczenie o ciąży?? Nie uwierzą na słowo?

Malinaa, Szefowa uwierzyla na słowo ;-) Zaswiadczenie do kadr, bo zgodnie z Kodeksem Pracy ciezarnej przysluguja wyjścia w godzinach pracy do lekarza i na badania (jak potrzebuje) i nie musi tego odpracowywac. Oznacza się to jako wyjście służbowe :-).

agutka - wcale się nie dziwię, że Zuzia jest nimi zachwycona. Sama bym przy nich cały czas siedziała :-) Przy pracy fizycznej niestety L4 przy ciąży to rzecz niezbędna. Wagą się nie przejmuj - będziemy wszystkie po zrzucać. Widzę, że nowe zdjątko wrzuciłaś - ślicznie na nim wyszlaś :-)
A ja w piątek (bo dziś wracam do Pl), jadę po suknię na wesele do Zielonej. Ciekawa jestem, czy coś znajdę...

ancona - tak, jak pisałam na poprzednim wątku - głowa do góry :-) Grunt, że z maleństwem jest wszystko dobrze :-)

ladyk24na7 - nawet nie wiedziałam, że coś takiego przysługuje.... Ciekawa opcja... No i zobaczyłam u Ciebie nowy suwaczek :-) Toż to już niedługo Twój ślub :-) Gratulacje zatem

Dzien dobry,ja juz po sniadanku,bo tak mnie ssalo,ze jak wstalam,to od razu musialam jesc. :-p

Misiarska,ooo to powodzenia w poszukiwaniu sukni! ;-) A za komplement bardzo dziekuje. :zawstydzona/y::blink:

reklama
Dzień doberek!

Betka zrobiona, pani się zlitowała i mówiła, że mam podejść po 17ej to mi wydrukuje wynik i nie muszę czekać do jutra uff

Ladyk dzięki za info - dobrze wiedzieć!!

Agutka fajny masz suwaczek, chyba Ci ukradnę ;)

Ancona szkoda, że płytka nie działa, a synka zabierz na jakąś późniejszą wizytę, żeby sam zobaczył dzidzię na ekranie ;) Ja tak właśnie planuję wziąć Jasia ze sobą, ale tak bliżej połowy..

A pytałam o to L4 bo w sumie kończę urlop, w żłobku były 2tyg przerwy, w sumie Janko już nie chodzi tam 4tyg i może już by został ze mną w domu.. No zobaczymy w sobotę, co powie gin.. Też mam pracę biurową, ale wolę ten czas wykorzystać dla synka :)

Do góry